Rețeta de azi e pentru Claudiu Panfiloiu (din câte știu mai am doar doi câștigători de mulțumit, deci puțintică răbdare). Pe Claudiu îl încântă carnea de porc, mai ales cea afumată. Am hotărât să fac pentru el ceva cu afumătură dar mi-am dorit să fie totuși o mâncare fină. Cum să îmbin finețea cu porcul, oare? Simplu. Adică simplu a ieșit.
Am procurat câteva felii subțiri de bacon afumat. Bune, gustoase.
Aveam în frigider jumătate dintr-un baton de mozzarella.
Am învelit brânza în bacon și am pus-o într-o tigaie antiaderentă. Am rumenit-o timp de cinci minute, pe toate părțile.
Am scos apui ruloul pe o farfurie și l-am tăiat în rondele pe care le-am stropit cu oțet balsamic de calitate, grosuț și ducle-acrișor, aromat intens și plăcut.
Baconul afumat și rumenit în contrast cu mozzarella topită în stratul de suprafață. Foarte gustos contrast.
Vă recomand să încercați. Se face-n cinci-șase minute.
Să fiți sănătoși.
branza parca merge cu vin alb. porcul merge cu vin rosu…….combinatia asta cu ce se poate consuma?
Multzam fain. chiar azi o sa gatesc asta:d
și brânza merge cu vin roșu, chiar mai bine decât cu cel alb. un shiraz ar merge perfect cu combinația asta.
claudiu, cu plăcere, spor:-)
IMW – Instant Mouth Watering!
Maestre, sa traiesti!
M-ai scapat de gandul chinuitor „Dar eu ce gatesc diseara?”:)
Simplu, frumos, sanatos si la obiect;), adica hadenesc:)
No asta-i f.faina . Sunt moarta dupa bacon iar mozzarella pe de alta parte nu-i foarte savuroasa asa ca in combinatia asta ….buna idee. Cred ca ar fi faina si ca aperitiv ..
In continuare astept :), nu am uitat, citesc si am rabdare. Te salut
Daca lui Claudiu ii plac chestiile afumate, poate ca mai bine lasa vinul deoparte (prea multa munca pina sa ajungi sa te simti bine) si ii dau cu un peated single malt, adica un Bowmore cinstit, nu prea batrin, ca atunci gustul o sa domine restul golfaieililor.
Pentru Adi: vezi ca intr-un timp aveau la Metro mozzarella de bivolita, italieneasca pe de-ntregul, in niste galetuse de plastic. Scumpa rau, dar reteta asta merita savurata cu acei bulgarasi.
Eugen, nici eu n-am uitat:-)
Oana, să trăiești și matale:-)
Mari, mă bucur că-ți palce
Emil:-))
Fatduck, știu sortimentul, e minunată dacă-i crudă, în salate. Îndată ce ajunge lângă foc se gumează și nu-mi place efectul:-)
Dialog cu vocile:
„Oare ar merge asta cu spanacul pe care l-am facut aseara…?” „Da, Gropare, da!” mi-au zis vocile. „Bine, vocilor, bine!” a mai zis Groparele.
O pun pe mama sa imi faca ! :)) Gata !!
la mine niciodata nu a rezistat pina sa ajunga pe foc… mincam jumate de galeata pina sa ajung acasa de la magazin