Bună să vă fie inima. Azi vă arăt cu ce ne-am primit musafirii acum două zile. A fost o cină deci am încercat să gătesc ceva ușor, nu foarte bogat în calorii și gustos în același timp. Aveam paste din orez în dulap, punguța cu garam masala proaspăt începută și câteva pulpe de pui dezosate în frigider. Lângă toate astea am mai pus…
Sos de soia, un dovlecel, două cutii cu lapte de cocos.
Trei ardei capia și unul iute.
Usturoi, anason și grămăjoara de garam masala (două lingurițe).
Am fiert pastele cinci minute, le-am mai lăsat alte două în apa fierbinte apoi am scurs apa de pe ele.
Am tăiat pulpele în fâșii și le-am condimentat cu garam masala (nu o să folosesc amestecul ăsta la toate rețetele dar voi profita de faptul că am două plicuri).
Am tocat legumele.
Am rumenit puiul și l-am stropit cu sos de soia.
Am adăugat legumele și anasonul stelat.
În trei-patru minute s-au înmuiat legumele și am adăugat laptele de cocos (destul de consistent).
Am adăugat pastele, am amestecat bine și gata.
Să fiți sănătoși.
Valeleeeeuuuu…ce bunataturi!Arata tare bine si imi imaginez ca are un gust foarte bun….Cred ca anasonul ala m-ar incurca putin cu mirosul lui…in rest as manca cu doua guri!:)
Poți să lași la o parte mirodeniile care nu-ți plac:-)
Fiana treaba….
Cat de multe ideei imi vin cand imi aduc aminte de Caraibe si de america Latina…..
Nimic nu ar avea sens fara laptele de cocos…..
:)
Cocosul (nu barbatu` gainii) n-a dat din picior cand l-ai muls? :)
Am descoperit recent paste din orez la un magazin din cartier si de atunci tot experimentez cu ele. Combinatia aceasta se va adauga in curand listei :)
Multumesc frumos pentru reteta!
E prima oara cand intru pe saitul tau si pot spune ca e prima oara cand vad foto reusite pe langa comentariile pentru reteta. Apoi o dilemă. Mereu m-am întrebat când au timp oamenii să facă poze la ceea ce gătesc. Adică pentru a face asta, trebuie să te ștergi pe mâini, să dai focul mai încet, să… o grămadă :)
Jenikă, mă tot necăjești tu cu America ta latină :)
Radu, e Cocos dresat:)
Vertang, cu plăcere
Ana, mulțumesc pentru vizită, sper să revii:). Nu-i ușor să faci și una și alta dar te obișnuiești:). Până la urmă, dacă ai motorul potrivit, poți ajunge oriunde:-).
deabia astept in fiecare zi articolul tau de pe site.am facut multe retete de-ale tale.acum am o intrebare :de unde cumpar laptele de cocos la cutie?
In rest…..numai de bine!
Mirela, ar trebui să găsești în orice supermarket:-)
„Dii Cocos…!”
Pentru cunoscatori….
Adi , spune-mi si mie unde gasesti anason stelat ?
Nu am reusit sa gasesc decat seminte de anason , iar anason stelat … procur din pungutele de condiment pentru vin fiert de la Fuchs .
Rusine sa-mi fie , dar chiar nu am reusit sa gasesc nicaieri
Marian, in magazinele cu produse naturiste, de obicei.
Anason? parca era bautura preferata a lui Margelatu! Despre reteta – combinatie de arome cu un caracter aventurier! Tare gustoasa, am gatit si noi in „bucataria cosmopolita” dupa ce ne-am certat ce sa mai adaugam si ce sa nu adaugam. Am incercat cu rata, e deliciu.
Gabi, rachiu de anason era acela:-). Bun, bun:-).