Fără nicio legătură cu ziua de 4 Iulie, în week-endul trecut (care a început Vineri) am făcut niște burgeri pe grill. Fără pretenții, fără aritmetică ori desen tehnic înainte, i-am făcut pur și simplu apoi ne-am bucurat de ei.
Două treimi, carne de vițel. O treime, carne de porc.
Sare, piper, ienibahar, cumin, șofran. Frecarte bine în mojar până am obținut o pudră destul de fină.
Am pus condimentele peste carne.
Am turnat 120-150 de mililitri de bere neagră, pentru umezeală (nu am vrut niște burgeri foarte uscați chiar dacă am pus în ei multă carne de vițel).
Am frământat bine de tot amestecul.
Am modelat niște chiftele mari cât palma mea (care-i destul de mare). Vă sfătuiesc să utilizați propriile palme pe post de unitate de măsură, sunt în strânsă relație cu gura voastră și, până la urmă, trebuie să vă fie ușor să mușcați din chiftea. Am lăsat chiftelele să se odihnească dar nu mult, până s-au aprins cărbunii.
Foodie a destupat o sticlă de vin. Pe care l-am băut. Sigur, responsabil (prima sticlă).
Pentru că burgerii nu s-au desăvârșit singuri, am intervenit salvator și i-am pus pe grill.
Patru minute pe o parte, patru pe cealaltă. După care i-am luat de pe grill și i-am lăsat să se odihnească preț de zece minute, să nu se piardă sucul din carne.
Am prăjit feliile de pâine între care am așezat chiftelele, felii groase de roșie și inele de ceapă coaptă-n coajă, pe grill.
N-a fost o cină rea, ba din contră.
Să fiți sănătoși!
Sa va fie de bine !multumim pentru reteta care va fi pusa in aplicare la un sfarsit de saptamana , vinul acela din pahare arata foarte bine si banuiesc ca a fost bun -si imi faci o pofta asa din buna dimineata cu bunatatile astea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Neata !Multam pentru burgari , dar niste … mici cand faci ? Ramasesem datoare cu reteta de „crema de zahar ars cu blat”. Pai faci crema de zahar ars cum vrei tu ( adica o coci cum vrei tu ) dar la final , peste ea torni o compozitie de pandes ( stii tu cum se face !)pe care o dimensionezi in functie de marimea cratitei in care coci crema.Bagi crema la loc in cuptor pana se coace blatul , si cand este gata rastorni totul in alta cratita de dimensiuni imediat urmatoare . ATENTIE CA ARDE !Sucul de la crema va intra in blat , iar deasupra , cand s-a racit , faci tu o ” fata ” prajiturii , ca te pricepi mai bine ca mine !Pune mai mult rom la crema ca de obicei pt iese blatul mai aromat. Se mananca rece . Sa fim sanatosi .
cam greu sa intru pe aici fara sa mi se faca pofta :)))
Mergea bine un ketkcup de casa, sau o maioneza :P
trolling, evident: Sa pui pe blog o poza de hamburgar, fara chifla, e ca si cand ai pune pe mijlocul playboy-ului o poza cu o tipa in suba. Merge, dar nu-i tot aia
animaloo, ăsta nu-i trolling, e părerea ta.
poi stiu ca e parerea mea. Dar incercam sa te fac sa nu te mai chinui tu sa bagi partea cu trollingu :) Dar trebuie sa recunosti ca atunci cand auzi „hamburgar” vezi cu ochiu mintii chifla. Si cartofu prajit sa completam erezia nutritionista
intrebare: dece ai pus ulei pe paine? nu era destul de grasa carnea?
păi, carnea nu era foarte grasă, era mult vită. dar uleiul l-am pus pentru că îmi place gustul lui. cât despre trolling, nu mă chinui, probabil diferențele dintre trolling și n comentariu de bun simț, fie el pozitiv ori negativ sunt prea subtile și de aceea o să mă folosesc cât de des consider că trebuie de opțiunea de moderare:)
Aww, arata asa de bine, mie imi este asa de foame si sunt inca la birou:( Keep up the good work
Raluca, mulțumesc:-)
Nicoleta, mulțam pentru rețetă
Rodica:-)
Pisi, pățăști!:-))
Ady, nu mă omor după maioneză, nici măcar după cea făcută de mine dar un ketch-up de casă ar fi mers de minune. Atâta doar că n-a fost:-).
arata bestial….am sa-ti fur reteta :) si am sa o servesc cu prietenii la iarba verde :) desigur am sa spun ca de la tine o am..pupici
Mmmm, se simte aroma pana aici. N-am incercat inca decat din carne de curcan si am fost tare multumita. Sigur din vita cu porc sunt si mai buni. Am mancat si eu de 4 iulie, dar erau cam uscati si nu m-au impresionat. Si le cam lipseau condimentele. Or fi ei vestiti pentru hamburgeri, da nu toti stiu sa-i faca bine. Sa ia lectii de la Adi Hadean!!
bunatati ca de fiecare data!
Noi (eu si prietenul meu) facem o reteta combinata intre Gordon Ramsay si Jamie Oliver. Suna cam asa: carne vita, carne porc, mustar, ketchup, ceapa tocata, parmezan, pesmet, sos worcester, sare, piper, oua. Stiu ca par multe ingrediente, dar la final iese ceva delicios! Cantitatile…..cam din ochi!
Sigur dumneavoastra trebuie sa stiti…daca in Cluj exista vreun loc unde sa se manance un hamburger bun? (in afara de Kfc &Co., unde sunt de toata jena)
Ana, îmi pare rău, dar nu cunosc un astfel de loc:)
Yammy … sunt deliciosi. Au iesit „geniali”. Da, acesta a fost cuvantul folosit de familia mea.
Astazi o sa fac reteta Dvs. De Paste am facut reteta Dvs de cozonac cu nuca….am facut cozonaci suuuuuper buni. De fiecare data cand fac o reteta recomandata de Dvs reusesc sa impresionez…. Sunteti un om atat de inteligent…Ador modul un care vorbiti si gatiti….sunt cel mai mare fan…. fan Adi Hadean :)
Auzi, da la tine nu s-au inventat chiflele alea de burgeri ? In paine ma ? Si ceapa aia intreaga ?