Măr dulce

224

PUB

Prăjitura cu măr poate fi în multe feluri. E un concept cu care te poți juca, dacă vrei. Dacă nu, nu te obligă nimeni. Mie-mi place să mă joc. În concluzie, am făcut un pandișpan din trei ouă (albușurile bătute spumă până la faza de „moțuri”, cu 90 de grame de zahăr pudră, gălbenușurile bătute spumă până se albesc, cu 90 de grame de zahăr pudră și 90 de mililitri de ulei de floarea soarelui), șase linguri de zahăr și trei linguri de făină de trei nule, fără praf de copt. E important să cerneți făina în timp ce o adăugați la spuma de gălbenuș. E important să adăugați albușurile la gălbenușuri folosind o spatulă și nu un tel. În felul ăsta, nu veți da greș niciodată. Coaceți pandișpanul într-o formă nu foarte întinsă, să aibă din ce să crească. Încingeți cuptorul la 180 de grade Celsius și coaceți pandișapanul pentru 35 de minute sau până trece testul scobitorii.

pandispan

pandispanDespre dulce de leche (caramelul din lapte,) v-am mai vorbit aici pe blog, în repetate rânduri. Căutați cu încredere. Cel mai simplu e să-l faceți din lapte condensat și îndulcit (comandați aici) sau puteți să-l cumpărați gata făcut (DeLatte comercializeză laptele condensat și îndulcit, caramelul din lapte și caramelul cu cacao, în ambalaj cu cheiță de deschidere). Odată ce aveți obiectul muncii, puteți să treceți la pașii următori.

Scobiți câteva mere, spălate bine.

mărTăiați capace merelor și puneți în ele caramel, după poftă. Lăsați spațiu pentru pandișpan.

mereAșezați pandișpan peste caramel, acoperiți cu capacul tăiat mai devreme și așezați merele (presupunând că nu faceți doar unul) într-o tavă.

mere umplutePentru a păstra umezeala în interiorul mărului (măcar o parte din ea), umpleți scobiturile cu pandișpan. Coaceți merele 45 de minute la 180 de grade Celsius.

merePuteți să le serviți calde sau reci.

mereMerg bine în combinație cu un gem sau un sirop acrișor.

măr dulceSe potrivesc și cu înghețata de vanilie.

măr dulce

Surpriza cu adevărat plăcută e pandișpanul îmbibat cu sucul mărului și caramel, copt până capătă cosnistența unai budinci. Mi-a plăcut.

măr dulceÎn săptămânile viitoare vă voi arăta și alte rețete cu dulce de leche. Sper să vă placă și să vă fie de folos.

măr dulceSă fiți sănătoși.

măr dulce

Join the Conversation

 1. Daca nu ar suna cu totul si cu totul imbecil, as spune doar atat: wow!

 2. Adi, ce fel de petale sunt cele din farfurie? Multumesc.

  1. Adi Hădean Author says:

   de crizantemă. sunt dulci:).

  2. M-am interesat si eu acu ceva vreme despre florile comestibile, este total contraindicat de consumat flori de import in general, sunt tratate cu tot felu de chimicale care le fac incomestibile, pe partea cealalta foarte multe flori si buruieni sunt comestibile si se gasesc prin te miri ce gradina sau parloaga.

 3. Adi, la pandispan chiar trebuie sa mai adaug 6 linguri de zahar odata cu faina? La 3 oua 90+90g=180 g zahar cred ca este deajuns. Sau n-am inteles eu ceva? Multumesc pt raspuns.
  Am dulce de leche si mi-am amintit de reteta asta pe care o salvasem bookmarks.

  1. Adi Hădean Author says:

   Cele șase linguri de zahăr sunt înpărțite între albușuri și gălbenușuri și totalizează 180 de grame. Nu adunăm explicația dintre paranteze cu ingreditentele, care nu-s între paranteze.

 4. fac pandispan de-o viata. am automatismul sa citesc pe puncte, de aceea le-am perceput ca fiind distincte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close