Înainte de orice, e bine să precizez că această mâncare nu-i risotto, nu-i pilaf. E doar o mâncare din orez, din singurul orez pe care l-am găsit în casă înainte de a despacheta și ultimele cutii în urma mutării. Orezul basmati se gătește mai repede decât orezul pentru risotto, motiv pentru care am reușit să termin prânzul de ieri în mai puțin de 15 minute. Dacă vreți să transformați această mâncare într-un fel vegetarian sau de post, e suficient să nu puneți unt (vă limitați doar la ulei), să nu puneți supă (apa e suficient de bună) și să nu puneți brânza la sfârșit (de fapt, să n-o puneți nici la început nici …niciodată).
Pentru 2 porții am folosit 120 de grame de orez basmati, o jumătate de ardei kapia, doi căței de usturoi, două cepe mici, câteva păstăi de mazăre mange tout și o tijă de țelină. Le-am tocat mărunt.
Am pus la topit o jumătate de lingură de unt cu puțin ulei de măsline.
Am ales mirodeniile pentru mâncarea mea: semințe de schinduf, semințe de chimion arăbesc, câte o linguriță din fiecare.
Am pus semințele în untul încins și le-am rumenit o jumătate de minut.
Am adăugat legumele tocate și am mărit focul pentru două minute amestecând mereu în legume.
Am spălat orezul și l-am pus în cratiță. Am amestecat bine.
Am pus supă (de găină) fierbinte peste orez. Câte un polonic odată, pe măsură ce era absorbită.
Când am constatant că orezul e suficient de fiert pentru gustul meu, am pregătit brânza. Am folosit Gruyere.
Am încorporat-o în orez.
Asta a fost tot.
Să fiți sănătoși.
Tot un fel de risotto… Arata foarte bine :) si este simplu de preparat
Si un pic de aventura, putin fin piper pudrat , dand cu tifla la iuteala, sa creada ca-s combatuti, boia cei aflati in scut.
Super bun…si usor de facut..multumesc!:)
Branza incorporata in orez face tot deliciul acestui preparat! Foarte bine arata!
Am facut acest risotto de vreo trei-patru ori in doua saptamani. Absolut delicios, simplu de preparat, si se pot pune tot felul de legume. Eu am pus sparanghel verde tanar de vreo doua ori, ciuperci, etc. Intra pe lista de preferate. multumesc mult!!
Salut,
pai sa nu punem unt, dar ai pus si sa nu punem supa dar ai pus supa de gaina.
Treaba-i asta?
E ca in vorba aia: sa nu faci ce face popa nu?
Iordache draga, omul spunea „Dacă vreți să transformați această mâncare într-un fel vegetarian sau de post, e suficient să nu puneți unt (vă limitați doar la ulei), să nu puneți supă (apa e suficient de bună)” :) Cum nu este vegetarian, a facut-o cum ii place…
Bună. Cunosc un sirian,care gatește acest tip de orez,altfel. Total altfel. Îl folosește doar ca garnitură. Îl spală de vreo trei ori,apoi îl pune în oală cu doar două degete de apă,să îl acopere. Eventual supă,puțin sărată. Atât. Îl lasă la fiert până scade apa,fără să amestece. Deloc. Amestecă la sfârșit. Și gata.
Este un orez delicios, l- gatit și este fenomenal, simplu de făcut!