Spaghetti cu bulion de la mama

903

Mai e puțin pînă vine primăvara cu adevărat și până s-or umple piețelecu lucruri interesante și colorate. Încă mai „zburăm” cu ce am pus pe iarnă. Mama pune o mulțime de sticle de bulion (suc de roșii, nu supă de carne) iar din mulțimea asta ajung mereu câteva și la mine. Acum câtev zile am tras o porție de spaghetti așa, la repezeală. Le-am făcut simplu dar le-am îmbunătățit cu ce am avut prin frigider.

Mai întâi am fiert pastele după cum scria pe ambalaj. Am scurs apa de pe ele și le-am stropit cu puțin ulei.

Am tocat o jumătate de ceapă și un cățel de usturoi. Le-am pus într-o tigaie cu o lingură de apă și am pus tigaia pe foc.

Am pus bulionul după două-trei minute și am lăsat să dea în clocot și să scadă puțin.

Am pus puțin oregano uscat și puțin busuioc în sos, am pus pastele, am amestecat bine și am stins focul.

Dacă țineți post nu mai puneți nimic pe paste. Dacă nu țineți, puneți puțină brânză. Eu am pus camembert.

Am mai stropit pastele cu ulei de măsline și am amestecat bine.

Destul de simplu, destul de gustos, destul de sănătos.

Sănătoși să fiți și voi.

Join the Conversation

  1. Buun! Sanatate si tie! O incerc saptamana asta.

  2. Minunat! Adi, nu pot sa cred ca mama ta mai are sticlele …de sticla….acelea clasice!!!Si mama facea bulion adevarat, imi amintesc cum se raceau sticlele progresiv sub multe paturi in coltul unei camere. Nu mai stiu de ce se proceda asa, dar stiu ca eram mereu pe picior de razboi cu bunica, noi vroiam doar sa ridicam paturile sa vedem minunatiile de sub ele, iar bunica vroia doar sa le pazeasca :))
    Multumim, Adi, pentru postarile zilnice, nu ne plictisim niciodata.:)

    1. Adi Hădean Author says:

      sticle de la sucul only no.1 >))

    2. apropo de sticle de bulion, vara trecuta a fost maraton de baut o bere noua de pe piata, care are dop ce se inchide ermetic, numa bun de pus bulion. Si toamna trecuta asta s-a si intamplat…am pus bulion in noile sticle cu dop ermetic :).
      Oricum mai avem si sticle „retro”, legate cu ata si celofan.

  3. Indraznesc sa intreb daca bulionul ala in sticla e cumva suc de rosii, ca pare lichid.
    Reteta e deliocioasa prin simplitatea ei, desi perspectiva mea e pe stomacul gol :)

    1. In Ardeal, bulionul e ceva sub forma de suc de rosii. In Muntenia bulionul e ceva ce sta teapan in sticla, chiar daca o intorci cu fundul in sus :).

  4. In timp ce citeam reteta ma gandeam..hmm..astea sigur sunt sticle de la sucurile „only no 1″…parca fabrica lor era in livada…in fine….imi place ce ai pregatit aici…ma gandesc destul de serios sa pun si eu niste bulion pe iarna….they come in handy ;)

  5. Michelle says:

    Vai eu ador Bulionul de casa:) eu tot ce inseamna tocanita presupune si bulion!
    Am un sfat .. dupa ce se fierb pastele si le-ati scurs de apa, puneti putin unt in loc de ulei, au un gust mai bun;)

    1. Adi Hădean Author says:

      vrei să spui că așa-ți plac ție mai mult:)

  6. De mult vroiam sa-ti las un comentariu, nu obisnuiesc sa fac asta din lipsa timpului….
    Ideea e ca vreau sa-ti multumesc pt. ceea ce faci, ne esti de mare ajutor, mai ales de cand a venit pe lume Matei. Fiind destul de prinsi cu ale noastre treburi, mereu realizam ca trebuie sa luam masa dar, din pacate nu am pregatit-o din timp, atunci devenim agitati si nervosi pana ne amintim de site-ul lui Hadean..pam pam, si ne relaxam :-) pentru un moment, dupa care respectam cu strictete pasii retetei enumerati de catre tine, dupa care asteptam cu nerabdare produsul finit…pffff mereu ne reuseste, e o nebunie!!!! si mereu zicem, traiasca Hadeanu!!!! deaceea iti multumesc.

    1. Adi Hădean Author says:

      mulțumesc

  7. Cand eram eu mica ( o, sunt multi, multi ani de atunci) bunica-mea facea macaroane cu sos . ( atunci nu se vorbea de spaghete) Le ziceam macaroane cu noroi!! Nu-mi placeau neam! :-))))) Ei, bine reteta asta ma-ncanta!
    Iti multumesc deasemenea pentru tot ce publici. Am pregatit multe dintre retetele tale si, cu nici una nu am dat gres!
    Deasemenea, multumesc mamei tale pentru retete! Multe dintre ele sunt amintiri gustative ale copilariei mele ( desi facem parte din zone gastronomice diferite)
    Inca o data, VA multumesc foooaaarte mult :-)

  8. inainte de antrenament cu 1-2 ore sunt ideale

  9. alexa georgeta says:

    si noi facem spaghetele cam tot asa, numai caci mai adaugam si putin patrunjel , putin cascaval , plus cateva mirodenii.

  10. De la tine am invatat sa fac pasta de ardei si gogosari. O folosesc in loc de bulion, odata cu ceapa si usturoiul calesc si kaizer taiat fidelutza, mirodenii o „piscatura” de amestec de ierburi italiene. Le amestec si eu cu sosul inainte de servire :)

  11. E foarte buna reteta delicios

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close