Quiche cremos cu gălbiori

816

Quiche-ul cu gălbiori este unul dintre preferatele mele pentru că se prepară foarte rapid, este ideal când nu am timp de gătit și este foarte gustos. Familia mea îl preferă atât cald, cât și rece, iar eu îl prefer atât la prânz, cât și la cină. Un mare avantaj este că ingredientele sunt tare ușor de procurat; gălbiorii sunt delicioși proaspeți, congelați sau deshidratați. Pentru acest quiche am folosit o tavă cu diametrul de 20 de centimetri și 3 centimetri înălțime.

Ingrediente pentru aluat: 
  • 170 g de făină
  • 19 g de amidon
  • 19 g de pudră de migdale (se poate înlocui cu făină)
  • 2 g de sare fină
  • 100 g de unt
  • 1 ou
Mod de preparare

Cu ajutorul unui robot am amestecat ingredientele uscate, am adaugat untul rece tăiat cubuleţe și am mixat până când tot amestecul s-a transformat în firimituri. Am adăugat și oul rece. După ce s-a legat, l-am pus în folie alimentară la frigider timp de o oră. 

Dacă nu aveți robot, puteți face acest tip de aluat și fără, atât timp cât folosiți toate ingredientele reci și țineți și bolul la frigider jumătate de oră. Amestecaţi untul cu ingredientele uscate repede doar până când nu mai simţiţi textura untului, adăugaţi oul şi frământaţi maximum 1 minut. Vă recomand în acest caz să ţineti la frigider 2 ore.

Am întins aluatul în tavă, presând foarte bine atât marginile cât şi fundul tăvii şi l-am lăsat încă o oră în frigider.

Ingrediente pentru umplutură
  • 2 linguri de ulei
  • 200 g de gălbiori (eu am folosit congelaţi)
  • 10-15 cătei de usturoi (după preferințe)
  • câteva frunze de pătrunjel
  • 2 ouă 
  • 200 g smântană fermentată, cu minimum 24% grăsime
  • Sare, piper alb măcinat
  • nucşoară  

Am sotat gălbiorii cu usturoiul. Când şi-au schimbat textura am adăugat pătrunjelul tocat mărunt și apoi i-am lăsat deoparte. Am pornit cuptorul la 180 de grade. Când acesta a atins temperatura dorită am introdus tarta pentru 10 minute, pentru  precoacere. Am lăsat-o deoparte timp de 5 minute, ocupându-mă de umplutură.

Am început prin a bate ouăle, am adăugat smântâna și condimentele, după care le-am pus în crusta precoapta și ușor răcită. Apoi am adăugat gălbiorii sotati cu usturoi și am băgat la copt.  În 40-50 minute, cand a căpătat o culoare frumoasă, am scos-o din cuptor.

Să aveți poftă!

Alina Veninatu

Join the Conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close