Rulouri din mozzarella cu bacon

254

Rețeta de azi e pentru Claudiu Panfiloiu (din câte știu mai am doar doi câștigători de mulțumit, deci puțintică răbdare). Pe Claudiu îl încântă carnea de porc, mai ales cea afumată. Am hotărât să fac pentru el ceva cu afumătură dar mi-am dorit să fie totuși o mâncare fină. Cum să îmbin finețea cu porcul, oare? Simplu. Adică simplu a ieșit.

Am procurat câteva felii subțiri de bacon afumat. Bune, gustoase.

rulou de mozzarella cu bacon 01

Aveam în frigider jumătate dintr-un baton de mozzarella.

rulou de mozzarella cu bacon 02Am învelit brânza în bacon și am pus-o într-o tigaie antiaderentă. Am rumenit-o timp de cinci minute, pe toate părțile.

rulou de mozzarella cu bacon 03

Am scos apui ruloul pe o farfurie și l-am tăiat în rondele pe care le-am stropit cu oțet balsamic de calitate, grosuț și ducle-acrișor, aromat intens și plăcut.

rulou de mozzarella cu bacon 06

Baconul afumat și rumenit în contrast cu mozzarella topită în stratul de suprafață. Foarte gustos contrast.

rulou de mozzarella cu bacon 05

Vă recomand să încercați. Se face-n cinci-șase minute.

rulou de mozzarella cu bacon 07

Să fiți sănătoși.

rulou de mozzarella cu bacon 08

Join the Conversation

  1. branza parca merge cu vin alb. porcul merge cu vin rosu…….combinatia asta cu ce se poate consuma?

  2. Panfiloiu Claudiu says:

    Multzam fain. chiar azi o sa gatesc asta:d

  3. și brânza merge cu vin roșu, chiar mai bine decât cu cel alb. un shiraz ar merge perfect cu combinația asta.
    claudiu, cu plăcere, spor:-)

  4. IMW – Instant Mouth Watering!

  5. Maestre, sa traiesti!
    M-ai scapat de gandul chinuitor „Dar eu ce gatesc diseara?”:)
    Simplu, frumos, sanatos si la obiect;), adica hadenesc:)

  6. No asta-i f.faina . Sunt moarta dupa bacon iar mozzarella pe de alta parte nu-i foarte savuroasa asa ca in combinatia asta ….buna idee. Cred ca ar fi faina si ca aperitiv ..

  7. In continuare astept :), nu am uitat, citesc si am rabdare. Te salut

  8. Daca lui Claudiu ii plac chestiile afumate, poate ca mai bine lasa vinul deoparte (prea multa munca pina sa ajungi sa te simti bine) si ii dau cu un peated single malt, adica un Bowmore cinstit, nu prea batrin, ca atunci gustul o sa domine restul golfaieililor.
    Pentru Adi: vezi ca intr-un timp aveau la Metro mozzarella de bivolita, italieneasca pe de-ntregul, in niste galetuse de plastic. Scumpa rau, dar reteta asta merita savurata cu acei bulgarasi.

  9. Eugen, nici eu n-am uitat:-)
    Oana, să trăiești și matale:-)
    Mari, mă bucur că-ți palce
    Emil:-))

  10. Fatduck, știu sortimentul, e minunată dacă-i crudă, în salate. Îndată ce ajunge lângă foc se gumează și nu-mi place efectul:-)

  11. Dialog cu vocile:
    „Oare ar merge asta cu spanacul pe care l-am facut aseara…?” „Da, Gropare, da!” mi-au zis vocile. „Bine, vocilor, bine!” a mai zis Groparele.

  12. O pun pe mama sa imi faca ! :)) Gata !!

  13. la mine niciodata nu a rezistat pina sa ajunga pe foc… mincam jumate de galeata pina sa ajung acasa de la magazin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close