Dovlecei umpluți

658

Acum câteva zile m-a apucat pofta de umplut lucruri. Am început cu o pâine (na, că v-am spus deja la ce să vă așteptați) și am continuat ieri cu doi dovlecei mici. Puteau fi zucchini, de data asta au fost doar dovlecei. Am făcut o mâncare simplă, de fapt două foarte simple, una pentru vegetarieni, una din contră. Iată cum:

Pentru cei vegetarieni am folosit doar dovlecel, pere, ardei gras, parmezan și pătrunjel plus un pic de sare, un pic de piper.

Pentru ceilalți am folosit pui (pulpă) tras la tigaie un sfert de oră după ce a fost tăiat cubulețe. Cașcaval și pătrunjel.

Și prune uscate.

Am despicat dovleceii pe lungime.

Fix așa:

Am scos miezul din dovlecei. Operațiunea asta poate fi făcută și cu o lingură simplă.

Am tăiat cubulețe o pară și puțin ardei. Le-am amestecat cu miez de dovlecel, tocat și el, cu sare și piper, cu pătrunjel și parmezan.

Am mai presărat niște parmezan peste umplutură.

Pentru celelalte două jumătăți am amestecat puiul cu dovlecel tocat, prune uscate, cașcaval dat rpin răzătoare și pătrunjel.

Am încins cuptorul la 180 de grade Celsius, am pus dovleceii într-o tavă pe foaie de copt și am dat tava la cuptor pentru 18 minute.

Așa arată dovleceii cu carne.

Mie mi-au plăcut mai mult decât cei cu pere, dar numai pentru că-s carnivor.

Altfel, buni și aceștia, delicioși aș putea spune, doar că ar trebui să mănânc o stivă mai mică pentru a ști că am mâncat.

Vi-i recomand cu drag, și pe unii și pe ceilalți.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. apetisanti! trebuie sa-i incerc si eu, neaparat :)

  2. arata bine dovleceii fara carne:) multa lume s-a obisnuit sa creada ca fara carne nu se satura, sa fim seriosi, acuma 20-30 de ani se manca cu 70% mai putina carne si lumea muncea, facea sport, arata mult mai bine, era activa chiar si fara atata carne – ce-i prea mult strica!
    Ma bucur cand postezi si cate o reteta mai light:)

  3. Ce usor se fac! Multumesc pentru reteta si sigur incerc si eu. Mi-e pofta deja. :)

  4. Perfecti pentru o cina usoara!

  5. Multumesc frumos, nici nu-ti imaginezi ce m-a bucurat postarea ta de azi! Si nu numai de azi. Te urmaresc zilnic si incep sa-mi compun meniul zilei a la Adi :) Mersi azi mai ales pentru reteta „fara carne” pentru ca o s-o includ in programul meu „saptamana fara carne”. O zi frumoasa si multa sanatate iti doresc!

  6. Cu pere?? Pere??? Hmmm! Bine, asta imi aduce aminte ca nu mi-am incercat inca para murata pusa de manutele mele… :)

  7. Pt. Sanda…..de acu 20-30 de ani au fost batute toate recordurile in sport…..:)))….da-i unui vegetarian o roaba de legume si trimite-l la padure:)))…no ofence…

    1. Adi Hădean Author says:

      andrei, aici ne purtăm frumos unii cu ceilalți, cine nu se poate abține de la glumițe de șantier, nu stă cu noi prea mult. numa’ zic.

  8. k…scuze, dar nu era cu rea intentie…..

  9. Cat de bine arata, Adi, si asa si asa, ambele variante imi fac cu ochiul. O sa le incerc!

  10. Foarte interesant, mai ales combinatia dovlecel cu pere :)
    Musai sa incerc si eu!

  11. lavinia rezmerita says:

    deja am facut o musaca..si nu cred ca mai intra ceva dupa ea,dar maine o sa stea si in cuptorul meu niste dovlecei din astia..da da! sigurrr!:)mersi:)

  12. ambele tre’ sa fie bune, io fak umplut cu carne tocata si parmezan deasupra, hmmmmmmmmmm

  13. Dupa atata porcarie si carnarie, numa’ buna o gaselnita de asta!Pentru mine e premiera si foarte interesanta de altfel, istoria cu para!
    Multumesc!

  14. A, ca uitai! (sunt mai batrana!) Multumesc pentru sugestia de ieri referitoare la laptele condensat „DELATTE” Am facut deja comanda si astept livrarea zilele astea ! Corect! Putina reclama n-a omorat pe nimeni! Ba, se pare ca ajuta! Si, daca tot sunt la capitolul „multumiri” sa-ti multumesc si pentru toate retetele primite in fiecare zi ! Toate cele bune!

  15. Anastasia says:

    Mie mi-a placut reteta asta, pentru ca are si varianta vegetariana :D

  16. Mno, sa stii ca m-ai inspirat, am copt un dovlecel aseara, dar in afara de dovleacul in sine si niscaiva sare,n-am facut la fel.. :)) Dar tot a fost bun. :)

    1. Adi Hădean Author says:

      bravo, să-ți fie de bine:)

  17. Anastasia says:

    Am incercat astazi…. super bun!!!

  18. Interesanta combinatie, la cei vegetarieni ma refer, as putea locui para cu alt fruct?e o simpla chestiune de gust?am sa-i fac astazi ptr copii fara para, eventual cu rosii, mi se par potrivite in combinatie cu parmezanul…o intrebare, caci deloc nu ma pricep…ce ierburi ar merge sa folosesc?poate e un mit propriu si personal, dar am senzatia ca felurile vegetariene fara un adaos sanatos de ierburi aromatize nu au gust

    1. Adi Hădean Author says:

      oregano proaspăt:)

  19. Ceva ho-ciun-cin* (orez) fiert natur si condimentat si cald intre „lingourile” acestea ?
    *origine joyflint

  20. Multumesc, asta asta adaugasem, uscat doar, au iesit f buni!

  21. Imi place mult combinatia carne-fructe, prunele uscate trebuie sa dea savoare carnii…Cat despre perele in umplutura vegetariana suna tare bine.

  22. Deliciosi! Desi eu am adaugat mozzarella in loc de cascaval! Mi-au placut mult!Si usor de pregatit!

  23. Ortansa says:

    Am facut si eu acum varianta cu pere. Care a fost foioioi! :)) Mi-au placut mult, zilele urmatoare cu siguranta o voi incerca pe cea cu carne. Multumesc pentru reteta!

    1. Adi Hădean Author says:

      bravo!:)

  24. La combinatia dintre dovlecel si pere chiar nu m-am gandit, dar sigur am s-o incerc ptr weekend. I love: salata de dovlecel crud cu portocale, e delicioasa ;)

  25. Uitandu-ma pe internetul in limba romana iata ca am aflat pe saitul
    dumeavoastra. Nu pot sa nu remarc ca sunt placut surprins de calitatea informatiilor
    de pe acest sait si va urez cat mai mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close