Pe vremuri (cu mii de ani în urmă), când lucram ca făcător de pizza la Oaza Italiană în Baia Mare, făceam schimburi cu bucătarii. Eu le dădeam pizza, ei îmi dădeau paste. Din alea ieftine, că nu poţi să-i faci pagubă patronului. Bine, faptul că erau ieftine nu le face demne de dispreţ. Şi pentru cine contează preţul, o porţie de paste cu roşii proaspete, usturoi, bucuioc şi ulei de măsline se vinde cam cu 18-20 de lei în orice crâşmă itelienească mai răsărită. O să vă arăt mai jos cum le puteţi face acasă şi să economisiţicam 16-18 lei la o porţie:
În povestea asta, usturoiul e cel puţin la fel de important ca pastele, el ţine gustul, e un fel de dirijor sau de tambur major.
Roşiile dau corpul sosului, consistenţa.
Condimentele-s puţine, doar sare şi piper proaspăt zdrobit.
Pastele nu trebuie să fie cine ştie ce. Nişte spaghetti în cazul de faţă, fierte şi scurse de apă.
Să vorbim despre sos acum: roşiile şi usturoiul (+condimentele) se pun într-o tigaie, fără ulei sau alte grăsimi.
În trei-patru minute la foc iute, roşiile încep să cedeze şi se transformă într-un sos gros.
Se adaugă pastele…
..apoi busuiocul. Care în cazul de faţă e pătrunjel, că n-am găsit busuioc verde.
La urmă, după ce amestecaţi bine pastele cu sosul, puteţi să le stropiţi cu nişte ulei de măsline extravirgin.
Poftă bună.
Cautam o reteta de post, ca e miercuri, si dupa mai multe variante, pe aceasta am ales-o pentru diseara. Multumesc!
arata minunat! cautam o reteta rapida si gustoasa si pe site-ul dumneavoastra am gasit intotdeauna retete delicioase!
Eu am pus si putin peperoncino! ( daca nu-ti face rau la stomac ) :)
Simple si delicioase au fost!
Merci de reteta!
Multumesc. Fiul meu, care este de obicei in greva foamei, le-a mancat pe nerasuflate.
Foarte bun, am folosit o conservă de rosii decojite (motti) si jumatate de cutie de spagetti. Belissimo ;)
Foarte gustoase, usor si foarte rapid de preparat. Eu cautam o reteta de post fara ulei si am gasit ceva delicios cu care m-am inbuibat :))