Am ajuns acasă aseară, vizita de lucru-pace-prietenie în Slovacia a mers foarte bine, sunt mulțumit și ușor obosit (nu am prea dormit în ultimele 4 nopți). Raluca m-a așteptat cu pui rece în frigider dar eram prea obosit pentru a mânca (de la București am plecat cu oarece întârziere) și în plus, mâncasem pe la 7, însoțit de o prietenă dragă care a fost destul de bună încât să nu mă lase să zac în aeroportul Henry Coandă preț de cinci ceasuri. În concluzie, am lăsat puiul în frigider până azi, când i-am dat un nou rost pe lume. Iată cum:
Partea cea mai bună a unui sandwich e că poți pune-n el ce vrei, ce ai la îndemână. Eu am folosit puiul rece, niște cașcaval, puțin kaiser și ciuperci proaspete.
PEntru că toasturile nu-s extrem de suculente (unele nu-s deloc suculente) și pentru că puiul e destul de sec, mai ales dacă-i rece, le-am însoțit cu un sos din iaurt.
Pâinea mea preferată-țărănească, densă, cu coajă groasă și bine coaptă.
Sarea și piperul sunt pentru sos.
Înainte de orice, am rumenit kaiserul și ciupercile în toaster.
Am tăiat puiul.
Am așezat între feliile de pâine tot ce pregătisem…
…și am pus sandwich-ul în toaster.
Am amestecat iaurtul cu pătrunjel tocat, ardei iute tocat foarte mărunt, sare și piper.
În două minute am avut primul toast.
Până să-l termin de mâncat pe primul, l-am avut pe al doilea.
Un mic dejun târziu, bun și pe post de prânz rapid.
Cât despre sosul de iaurt, e magic, se potrivește perfect cu toastul. Să fiți sănătoși.
sa fim sanatosi? … pai la cat acid gastric imi provoci!!!!
iarasi salivez! :)
tre sa-mi iau un toaster de-ala gen grill..
Welcome home! Pui rece? Are Raluca vreo reteta(poate e in blog, intreb pt. ca puiul e carnea mea preferata si-l consum doar cald) de cum se pregateste puiul ca sa fie bun si rece? S-au te-ai scuzat bucurindu-te ca erai obo sit si nu-ti era foame iar a doua zi ai mincat puiul cu carne de porc. Hahaha! Sandwich-ul e fenomenal. Si-am invatat sosul de iaurt. Iaurtul e un aliment care mie-mi place mult. Il fac singura. Cel din comert mi se pare prea dulce.
Lara, rețeta ei e următoarea: se merge la rotiserie și se cumpără un pui. Se lasă la răcit:-). Am pe blog câteva rețete de pui la tavă, tigaie, cuptor. Puul e bun rece doar dacă-l ajuți cu ceva, altfel e destul de sec:-).
Hahaha!Isteata Raluca! Uite, mie niciodata nu mi-a venit ideea sa-L cumpar de la rotisserie, sa-L pun la frigider si p e urma sa-l cercetez. Rece.
Multumesc pt. solutii.
Cu iaurtul. Indoieli grave provocate de un cehsauslovac.Tocmai vi de acolo. Acu niste luni la mare un cehsauslovak mi-a zis ca eu ceea ce fac nu se cheama si nu este iaurt. Este chiselo mleco, adica lapte acru. Sa fi convinsa de vreo 4 ani incoace ca maninci iaurt iar el sa fie doar chiselo mleco. Trist. Tu ce parere ai? E iaurt sau lapte acru? Il prepar: un borcan de lapte fiert, racit pina la caldut cu o lingurita de iaurt, pus totul intr-un cos cu perne(adica la cald)se tine o jumatate de zi chiar una intreaga.
Cum l-am cunoscut pe cehsauslovac? Seara tirziu spre noapte. In spatele unui tufis de care ne apropiam tiptil ca sa hranim niste catei abandonati acolo de o mama vagaboanda.
Vai , ce pofta-mi faci … Pacat ca deocamdata nu pot consuma asa ceva . keep on going on the right path…
Ce bine c-a mai ramas din puiul de azi; stiu ce mananc maine la dejun. Mersi! Gand la gand cu bucurie! :)
De unde e cumpărată pâinea? Arată foarte foarte bine :)
Luci, trebuie să-ți iei:-)
Radu, tres bien!
Ovidiu, mulțam:-)
Dane, pățăști!
Lara, practic e iaurt. uite aici:
http://www.formula-as.ro/2008/820/nutritie-55/iaurtul-si-neamul-lui-9627
Lovingvama: din piața Mărăști, Cluj. E un magazin al unei brutării din Gherla. E foarte bună.
Buna, Imi plac ideiile si retetele tale foarte mult.
Tine-o tot asa.
Sunt curios cum se numeste toaster-ul acela in dungi (gen grill) fiindca am cautat in nenumarate locuri si nu am gasit nimic.
Multumesc.
Norbert, e un „no name” făcut pe vapor:-). E un toaster și atâta tot:).