Copii și mumii în bucătărie

237

Dacă vreţi să aveţi mici ajutoare în bucătărie, e important să aveţi reţete rapide şi distractive, să nu se plictisească. Mânuţele acelea micuţe de copii sunt perfecte pentru împachetat cârnăciori în foietaj şi răsucit soldăţei cu parmezan. Iar dacă vreţi ca momentele petrecute în bucătărie să devină şi educative, puteţi însoți tot procesul culinar cu poveşti şi legende despre Egipt, regi şi mumii. Când eram copil eram fascinată de mitologia grecească sau egipteană. Îmi petreceam ore în şir citind despre Valea Regilor sau vizionând documentare despre civilizația  Egiptului antic.

Iar la sfârşit, totul se încheie cu un prânz delicios.

carnaciori-mumii-si-soldatei-cu-parmesan-1

240 gr cârnăciori afumați (cam 6 cârnăciori), 1 pachet aluat foietaj (se păstrează în frigider până se foloseşte), 35 gr parmezan, 1 ou, 1 lingură lapte, ½ lingură busuioc uscat, piper

carnaciori-mumii-si-soldatei-cu-parmesan-2

Cârnăciorii se taie în două şi se rumenesc pe un grătar încins (sau tigaie) timp de 10 minute. Se lasă la răcit.

Se taie din aluatul foietaj 24 de fâşii, cam de 1 cm lăţime. Se pune restul la frigider, până sunt gata cârnăciorii. Se înfăşoară fiecare jumătate de cârnăcior în 2 fâşii de foietaj, lăsând un capăt liber pentru ochii de muştar. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu un pic de spaţiu între mumii.

Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade.

carnaciori-mumii-si-soldatei-cu-parmesan-3

Se bate oul şi se adaugă laptele. Se unge restul de foietaj cu ou, se acoperă cu parmezan, busuioc și piper, după care se împachetează aluatul în două. Se presează cu făcăleţul, doar cât să se lipească parmezanul. Se taie în fâşii late, cam de 2-3 cm şi se sucesc.

Se ung mumiile de cârnăciori şi soldăţeii cu restul de ou şi se dau la cuptor, timp de 15 minute, până creşte aluatul şi devine auriu.

Se servesc cu muştar şi sos de tomate.

carnaciori-mumii-si-soldatei-cu-parmesan-4

Text&Foto: Lia Ștefan

Mr.Bunny’s Cooking Adventures

alist

Join the Conversation

  1. Hey! Ideea e foarte misto, insa avand in vedere ca e cu si pentru copii, poate ar merge niste alegeri mai sanatoase.
    Vrem totusi sa le dam un exemplu bun, si carnatii au multa grasime in ei iar foietajul din comert e facut cu margarina.
    Altfel spus, cred ca reteta putea fi adaptata folosind bastonase de legume (morcovi, ardei) in loc de carnati si o coca facuta in casa in loc de foietaj cumparat. Merci!

  2. Hello, ideile sunt excelente! Bineinteles ca poti framanta propria coca insa este mai dificil, trebuie impachetata si rulata de cateva ori ca sa iasa pufoasa si sa se desprinda in straturi la copt.Deja nu mai e bucatareala pentru un copil pliatul de coca. Un carnacior in foietaj, o felie de pizza, un pahar de suc rareori nu sunt un capat de tara, copiii le adora si putem in restul de 90%din timp sa le oferim morcovi si bastonase de ardei fara numar ☺ Pofta buna la mumii!

  3. Daaa! Super! Imi facea si mie mama si am facut si eu. Ce idee buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
AdiHadean.ro © Copyright 2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Close