Înainte de a vă arăta rețeta de azi, vă poftesc să vedeți două lucruri: mai întâi, dați o fugă pe ebucataria.ro să vedeți rețeta pe care am postat-o acolo. Acum că aveți stomacul plin, puteți merge ușurel (mersul ușurel favorizează digestia) până la Adevărul, pentru a vă face siesta citind un articol despre o doamnă și trei bărbați printre cratițe (nu vă trimiteam acolo dacă nu eram eu unul dintre personaje, poftiți dar de le descoperiți și pe celelalte). Buun. Odată înfăptuite acestea, priviți aici:
Mâncarea de azi e cu orez.
Și cu cotlet. Știu, arată ca o bucată de ceafă, dar nu e, e cotlet.
Pentru a înmulți aromele, am ales ceapă, usturoi, piper roșu și verde și un ardei iute. Nici nu aveam nevoie de mai mult.
Cât despre carne, am învelit-o-n slană, tăiată subțire și am căptușit-o cu căței de usturoi, întregi-întreguți, cu cămașa lor cu tot, să fie protejați în cuptor, să nu se ardă.
Am amestecat ceapa, ustutoiul, ardeiul, piperul și orezul, am adăugat sare (cam o linguriță) și am pus toate astea într-o tavă, împreună cu carnea și cu un litru de apă. Tava la cuptor pentru o jumătate de ceas, la 190 de grade Celsius.
După o jumătate de ceas, am scos tava, am împrăștiat niște unt peste orez și am vărsat o cană de vin peste carne (vin alb, sec). Am dat tava la cuptor pentru alte zece minute.
Carnea s-a făcut corespunzător.
Orezul de asemenea.
Ne-a plăcut, de bună seamă.
Să fiți sănătoși.
Buna dimineata…frumoasa reteta…as avea si eu 2-3 intrebari…
1. pe cand un curs in arta culinara „a la Hadean”?
2. stii cumva orele cand se difuzeaza retetele tale pe euforia? ca difera de la zi la zi…as vrea sa le vad…dar nu am intotdeauna timp…
3. pe cand un nou Gulyas? ca tot o semi venit primavara…o zi buna!
Alex, la cursul de gătit lucrez acum:-), sper să-l pot porni repede.
Nu știu la ce oră se difuzează rețetele filmate cu mine, eu amvăzut doar una:-)
Gulyas în curând pe ecrane:-)
multumesc…sper sa pot participa la curs…o sugestie :) poate faci o tabara de gatit :) fiecare vine cu ustensilele lui de gatit/pescuit/lemne :))…la cort pe malul lacului/apei…
arata apetisant…
Articolul din Adevarul vine ca un contrapunct bine-meritat vis-a-vis de mizeria publicata mai deunazi in alt cotidian. Bravo!
Ca de obicei ma lasi masca….O nebuloasa pentru mine a fost intotdeauna potrivirea condimentelor in functie de ingredientele utilizate si mancarea preparata….Oare nu poti face un post cu lamuririle astea?Pentru profanii ca mine?:D
O zi buna!
Vorba inteleapta din popor…:
Cea mai sfanta si mai buna leguma e porcul…..
Fain aranjament si sunt sigur… ca a fost delicios….
Sa ne fie de bine…..
Vinul? Sa mai zic?
:)
Am cetit articolul din Adevarul…si nu pot sa spun ca adevarat ati grait cu tatii…
Fara dragoste si pasiune in bucatarie nu ai ce cauta…. Iar pasiunea…..
Ce sa mai zic…..
cuvintele nu isi mai au rostul…..
Rafinamentul si arta culinara nu vin asezandu-te in fata unui retetar si urmand intocmai sfaturile din cartea de bucate…..
Niciodata si tocmai de aia am sa fiu mereu adeptul inovatiei in bucatarie a drumurilor neumblate…..
Alex, cu tabăra de gătit e altă poveste dar mă gândesc și la asta. De fapt, am deja o idee.
Jenikă, rețetele-s bune și munca înaintașilor are locul ei, merită respescată, dar fără curajul de a inova, nu mergem nicăieri din locul ăsta și-i păcat:-), ai dreptate.
Ana, e greu să spui „asta merge cu asta” și să nu greșești. Sigur că sunt unele condimente care nu se potrivesc în anumite locuri dar până la urmă, e o chestiune de gust iar potrivirea condimentelor cu ingredientele e un drum personal, înveți din greșeli și experiențe plăcute, important e să fii curios și să ai curjul de a încerca lucruri pe care nu le-ai mai făcut.
Petruța, mulțumesc.
Zazuza, nu știu dacă s-au gîndit la asta, dar bine au făcut!:-)
Felicitari!!
Of , am crezut ca este o chestie general valabila,o cartea cartilor de bucate unde scrie care si cu cine danseaza condimentele astea…Si de ce bat apa pe treaba asta :pentru ca eu am darul de a amalgama tot ce-mi pica in mana..orice cu orice…doar de dragul experimentelor , a aromelor si de a iesi cat mai bun…pentru ca apoi sa le consum aproape singura…Si de aici mi-a venit ideea sa intreb , ca poate gresesc eu cu ceva ,pe undeva…poate nu e chiar asa , orice cu orice , poate exista o ordine , o cronologie…e un chichirez pe undeva si eu nu il stiu…..si intrebarea o pun cuiva care se pricepe…
Ca exemplu:am preparat o pulpa de porc la cuptor , cu legume , diverse condimente…pana aici totul ok , n-a caracit nimeni nimic , insa am adaugat , pentru aroma , 2-3 feliute de limete…Bay frate , zici ca am dat foc la casa , nici nu au vrut sa guste ,atata s-au strambat…In fine , pe familia mea sunt pornita….astia is lipsiti de simtul delicateselor…hihihihihi….sunt si modesta :D
Ok,scuze ca m-am labartat cu comentariu , m-am starnit la scris…:D
Imi joaca carenea-n ochi. Abia daca vad orezul… :D
M-AI AI?
*carnea, da?
Nina, da:-)
Ana, asta-i o problemă la noi, acceptăm greu că-n lume mai sunt și alte lucruri decît cele pe care le știm de mici:)
Florin, team.
am venit de la serviciu, am mancat bine (asta a fost acum 10 minute) si acuma mor de foame uitandu-ma la imaginile astea :)
Maria, nu te mai uita:-)). Servus.
Domnule Adi, de ce domne numai barbatii bucatari? Femeile unde sint?
Felicitari celor 3 crai de la rasarit!
Reteta ca reteta, dar fotografiile sunt excelente. Ultima e chiar perfecta :)
Mulțumesc, Teo :-)
Sunteți minumat dumnezeu să vă țină sănătos avem mare nevoie de dumneavoastra aveți tot respectul meu …reproduc rețetele dumneavoastra sunt toate foarte bune ieri am făcut rețeta de macrou cu piure de mazăre și salată de fenicul ceva divin complimente Maestre Jos pălăria în fața dumneavoastră!!!
I think this is among the most important information for me. And i’m glad reading your article. But should remark on few general things, The site style is wonderful, the articles is really nice : D. Good job, cheers|
That is a great tip particularly to those fresh to the blogosphere. Short but very precise information… Appreciate your sharing this one. A must read article!|