Orez basmati cu legume

2.5K

Înainte de orice, e bine să precizez că această mâncare nu-i risotto, nu-i pilaf. E doar o mâncare din orez, din singurul orez pe care l-am găsit în casă înainte de a despacheta și ultimele cutii în urma mutării. Orezul basmati se gătește mai repede decât orezul pentru risotto, motiv pentru care am reușit să termin prânzul de ieri în mai puțin de 15 minute. Dacă vreți să transformați această mâncare într-un fel vegetarian sau de post, e suficient să nu puneți unt (vă limitați doar la ulei), să nu puneți supă (apa e suficient de bună) și să nu puneți brânza la sfârșit (de fapt, să n-o puneți nici la început nici …niciodată).

Pentru 2 porții am folosit 120 de grame de orez basmati, o jumătate de ardei kapia, doi căței de usturoi, două cepe mici, câteva păstăi de mazăre mange tout și o tijă de țelină. Le-am tocat mărunt.

legumeAm pus la topit o jumătate de lingură de unt cu puțin ulei de măsline.

untAm ales mirodeniile pentru mâncarea mea: semințe de schinduf, semințe de chimion arăbesc, câte o linguriță din fiecare.

mirodeniiAm pus semințele în untul încins și le-am rumenit o jumătate de minut.

untAm adăugat legumele tocate și am mărit focul pentru două minute amestecând mereu în legume.

legumeAm spălat orezul și l-am pus în cratiță. Am amestecat bine.

orezAm pus supă (de găină) fierbinte peste orez. Câte un polonic odată, pe măsură ce era absorbită.

supă

Când am constatant că orezul e suficient de fiert pentru gustul meu, am pregătit brânza. Am folosit Gruyere.

gruyereAm încorporat-o în orez.

orezAsta a fost tot.

orez cu legumeSă fiți sănătoși.

orez cu legume

Join the Conversation

  1. Tot un fel de risotto… Arata foarte bine :) si este simplu de preparat

  2. Si un pic de aventura, putin fin piper pudrat , dand cu tifla la iuteala, sa creada ca-s combatuti, boia cei aflati in scut.

  3. Super bun…si usor de facut..multumesc!:)

  4. Branza incorporata in orez face tot deliciul acestui preparat! Foarte bine arata!

  5. Am facut acest risotto de vreo trei-patru ori in doua saptamani. Absolut delicios, simplu de preparat, si se pot pune tot felul de legume. Eu am pus sparanghel verde tanar de vreo doua ori, ciuperci, etc. Intra pe lista de preferate. multumesc mult!!

  6. Iordache says:

    Salut,
    pai sa nu punem unt, dar ai pus si sa nu punem supa dar ai pus supa de gaina.
    Treaba-i asta?
    E ca in vorba aia: sa nu faci ce face popa nu?

  7. Mihaela says:

    Iordache draga, omul spunea „Dacă vreți să transformați această mâncare într-un fel vegetarian sau de post, e suficient să nu puneți unt (vă limitați doar la ulei), să nu puneți supă (apa e suficient de bună)” :) Cum nu este vegetarian, a facut-o cum ii place…

  8. Bună. Cunosc un sirian,care gatește acest tip de orez,altfel. Total altfel. Îl folosește doar ca garnitură. Îl spală de vreo trei ori,apoi îl pune în oală cu doar două degete de apă,să îl acopere. Eventual supă,puțin sărată. Atât. Îl lasă la fiert până scade apa,fără să amestece. Deloc. Amestecă la sfârșit. Și gata.

  9. Karina Panaitescu says:

    Este un orez delicios, l- gatit și este fenomenal, simplu de făcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close