Ieri am cumpărat niște coaste de porc. Am avut un motiv serios să fac asta, trebuia să trimit o poză cu „modelul” la Timișoara, unde voi găti pe 27 Februarie, să știe oamenii ce să-mi pregătească. Și dacă tot le aveam, de ce să le pun la congelat? Ar fi fost păcat. Iată ce am făcut cu ele:
Coastele
Mălaiul
Smântâna dulce
Înainte de a da coastele la cuptor, am pregătit pentru ele o pastă din piper roșu, piper verde, sare de mare, ardei iute și usturoi…
…cu puțin ulei de măsline extravirgin.
Am uns bine coastele.
Am făcut coastele sul, cu osul în exterior (carnea rămâne în interior și e protejată, se coace încet, fără să se ardă). Le-am legat cu o sfoară, ca să nu se deschidă și le-am pus într-o tavă cu două căni de apă și una de vin. Le-am ținut în cuptor o oră și jumătate la foc mediu.
Am făcut apoi mămăliga. Apă+sare+mălai
+smântâna dulce=mămăligă fină, gustoasă.
După ce s-a făcut mămăliga (20 de minute pe foc mic), am turnat-o într-un vas, să se răcească puțin.
După ce s-au copt coastele…
…am răsturnat mămăliga pe un fund de lem.
Apoi am mâncat.
Să fiți sănătoși.
Apoi sa-ti dea D-zeu sanatate, ca bine le gatesti si de multe ori am profitat de asta!
Papa bun ca si la tine in Irish, ma tem ca nu gasesti pe raza de cateva tarisoare :-))
Am vazut ceva paste „pentru Ioana”…un articol de anul trecut. Aratau bestial. Coincidenta dom’le…eu sunt Ioana, sotul e Septi…ne mai ducem veacul si prin Irish, da’ zau ca nu eram io aia cu spaghetele…
Oricum, me & Septi al meu iti multumim pentru deliciile de la Irish :-) Papa extrem de bun :-)
Sa ai o zi buna in continuare!
Am o pasiune, imi place sa gatesc si iti urmaresc in fiecare zi cu nerabdare ce receta va mai urma. Sunt foarte simple si totodata si complicate cred si gustoase. Iti doresc multa sanatate, tot ce-ti doresti si focul la cuptor sa fie tot timpul potrivit numai bun de gatit.
Ioana, mulțumesc:-)
Violeta, nimic nu-i complicat, să știi:-)
wow!!! all i have to say:))
Desi sunt la cura…cred ca azi ma voi lasa :))
Deci io trebuie neaparat sa ajung in 27 ,macar sa gust din bunatatea facuta de tine…clar!:)
Off topic:de unde cumperi uleiul extravirgin si cum se numeste soiul de ulei?Te rog!:)
Excelent !!!
Bun. Chiar foarte bun. Eu de obicei combin costita-coastele cu cartofi si dovleac la tava.20 minute de fiert mamaliga? Cum reusesti? Mie-mi ia 5 minute dupa care mamaliga mea devine o fintina tisnitoare.
Laura:-)
Ana, să vii negreșit:-)
Lara, foc mic și băgare de seamă:-) (unele mămăligi se fierb o oră, să știi) :-)
Ana-de-la Easypesy- :-)
Oana, mulțumesc:-)
Multumesc!
Unde ai gasit coaste asa bune in Cluj ?
Eu am cautat pe la hypermarket-uri si numai „piept de pui” am gasit, care pare mai gras, nu e acelasi lucru :(
Strulubatic, în piața Mărăști, la o măcelărie.
excelenta reteta! iar foto 13 este magnifica:)
numai bine!
D’apoi draga domnule Hadean, ma faci tot mai des sa poftesc. Cind eram in Romania strimbam din nas la carne grasa si prajeli (desi, amintirea jumarilor si fripturii de porc de Craciun, linga care bunica punea o mamaliga rumena, brinza framintata si varza murata, ma bintuie). Acum intru in magazinul alimentar si ma uit dupa cai verzi pe pereti, ca oricum coaste si de-astea n-as gasi decit pe la macelarii si-n locuri dibuite cu mare stiinta. Dar sa stii ca mi-am planificat vizita in tara cu oprire la Cluj. Si nu stiu ce-o sa fie in meniu la Irish, dar sper sa-mi potolesc pofta, ca altfel ma imbolnavesc pe linga ecran.
Bucătar, mulțumesc, sănătate!:-)
Paula, să mă anunți:-)
Bun, atunci o sa te(?va?) anunt – se va intimpla in iunie. Ca de cind iti urmaresc blogul visez numai la coaste, frigarui, sorici, gratare, slanina si chestii din astea. Daca le-as spune canadienilor s-ar ingrozi si s-ar ingrasa numai auzind despre ce vorbesc :-).
Paula, sper să ne vedem:-)
Vroiam doar sa-ti multumesc pentru reteta, am citit-o ieri dimineata si mi-a facut asa pofta incat seara a trebuit sa o prepar. Am avut niste musafiri si toti au laudat mancarea, le-am spus ca meritul este mai mult al tau, reteta fiind f. usor de preparat.
dar tu nu amesteci în mămăligă să nu rămână cocoloaşe? cum faci asta în forma aia cu colţuri?
Roxana, amestec. Cu colțuri e pentru că după ce a fost gata am turant-o în alt vas:). Rețetă de brownies am pe blog în secțiunea „dulciuri”:-).
aa.. te-am văzut la euforia cu reţeta de negrese. Nu am prins de la început. Poate o pui şi pe blog. Părea foarte apetisantă
ahaaa… bună ideea;) io am zis că ai reinventat tu mămăliga.. că o faci în vase cu colţuri şi iese fără cocoloaşe:)
Salutare,
Reteta e demențiala -vreau sa o încerc și eu.
O intrebare-ce vin e mai bine sa fie folosit?
Adi-respect pentru ceea ce faci și publici.
Cele bune,
Laurentiu