Nutriday îți dă idei

502

La ora la care vedeți acest articol, eu sunt undeva departe, în drum spre Franța (sau undeva aproape, dacă vă aflați în Franța). Sigur că blogul va funcționa pe cât posibil fără sincope (am cu mine tot ce trebuie și mă gândesc că dacă am găsit internet pe o insulă în Marea Andaman, o să găsesc și-n Franța), o să aveți în continuare rețete, idei și, ocazional, câte o invitație la concurs, așa ca azi. Concursul la care vă invit să participați e cel organizat de Danone, Nutriday îți dă idei. Accesați linkul ca să vedeți care-s premiile și apoi apucați-vă de lucru. Eu nu particip la concurs dar pot să vă ajut cu o idee, cu un punct de plecare pe marginea căruia să improvizați.

Mi-am cumpărat acum câteva zile (din Selgros) trei cutii cu condimente indiene, amestecuri pentru Garam Masala, Korma și Tikka. Am vrut să văd ce poate ieși dacă le combin pe toate trei, așa că am experimentat.

Am mai adunat pe lângă mine orez cu bob lung, pătrunjel verde, un castravete, ardei gras, ceapă verde și uscată, usturoi, roșii cherry.

Am hotărât să folosesc pulpe de pui cu os pentru mâncarea asta. Carnea cu os e mai savuroasă. Am spălat pulpele și le-am crestat până la os. Am turnat peste ele o jumătate de litru de sana Nutriday (am căutat iaurt dar probabil se vinde bine sau magazinele din cartier nu stau grozav la capitolul aprovizionare, am găsit doar sana). Mi-am zis că sana va fi ok pentru marinare. Nu m-am înșelat. Nu-i iaurt de capră dar se comportă bine. Peste sana am pus câte o linguriță plină din fiecare amestec de condimente (miros de food court indian în toată bucătăria, instantaneu) și am amestecat bine.

Peste toate, castravetele, pătrunjelul, câțiva căței de usturoi și ceapa uscată tăiată-n bucăți mari. Am mai amestecat puțin și am lăsat vasul la rece două ore.

Am pus apoi puiul cu sana/morodenii/vegetale cu tot în tigaia de fontă, cu o lingură de ulei de porumb. Am pus tigaia în cuptorul încins (190 grade Celsius) și am lăsat-o acolo o oră și un sfert.

Cu orezul a fost simplu. La o cană de orez, două căni de apă. Și o pișcătură de sare.

Peswte orez, roșiile cherri, ardeiul gras cubulețe și ceapa verde. Capacul peste oală, făc mic 12-14 minute (până se absoarbe toată apa).

Carnea s-a copt fain. În toată casa mirosea ca la Indigo (restaurantul indian de pe Piezișă, clujenii știu).

Asta-i tot. Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Minunat trebuie sa fie papica asta Adi !
    Drum bun sa ai si…sa nu ne uiti !
    Chiar daca nu comentez zilnic…eu tot citesc despre bunatatile facute de tine….

  2. victoria says:

    Măi, e trist să vezi că oamenii nu pot rezista tentaţiei de a-şi face reclamă prin orice mijloace şi de a promova toate concursurile / produsele de rahat. Toate bune şi frumoase, dar… Nutriday?! Aşteptăm cu nerăbdare concursurile Delma, Lays, Boni Bon, Ulker despre cum să le folosim produsele pentru a găti sănătos, gustos şi cu inspiraţie.

  3. LAVINIA says:

    Nu stau f aproape de Selgros de aceea te rog sa imi spui cat au costat condimentele.
    Multumesc!

    1. adihadean Author says:

      Lavinia, 10 lei +TVA/cutie. Rezonabil, având în vedere calitatea.

  4. FELICITARI,SA-I DAT GATA PE TOTI

  5. @ Lavinia Condimentele costa in jur de 15 lei, insa daca nu le gasesti, poti sa iti faci propriul tau amestec de garam masala, tikka SAU korma. Trebuie doar sa iti cumperi ce iti trebuie de la plafar (coriandru, scortisoara, cardamon etc) si sa le combini dupa reteta pe care o gasesti in orice carte de bucate cu specific indian.

    @ Adian- sincer, nu cred ca merge sa amesteci garam masala (care e hot), cu korma (mild) si cu tikka. Am facut ochii cit cepele (!!!!) cind am citit al doilea paragraf. Nu am mai auzit/citit/vazut asa ceva cam pe nicaieri, ai folosit o reteta sau a fost propriul tau experiment?

    1. adihadean Author says:

      Yolanda, dacă lumea ar funcționa după logica asta, ne-am lipsi de multe descoperiri interesante, cum interesantă a fost și combinația asta de condimente:). Aș mai face-o.

  6. victoria says:

    Aşadar, incredibil ce face din oameni reclama şi goana după publicitate cu orice preţ… Ajungem să preaslăvim în concursuri de tot felul produse precum Nutriday. Revin cu întrebarea (văd că postul celălalt nu a rezistat): pe când vom învăţa să gătim sănătos&gustos cu Lays, Delma, Ulker, BoniBon?

  7. La faza cu Danone m-ai pierdut. Suna clar a reclapa, poate chiar asta este, dar am o parere proasta despre produsele acestei firme, ca multi altii. Deci inlocuiesc produsul.

  8. @Yolanda
    Raspunsul e chiar in text: „Am vrut să văd ce poate ieși dacă le combin pe toate trei, așa că am experimentat.” Probabil nu ai apucat sa citesti si finalul paragrafului din cauza ochilor cat cepele ;)

  9. Mortyse says:

    Interesanta treaba. Aproape ca ii simt mirosul prin monitor.

  10. de ce nu faci si fiilmulete atunci cand gatesti ceva , :) ?

    1. adihadean Author says:

      Sorin, nu-i atât de sinplu:)

  11. Ar trebui sa imi fie invatatura de minte sa nu mai citesc blogul tau flamanda, iar salivez pe tastatura.

  12. adihadean Author says:

    Victoria, Ovidiu, n-am nimic împotrivă dacă preferați produsele altei firme.
    Victoria, mă feresc să promovez produse pe care nu le-aș folosi (cele menționate de tine intră în această categorie). Cât despre produsele pe care aleg să le promovez, nu mă aștept să fie toată lumea de acord cu ele dar îmi rezerv acest drept. Interesantă mi se pare însă înverșunarea ta. Să nu uit: dacă poți să comentezi aici oricînd, despre orice, nu înseamnă că ai cîștigat cumva dreptul acesta, înseamnă că-s eu deschis și binevoitor. Precizez asta pentru că blogul acesta e casa mea și locul meu de muncă, prin intermediul lui ofer lucruri în mod GRATUIT tuturor celor care vor să le primească și nu mi se pare normal să mi se bată obrazul, chiar presupunând că ai putea avea dreptate. Știi de ce? Pentru că oamenii civilizați discută, nu împroașcă vorbe unii spre ceilalți.

  13. De unde ai ingredientele alea speciale (Fiddes Payne)?

  14. Acuma vin de la Selgros si nu am gasit la raftul cu condimente nimik din cele de mai sus. Sunt cumva la alt raft? Respecte!

    1. adihadean Author says:

      mihai, ar fi trebuit să întrebi de ele pe cineva din magazin:). îmi pare rău, n-am cum să te ajut.

  15. am intrebat, cum sa nu. tipul de acolo a zis ca nu au avut niciodata altceva decat simplu curry :-|

    1. adihadean Author says:

      mihai, înseamnă că e bine pregătit pentru slujbă. e un raft undeva (nu pot să-ți dau localizarea exactă) aproape de ustensilele de bucătărie. produse marca jamie oliver. acolo.

  16. mersi de info! o sa mai incerc :-)

  17. mihai sa ne anunti daca ai gasit.

  18. Le-am gasit !!! Erau asa cum ai spus tu, langa cratite si tigai! Ms mult, Adi! Spor in continuare!

  19. ovi, la ce pret erau ?

  20. scuze…mihai.

  21. la ce pret?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close