Mix de ciuperci cu sos de Brie

500

Ieri am făcut ciuperci cu sos de Brie, o brânză franțuzească, mucegăită fin la suprafață, gustoasă și deloc slabă. Pașii sunt simpli, ingredientele puține. Și un copil ar putea face asta:

Ciupercile au fost champignon (două culori) și pleurotus.

ciuperci cu sos brie 04

Brânza a fost atacată înainte să-i fac poză.

ciuperci cu sos brie 03

Dacă de roșiile cherry mă puteam lipsi (le-am convocat din rațiuni estetice), de smântâna dulce nu aveam cum.

ciuperci cu sos brie 01

Am șters ciupercile cu un șervet uscat. Le-am tăiat în bucăți mari și le-am pus în tigaia încinsă, împreună cu roșiile și două lingurițe de ulei.

ciuperci cu sos brie 05

După un minut am adăugat brânza.

ciuperci cu sos brie 06

După alt miut am adăugat smântâna, am condimentat cu sare și piper, am lăsat să clocotească un minut și am stins focul.

ciuperci cu sos brie 07

Am lipit de mâncarea asta două felii de pâine neagră și deasă.

ciuperci cu sos brie 08

Fără carne dar gustos și sățios.

ciuperci cu sos brie 09

Vă ia cel mult cinci minute să preparați felul acesta de mâncare. Dacă nu vă place Brie, puneți orice alt fel de brânză care se topește frumos.

ciuperci cu sos brie 11

Să fiți sănătoși.

ciuperci cu sos brie 12

Join the Conversation

  1. Foarte fain!Imi place branza Brie dar nu am gatit -o niciodata.Voi incerca si sper ca merge si cu un singur fel de ciuperci,nu?

  2. si mie imi place ce ai creat acolo!sunt fan al tuturor ingredientelor pe care le-ai folosit!

  3. ce bun ce bun, am sa incerc si eu, dar cred ca inlocuiesc brie cu blue cheese ca imi place mie mult de tot branza asta:D

    1. Ana, merge perfect:-)

  4. Nu stiu de unde iti vin toate ideile astea minunate, dar ma bucur tare ca le impartasesti si cu restul lumii.
    Daca imi iese reteta aceasta, imi imprumuta barbatu-miu cardu’ fara sa mai intrebe la ce-mi trebuie :)

    1. Vertange, succes și ție :-)))))

  5. Iti citesc blogul de ceva vreme (am ajuns pe el cautand o reteta cu ciuperci) si chiar am incercat cateva retete si mi-au iesit. Sunt o MARE fana a ciupercilor iar uitandu-ma la aceasta reteta mi se face o pofta de numa. O sa o incerc in viitorul foarte foarte apropiat. :D

    1. Paula, succes:-)

  6. Chiar e bun…..cred ca merge si cu tofu , ma gandesc eu….ai zice ca-i de post , dar arata tare bine!

    1. Tofu e altă poveste. Cam departe de asta din farfurie. Dar poți să le asociezi, chiar dacă rezultatul nu va arăta la fel. Rău nu poate fi.

  7. Sunt gata de mancat niste ciuperci lasate pe foc doar 5 minute?

    1. Lush, absolut. Sunt numa’ bune. Vorbim despre ciuperci de cultură aici, nu-s toxice defel și în plus sunt sensibile. Cu cât le ții mai mult pe foc, cu atât le dispare gustul.

  8. Arata într-un maaaare fel!Ador ciupercile,de la crude…pîna la gatite oricum!
    Frumoase imagini :)

  9. Bine ca eu le lasam cel putin 40 de minute tot timpul..

  10. Intrebare intrebatoare… Pleurotusul de felul lor necesita de obicei un timp mai mare de pregatire, rastimp in care cred k isi pierd toate calitatile. In doar cinci minute se pot pregati suficient de bine (ca pastele-al dente)?
    Iti urmaresc retetele (aparitiile) de mult timp, iar baietelul meu s-a indragostit de sandwich-urile tale, „O’Ton(a)” s.a.
    Toata admiratia pt. tot ceea ce faci!

    1. Leely, le ajung cinci minute, garantat;-)

  11. super tare reteta asta….mie mi plac la nebunie ciupercile dar pe fiica mea nu o incanta deloc…pana le a gustat pe astea!are multe fite-una din ele e ca nu-i place verdeata,mai ales mararul dar sper ca am sa-i schimb parerea gatind din retetele tale!felicitari pt ceea ce faci,se vede ca gatesti cu drag!

  12. Am incercat aceasta reteta, doar ca am gatit ceva mai mult ciupercile. E minunata aceasta mancare, iar sosul acela este ceva nemaipomenit! O sa-l folosesc de acum inainte si la pui cu cimbru si vin alb, cred ca merge extraordinar de bine…

  13. am incercat si eu aseara: fix 5 minute. au iesit exceleeeent. nici nu mi-a venit sa cred ca am reusit din prima :D

    1. Silvia, felicitări:-)

  14. Reteta asta m-a facut sa revin cu incantare la frigider in weekend :). Problema este ca am cedat in fata cantitatii de apa lasate de ciuperci si am asteptat sa mai scada pana sa adaug branza. Rezultatul a fost oricum foarte bun dar vreau sa stiu daca mai negociez cu apa si lungesc timpul de gatire sau o ignor si imi vad de reteta :) In consecinta mancarea mea a fost gata in aproape o ora inclusiv spalat si taiat si nu cele 5 minute mult dorite…

    1. Sara, mult prea mult:-)

  15. Maestre, asa am procedat . Musafirii m-au laudat ..implicit pe tine .Sa fii sanatos si poate dau o fuga la Cluj doar asa , sa-mi incant papilele gustative la Irish Pub(daca am inteles bine).
    Sa ai spor!

  16. Acum am incercat reteta si a iesit foarte foarte buna. Voi mai repeta experienta.

    1. Paula, felicitări! :-)

  17. Am incercat reteta si drept urmare am primit calificativul: foarte bine!!
    Drept urmare, iti trimit jumatate din el si tie…:))

  18. esti tare se vade ca esti de-al meu ardelean eu nu prea gatesc dar retetele tale ma pun la treaba

  19. Genial, cautam o reteta usor de facut si uc ceva ingrediente frantuzesti ca tot sunt aici si uite can am gasit-o! Multumesc, datorita tie am rezolvat si cu cina pe seara asta! Continua treaba excelenta pe care o faci:)

  20. Adi as vrea sa stiu ciupercile pleurotus,cum se
    fac pane?ca si snitelul?

  21. Adi,ciupercile pleurotus le gatim ca si pe snitel,daca le vrem pane?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close