Primele grătare din 2012

226

Ieri m-am mutat în altă casă. Tot cu curte, tot cu loc de instalat grătarele. N-am mai avut răbdare să se topească zăpada și am încercat să grăbesc procesul aprinzând unul dintre grătare. Cum era să-l aprind fără să pun lucruri pe el? Destul de aiurea, nu?

N-am apucat să marinez nimic dar am folosit din belșug un amestec de piper, piper roz, sare, chimen și ardei iute pentru porc (o bucată de pulpă pe care am lăsat-o întreagă și un mușchiuleț). Pentru cârnații făcuți din amestec de vită cu oaie n-am folosit nimic.

Pentru aripile de pui, pe care le-am lăsat întregi dar le-am tras pe băț pentru a rămâne drepte, am folosit un amestec de cuișoare, scorțișoară, sare, zahăr brun și coji de portocală uscate. Pentru că era foarte frig afară, presiunea gazului din butelia care alimentează grătarul n-a fost grozavă. Am grătărit la foc mic. Asta n-a fost rău, aripile s-au pătruns perfect fără a se rumeni prea tare la suprafață.

După cum era de așteptat, cârnații s-au făcut mai repede decât celelalte cărnării.

Am copt și doi ardei, făcuți fășii. Pentru salată.

Mușchiulețul a stat cam 30 de minute pe grătar.

Pentru că se făcuse frig bine afată, pulpa a ajuns în cuptor unde a stat cam o oră la foc mic. N-a fost rea.

Salata simplă din tot felul de frunze comestibile, roșii cherry, castraveți, morcovi și țelină, stropite bine cu ulei de dovleac presat la rece și de floarea soarelui, obținut la fel.

Cine a vrut reducție de oțet balsamic pe salată a procedat întocmai. Cam asta-i tot pe azi. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Tiberiu - Thomas Petric says:

    Salut, Adi. Poti sa’mi spui te rog, daca ai o sursa buna de ulei de dovleac, care e aceasta ? Multumesc !

    1. Adi Hădean Author says:

      L-am primit. N-am cumpărat de ani de zile, deci nu pot indica o sursă.

    2. Daca nu cumva se considera publicitate sau ceva de genul, gasesti la Casa Bio de pe republicii, si de deovleac si de floarea sorelui, produse de o mica firma de undeva din zona.

  2. mariuca says:

    totul arata super

  3. Foarte interesant blogul tau. Dupa nenumarate cautari soldate cu retete invechite, cu multa, multa grasime, sau bloguri de gospodine agramate, al tau e o placere pentru simturi. Sunt relativ novice in bucatarie si total lipsita de imaginatie, deci esti ca o gura de aer proaspat in blogroll-ul meu :)

    1. Adi Hădean Author says:

      mulțumesc

  4. No, pai atunci sa-ti traisca noul loc de gatit si locuit ;).

    1. Adi Hădean Author says:

      Mulțumesc:)

  5. puiusan says:

    Casa s-o stăpâneşti sănătos, iar pentru grătare presiune la gaz , jar bun şi cornul abundenţei să se reverse peste ele.

  6. mariuca says:

    eu si sotul meu te urmarim de cind aveai emisiune la tvr 3 va dorim sa fiti sanatosi in noua casa si sa ai mult succes cu gradinitele

  7. Felicia Chirila says:

    FELICITARI PENTRU CASA SI PENTRU RETETE – SI EU PUN SCORTISOARA LA APROAPE TOATE MANCARURILE/am invatat asta de la greci – am citit pe internet,ca este buna si pentru slabit/imi plac ideile tale,sunt grozave,incerc sa tin cont de ele

  8. lavinia says:

    As avea si eu o intrebare: am folosit si eu coaja de lamaie uscata (asa am cumparat-o, ca si condiment) la reteta de chilli con carne si a dat un gust amar destul de pronuntat sosului.Asa trebuie sau am gresit eu ceva? Multumesc

    1. Adi Hădean Author says:

      poate ai pus prea multă:)

  9. Gratiela says:

    Bun gratar, bun bucatar ! Sa stapiniti sanatosi casa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close