Supă simplă, pretenții mici, farfurie care arată plăcut și îmlinește ușor toate funcțiile pe care trebuie să le îndeplinească o farfurie cu mâncare: e hrănitoare, are gust bun, miroase bine și arată bine. Am ales să fac supa asta dintr-un motiv economic: îmi rămăseseră legume tăiate/începute de la tempura făcută cu o zi înainte și n-am vrut să le irosesc.
Am pornit de la câteva gâturi de curcan, destul de ieftine, și de la combinația clasică pentru supe: morcovi, pătrunjel, țelină, păstârnac.
Am opărit gâturile de curcan și le-am pus într-o oală cu apă rece, împreună cu legumele, câteva frunze de pătrunjel, câteva felii de hribi uscați, sare și piper. Am pus oala pe foc mic și amlăsat-o să fiarbă trei ore.
Am adunat pe lângă mine toate legumele rămase de la tempura: varză, broccoli, conopidă, dovleac plăcintar, vânătă, ardei, dovlecel, ciuperci. Le-am tăiat și le-am grupat în funcție de timpul de fierbere (broccoli, conopida și dovleacul merg împreună, varza singură, ardeii împreună, ciupercile separat, vânăta separat, dovlecelul separat. Le-am opărit câte 30 de secunde pe fiecare, în aceeași apă însă pe rând, apoi le-am răcit într-o strecurătoare, sub jet de apă rece.
Motivele a fost două: pe de o parte, mi-am dorit să păstrez cât mai bine culoare legumelor, pe de altă parte am vurt să obțin o supă concentrată cu gust de legume (le-am opărit în puțină apă) pe care s-o adaug la supa mea de curcan.
Am strecurat supa și am pus în ea legumele, în ordinea inversă a timpului de fierbere (adică primele în oală au fost cele care fierb mai greu). Nu le-am fiert mult, cam 10 minute cu totul.
Am mai fiert niște paste de casă. Gata supa.
M-a apucat noaptea și am fost nevoit să fac poze la lumina becului. Am suferit un minut, mi-a trecut, acum sunt fericit din nou.
Minunata idee,am s-o incerc si eu.
Arata foarte bine,parca deja ii simnt minunata aroma..Trebuie sa plec la cumparaturi.Multumesc ADI pentru idee!Faci mancaruri minunate si f.f. gustoase!Sanatate si respect!