Ce mai "răsfoiesc" la micul dejun

255

Bună să vă fie inima, dragii mei. Nu știu cum faceți voi, dar vă pot spune cum fac eu dimineața, în timp ce beau cafea, imediat după ce am îmbucat ceva (nu îmi place să mănânc lângă tastatură). Așadar, mă postez în fața calculatorului și deschid pagina asta, să văd ce face tarlaua cu d-ale gurii. Apoi trec pe la Radu, pe la Copolovici, pe la fetele de la Easypeasy, pe la Mazilique (apropo, felicitări pentru noul job, domniță, mă bucur ca și cum aș fi devenit eu redactor șef la Good Food), pe la Maya, pe aici și pe aici, pe la Cristi. Și mai trec prin alte 30 de locuri dar nu le pun link fix acum. Apoi postez rețeta, ori ce altceva am de arătat. Azi, micul dejun de ieri. Iată:

Am adunat pe lângă mine bunătățile de care aveam nevoie. Pentru salată, roșii cherry, ceapă verde, ulei de măsline extravirgin.

pumpernickel cottage cheese breackfast 01

Tot pentru salată, câteva ridichi, cu tot cu frunze. Dacă nu știați, aflați acum: frunzele de ridichi sunt foarte bune în salată. Dați-le o șansă.

pumpernickel cottage cheese breackfast 03

Pentru ca dejunul să fie consistent, am fiert câteva ouă.

pumpernickel cottage cheese breackfast 02

Tot pentru consistență dar și pentru aportul de fibre vegetale, am ales pumpernickel, pâinea germană din secară, cu boabe de secară într-însa. E dulce-acrișoară, foarte densă, foarte sănătoasă.

pumpernickel cottage cheese breackfast 05

Am făcut o pastă din brânză de vaci. Mai întâi am turnat peste brânză cam trei linguri de ulei de măsline extravirgin (250 de grame de brânză).

pumpernickel cottage cheese breackfast 06

am adăugat ceapă verde și mărar tocate mărunt, sare și piper. Am frecat bine pasta cu blenderul, să fie cât mai fină. O lingură de lemn sau un tel fac o treabă aproape la fel de bună dar trebuie să depuneți mai mult efort.

pumpernickel cottage cheese breackfast 08

Am făcut salata abia la urmă. Am tăiat roșiile și ridichile, le-am pus în același bol cu frunzele spălate bine și am turnat peste ele puțin ulei…

pumpernickel cottage cheese breackfast 09

…și puțin oțet balsamic. Apoi am amestecat.

pumpernickel cottage cheese breackfast 11Gata.

pumpernickel cottage cheese breackfast 12

Proaspăt, energizant, sănătos.

pumpernickel cottage cheese breackfast 13

Ce spuneți?

pumpernickel cottage cheese breackfast 14

Să fiți sănătoși.

pumpernickel cottage cheese breackfast 16

Join the Conversation

  1. Doamne Adi ce minunăţii mai faci… din cauza lor înebuneşte stomacul de foame până la 12 când am pauza de masă… cu toate astea e un chin dulce:)
    Să fii şi tu sănătos:)

  2. AlexT, numa’ bine:)

  3. Spun ca arata foarte bine, iar frunze de ridichi nu am mancat niciodata trebuie sa incerc.

  4. Un adevarat „Mic dejun cu dragoste ” as zice eu :)
    Eu am avut ceva asemanator,doar ca pita era cu ou iar pozele mele nici pe departe atat de frumoase ca ale tale.
    E o incantare sa le privesc.
    Sa fii sanatos si tu !

  5. Ce dor mi-e de ridichi cu un pic de branza si oua……

  6. minunat si micul dejun,minunate si fotografiile…

    1. Geta, multumesc frumos.

  7. vai cum arata:D
    ma bucur ca sunt pe lista ta de dailies si poftesc si eu zilnic la bunatatile pe care le afisezi inca de la prima ora.
    n-am stiut ca pot sa mananc frunze de ridichi, la piata de regula ti le rup cu patima in fata, asa ca am presupus mereu ca tre’ sa fie otravitoare:))

    1. Ana, e adevărat căp nici eu n-am știut până acum un an. Cred că l-am văzut pe Jamie făcând salată cu de toate, inclusiv frunze de ridichi. Am înțeles repede de ce, sunt chiar bune.

  8. DELICIOS…Multumesc ptr inspiratie, maine dimineata stiu ce mananc:D Painea asta de care ai scris este cea mai buna, sa tot fie vreo 2 ani de cand nu am mai mancat paine alba, pentru ca am descoperit-o pe asta:)

    1. Maria, cu placere:-)

  9. eu folosesc frunzele de ridichi de cand ma stiu: bunica mea le punea mereu la salata. imi plac, sunt crocante si deosebite ca gust! bravo ca le aduci in prim- plan! @ everybody: iar daca mai mergeti la piata nu mai lasati precupetele sa rupa aceste frunze, pentru ca pastrandu-le, in cazul in care nu mancati ridichile imediat, ele vor ramane proaspete si nestafidite chiar si peste o noapte sau doua

  10. arata super,eu nu am incercat niciodata sa adaug marar tocat&ceapa(ambele)dar am sa incerc reteta ta

  11. Mic dejun superb. Foarte interesant. Nici eu nu am stiut ca frunzele de ridichi sunt bune. Multumesc.

  12. Mersi, Adi. Vizita e reciproca :) .

  13. Nicuvar, ai aflat, profită de asta.
    Cristi, are omul ce învăța de la tine.
    Zazuza, tu ai fost mai norocoasă.
    Mazilique, cu drag
    Lia, :-)

  14. te citesc de o gramada de timp. am incercat cateva retete dar cu asta a fost ceva mirific…perfecta pentru un mic dejun de duminica. multumesc si jos paparia in fata ta.

    1. Raluca, sa-ti fie de bine ;-)

  15. Delicios, şi sănătos… Da’ breackfast? Nţţţ…

  16. De unde cumperi piinea asta minunata?

    1. L, din kaufland de obicei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close