Cum poate fi omleta „expandată”? Poate că nu poate, dar fiind abia la prima gură de cafea pe ziua de azi, e primul cuvânt care mi-a venit, nu mai stau să cern și să aleg altul. Dacă se potrivește cu realitatea, veți decide voi. Oricum ar fi, sper să vă ajute povestea de azi, măcar cu o idee dacă nu cu altceva.
Mai nou au apărut în magazine și ouă provenite de la găini crescute la sol. Au pe ele numărul 2. Nu-s chiar scumpe.
Am spălat patru ouă. Le-am spart apoi într-un bol, le-am prăfuit cu sare și le-am bătut.
Am presărat peste ele puțin piper proaspăt măcinat.
Am turnat peste ele două linguri de lapte. Am bătut amestecul puțin.
Am uns cu unt formele melepentru sufleu.
Am turnat ou în forme, în mod egal. Am pus formele pe o tavă apoi am pus tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. Dacă porniți cuptorul înainte de a vă apuca să spargeți ouăle, toată povestea asta ar trebui să țină cam 10 minute, cu tot cu timpul ouălor în cuptor (5 minute).
Ei, da, în 5 minute, ouăle s-au „expandat” de mai să iasă la plimbare. Sigur, s-au pleoștit destul de repede după ce le-am scos din cuptor dar au rămas totuși pufoase.
Germeni, o felie de păine neagră, puțin ulei de măsline extravirgin și gata micul dejun. Să fiți sănătoși.
Arata super!!! Si cred ca sunt tare gustoase, mai ales combinate cu germenii! Yummy!
arata super :( pentru aamaratii cu gastrita ai ceva retete mai light?> recomandari?
Daaaaa arata tare haioase ,”motatele” tale ! Din pacate nici eu nu pot manca oua,ma abtin sa le mananc pe cat pot.Tu sa fii sanatos,ca retete mai gasim !
foarte tare. incerc maine. am si eu o intrebare. cand am fost in Austria, la pensiunea unde stateam faceau o omleta de 10 cm inaltime intr-o tigaie mare. foarte buna si foarte pufoasa. ai vreo idee cum , ca eu am incercat nu imi iese
Seamana cu o frittata. Ar trebui sa incerci sa o faci si intr-o tigaie mare, cu multe legume si apoi sa o dai la cuptor sa se umfle
Like:)
Interesante ouale expandate, nu m-am gandit niciodata sa fac oua la cuptor. Eu sunt tot mai interesata de germenii aia, cum la mine in oras nu stiu unde sa ii gasesc gata facuti vreau sa ii cresc eu, dar nu stiu cum. Semintele pt germinare sunt seminte normale sau trebuie ceva special?
Hmmm, nu-mi place omleta cu coaja aia maro, raman la omleta mea pufoasa :D
Gaben, probabil la cuptor sau sub capac. Paula, seminte normale. Andra, la gastrita, dupa sfatul medicului, nu dupa al bucatarului :).
Diana, nu-i maro, e golden- brown:) si omletutele au fost pufoase:).
:) Si eu pun in omleta putin iaurt sau o lingura de smantana de cas, sau „o gura” de lapte – e si mai gustoasa, dar trebuie musai sa iasa ca in cantec „alba, inalta si foarte pufoasa”, chiar daca nu gasesc oua de broasca testoasa. Dar apropo de produse „bio” – eu cunosc personal gainile de la care provin ouale din frigiderul meu :)
*smantana de casa*
Asteptam cu interes mai multe retete pentru micul dejun. Mi-a pierit deja inspiratia si nu mai stiu ce sa mai fac pentru aceasta masa.
Multumim :)
Mortyse, ș-ți țină Dumnezo’ năravul:)
răzvan, mă străduiesc.
Buna seara!
Imi cer scuze pentru aceasta interventie out of topic, dar nu am altfel cum sa transmit apelul ce urmeaza.
Sunt voluntar al Asociatiei Bubulina din Italia (in curand se va infiinta si in Romania), asociatie ce se ocupa de copilasii bolnavi de cancer sau leucemie.
As avea marea rugaminte sa faceti public pe blogul dvs. cazul unui bebelus de 10 luni, care s-a nascut cu Leucemie Acuta Limfoblastica Congenitala cu celule precursoare B. Singura lui sansa de insanatosire este un transplant de celule stem hematopoietice. Pentru aceasta are nevoie de o suma mare de bani, care nu poate fi stransa decat cu ajutorul oamenilor cu suflet mare. De aceea avem nevoie de mediatizarea pe toate caile a povestii acestui fiu de preot.
Mai multe detalii puteti afla pe blogul creat special pentru bebe Marian:
http://bebemarian.wordpress.com/
Va multumesc din tot sufletul pentru bunavointa dvs.!
@Iuliana Cristescu
Atentie, fiu de preot !!! Daca era fiu de instalator … hmm… Donati romani intru slavirea si marirea voastra caci in ceruri se va savarsi cel ce pleaca capul si pupa mana fiului, mamei, vecinului, varului popii!
O idee atât de simplă, ca toate ideile geniale ! E cu mult mai sănătoasă omleta coaptă în cuptor decât cea făcută în tigaie, şi mai fină la gust. Multumiri, Adi !
Da, bine, domnu Hadean, acu tre sa-mi cumpar forme de sufleu, bravos!
Ada, stiu, om rau..:)
imi place cum gatesti, te-as lua acasa :)))
Au apărut de ceva vreme bună și ouă „bio” cu inscripția „0”. Se găsesc și în hipermarketuri nu doar în magazinele de profil.
Unde pot gasi un set de forme de sufleu?
oana, teoretic, în orice supermarket.