Brownie cu ciocolată și magiun

1.2K

Am găsit o rețetă de brownie la Gordon Ramsay, am scos ceva, am adăugat ceva și a apărut desertul pe care-l vedeți aici. Brownie e un desert simplu, însă, ca la mai toate prăjiturile, e musai să respecți câteva lucruri esențiale, dacă vrei să iasă decent. De exemplu, în acest caz, să folosești ciocolată neagră, cu procent mare de cacao. Ori să nu pui prea multă făină. Sau să nu o coci mai mult decât trebuie. Să vedem ce spune rețeta de azi:

Pentru o tavă cu diametrul de 25 de centimetri am folosit 280 de grame de ciocolată neagră, 280 de grame de zahăr, 280 de grame de unt, 100 de grame de făină, trei ouă mari, două plicuri de zahăr vanilat Bourbon, 50 de grame de cacao, 150 de grame de ciocolată cu lapte (albă și neagră), 120 de grame de magiun.

Mai întâi am aprins focul în cuptor (180 grade Celsius) și am uns tava cu unt.

brownie 1Am rupt ciocolata  cu 70% cacao în bucăți și am pus-o la topit împreună cu untul. Am folosit o cratiță cu fund dublu. Puteți face asta pe baie de aburi.

brownie 2Am amestecat zahărul cu zahărul vanilat.

brownie 3Am bătut zahărul cu ouăle până am obținut o spumă nu prea tare.

brownie 4Am făcut amestecul de făină și cacao.

brownie 6Am mărunțit ciocolata cu lapte.

brownie 7Am amestecat ciocolat topită cu untul (lăsate la răcit) cu spuma de ou și zahăr apoi am încorporat în compoziție ametecul de fină și cacao.

brownie 8Am adăugat și ciocolata mărunțită.

brownie 9Am turnat compoziția în tavă și am us magiunul din loc în loc, acoperindu-l cu compoziție.

brownie 10Am copt prăjitura 25-27 de minute.

brownie 11Am lăsat-o să se răcească înainte de a o tăia.

brownie 12Cea mai bună brownie pe care am făcut-o până acum.

brownieSă fiți sănătoși.

brownie

Join the Conversation

  1. vad aici o sectiune tare imbietoare, chiar prea imbietoare as zice…bine ca sunt departe de ea :)

  2. Brownie vrea să zică negresă, nu ?! :D
    Superfaină rețetă ! Mulțumiri !
    Alătur, dacă-mi permiți, rețeta de negrese de post (mult mai modestă, desigur), fiindcă exact peste o săptămână începe Postul Paștelui. Sper să nu fie cu supărare !
    Zi frumoasă, Adi !
    http://zinnaida.ro/2011/03/negrese-de-post-retete/

    1. brownies sunt niste negrese americane mult mai ciocolatoase inauntru fata de negresa noastra clasica. asta din ce stiu eu :) negresa clasica e mai uscata inauntru

  3. Si eu mi-am cumparat cartea lui si din ce am facut pina acum, totul mi-a iesit perfect.

  4. o sa incerc sa fac si eu in weekend. multumesc pentru reteta :D

  5. Fix prajitura casei zici ca e, care o mananc eu cu lapte caldut. Ar fi o idee sa o fac in casa, desi sunt prea fudul pentru asta. Nu vinzi tu deja facute? :D

  6. violeta popa ugurlu says:

    ai pe blog o reteta de brownie pe care eu o fac o data la 2 sapt., de cateva luni bune, si de care suntem indragostiti.dar se pare ca intotdeauna e loc de mai bine, daca spui ca reteta asta noua e cea mai buna. multumim mult!

  7. Arata nemaipomenit negresa! Pot sa ti-o fur? Glumesc!

  8. Am testat reteta si o pot recomnada cu toata inima. Este delicioasa. As mai fi mancat cei drept, dar din pacate (sau fericire) toata s-a terminat fiind devorata de prietenii mei.

    Felicitari pt reteta! A trecut testul increderii..

  9. Otilia Chiscanu says:

    Daca folosim doar ciocolata cu min. 70% cacao e ok? Practic doar cioco si marmelada. Vreau sa fol. marmelada de caise 100%. O sa fac azi. Deabia astept, iar daca iese ok o sa fac pt Pastele Catolic la sf saptamanii.
    Seara frumoasa, Otilia

    1. Adi Hădean Author says:

      fără unt? fără făină? succes:).

  10. Arata minunat! O variatie a retetei pe care am facut-o deja de 3 ori si pe care recidivez pacatos sa o fac este reteta urmatoare(cu vin :) ):

    http://www.goodfood.ro/reteta/tort-de-ciocolata-e2-80-9ebetiv-156737.html

  11. Off, cu ce am gresit? Am urmat pasii exact, am masurat ingredientele exact…
    Prajitura a iesit uscata, nisipoasa, se sfarama cand o ating :(
    Cu ce am gresit? Sa nu fi pus destula faina?

  12. Felicia says:

    Azi ma gandeam la ceva dulce, ceva simplu si ciocolatos si am zis ” hai sa caut la Adi Hadean ” Nu am regretat: gasit, notat lista de ingrediente, incercat si mi-a iesit o minune !!!
    Am inlocuit faina cu migdale macinate iar rezultatul: un deliciu !
    Merci de retzeta !!!

  13. Am sperat la o prajitura delicioasa pe care s-o pot consuma dimineata la cafea. dar…dau in diabet numai uitandu-ma la ea. E ca si cum ai topi ciocolata si ai mai adauga o cana de zahar peste! Exagerat de dulce…n-o recomand!

  14. Vreau sa te felicit pentru ideea geniala de a- ti prezenta retetele prin intermediul fotografiilor. Bravo!

  15. Tocmai am bagat-o in cuptor!!!La prima „gustare” pare ingrozitor de dulce…cu toate ca n-am pus toata cantitatea de zahar.Postez si dupa ce-i gata.

    1. Adi Hădean Author says:

      ce ciocolată ai folosit?

  16. Multumesc frumos! Ati explicat perfect si am reusit din prima! Eu i-am pus si glazura (adica am pastrat 10 linguri din oala cu ciocolata+unt si am intins-o cand era deja coapta prajitura).

  17. Alexa Georgeta says:

    la noi muntenii se mai zice si” negresa ” este facuta cam tot in genul acesta…este o minunatie de prajitura.

  18. Multumesc frumos pentru reteta! Am facut prajitura sambata si a fost cadoul meu pentru baietii mei :) A fost foarte apreciata, atat de ei cat si de musafirii pe care i-am avut. A doaua bucata a fost solicitata de aproape toata lumea :)
    Trebuie sa va marturisesc ca am renuntat la magiun, dar data viitoare o sa incerc si adaug si acest ingredient sperand ca o sa fie la fel de apreciata.
    O sa repet experienta cu siguranta :)

  19. A iesit foarte buna prajitura, absolut delicioasa! Multumesc pentru reteta!

  20. Buna!Am incercat si eu reteta.Am folosit mai putin zahar si mai putin magiun.Sincer a iesit cel mai bun brownie pe care l-am mancat vreo data desi nu credeam ca voi putea faceunul mai bun decat cel de la patiserie.Recomand cu caldura!Danke schön!^.^

  21. Credeti ca se modifica cu ceva textura finala/prajitura daca pun jumatate din cantitatea de zahar recomandata?
    Nu as vrea nici sa o ratez din cauza asta. Multumesc.

  22. Nemaipomenita reteta! Imi era teama ca o sa iasa prea dulce, Am avut succes cu ea.
    Multumesc pentru reteta si pentru ca ai ales sa-ti impartasesti creatiile cu noi! ;)

  23. arata super bine si imi doresc sa o incerc…praf de copt nu punem deloc? ingredientele merg si pt o tava de bundt cake…crezi ca dupa ce se raceste pot sa o intorc? multumesc frumos

  24. Salut, Adi! Multumim pt. Retete:) micuta intrebare, te rog: pot inlocui magiunul cu dulceata de capsuni, de exemplu? O zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close