Dragii mei, am observat că și-n Sibiu sunt oameni care s-ar bucura de o întâlnire în jurul bucatelor. Nu am stat mult pe gânduri, mai ales că unii dintre ei s-au mobilizat foarte repede pentru a mă ajuta să găsesc un loc în care să gătesc. Locul se numește Pasaj și e în zona celebrului Pasaj al Scărilor (sibienii știu, pun rămășag). Așadar, pe 7 Mai, de la ora 19.00 (puteți întârzia un sfert de oră că n-o fi foc) ne vedem, mâncăm, ne veselim, ne cunoaștem (care nu ne cunoaștem deja) și ne împrietenim.
Întrebarea e: ce mâncăm? Vă propun un meniu testat deja pe alții, un meniu pentru care bag mâna-n foc (multă lume mi-a cerut rețetele).
La felul unu, o supă-cremă de gulii, cu sos pesto și semințe. Delicioasă.
La felul doi,o tocană câmpenească, scăldată-n vin, făcută la foc mic și potrivită lângă o mămăligă fiartă cu lapte și brânză. Rețeta asta e inspirată din meniul Authentic Food de la Marty Petit, din Cluj. Am mâncat ceva asemănător acolo (o găsiți în meniul de săptămâna viitoare) și mi-a plăcut atât de mult încât mi-am zis că ar fi păcat să nu guste din ea prietenii din Sibiu.
La desert vom mânca mousse de taronja, deja celebrul jeleu de portocale combinat cu frișcă naturală și proaspătă aromată cu vanilie.
Pentru că restaurantul Pasaj nu are un număr de locuri foarte mare, ar fi bine să faceți rezervări din timp. Numărul de telefon la care trebuie să sunați pentru a putea face rezervările e 369 437687.� Prețul unui meniu complet este 45 de lei. Sper să ne vedem acolo. Abia aștept!
asa ma faci sa sufar!dar mai sper ca pana la batranete oi gusta si eu buctele tale!
Si la Brasov pe cand?Si eu vreau …….
ma uit la meniul asta, ma uit ca sunt la budapesta si ma uit dupa zboruri directe spre sibiu…
nincs
macar o poza sa-mi trimiti si mie, maestre, ca voi replica printr-o fotografie cu un shot de tequila Jose Cuervo anejo care de mult imi zace prin bar. cred ca ar merge de minune cu jeleul cu frisca, eventual turnata peste felia aia de portocala si flambata repejor.
sanatate si pofta mare, sa va ginditi si la autoexilatii in ungurime.
PS: Palinka nu le dai mesenilor? Ca atunci chiar ma sui intr-un Malev, da-l in spanac de nor vulcanic.
oooooooooooo super deci vii la mine acasa…. Sibiu-l meu drag….. abia astept sa ne vedem si sa-ti gustam bucatele alese …. nu ar trb udate cu ceva licori ?:)
offffffffff, ce mi-as dori si eu sa fiu acolo……….poate cu alta ocazie,mai aproape.
Seara buna si tin pumnii pentru 7 mai!
Diana, licorile-s la libera alegere a fiecăruia:-)
Maria, mulțumesc.
Fatduck, la București an dus palincă dar la Sibiu n-aș îndrăzni, știu că nu-s moi nici ei la capitolul ăsta.
Hallo Adi!
In primul rind doresc sa-ti urez ca la SIBIU-orasul meu natal, sa ai un succes deosebit si sa ai parte sa cunosti oameni minunati!
Din pacate distanta e prea mare si planul pentru o calatorie in RO.-Sibiu este pe alta data fixat.
PACAT!
Dar asta este.
Mult succes!
Cu prietenie si urari de mult succes, de la o veche Sibianca!
Mulțumesc, Laura. O să salut Sibiul din partea ta:-).
no m-as duce si io la sibiu da nu pot ca pe 7 mai am cursul festiv!!!
;))
poate treci tu sa ma vezi absolventa de facultate ;) . Si apoi si la Brasov gasim loc de gatit!
ana, găsim și la brașov:-)
E intr-adevar o surpriza ca se poate face supa din gulii. Eu le mancam rase doar. E acelasi procedeu ca la procolli sau supa crema de morcovi?
iYli, cred că da:-)