Am văzut că s-au ieftinit grozav de tare tortillas în supermarket (de la 12 lei 8 foi în 2011 la 5 lei 8 foi ieri, scăderea-i semnificativă). Motiv de bucurie pentru mine, care-s amator de tortillas umplute cu diverse lucruri.
Mie-mi place să le umplu cu carne rece (resturi de la friptura de ieri), salată verde, ardei tocați, ardei copți dacă am, brânză, somon afumat, fasole fiartă, năut, roșii. Combinațiile pot fi nenumărate. Practic, rulourile acestea pot adăposti tot ce vă treceprin cap sau tot ce aveți în frigider și nu vreți să lăsați acolo până se strică.
Cât despre sosurile pe care le vedeți în aceste fotografii, cel roșu e făcut din ardei copți, roșii, ulei, ardei iute, sare, piper și puțin pătrunjel, zdrobite împreună.
Sosul verde e făcut din pătrujel sau coriandru verde (mie îmi place mai mult cu coriandru), ulei de floarea soarelui, sare, zeamă de lămâie, toate zdrobite cu blenderul. E atât de simplu.
Buna, Adi. De unde ai luat tortillas la pretul asta? Si eu sunt mare fan, dar din cauza pretului, prefer sa iau lipii sau sa fac eu un soi de lipii.
kaufland
Ador sosurile tale! Ce idei bune, nu m-am gandit sa fac pasta ardeii copti pana acum. Yummmy
Buna Adi, vrea sa te intreb ceva off topic: ai o marca anume pt tigaile tale antiaderente? ca vreau sa ma dotez si eu si nu stiu ce sa cumpar si de unde. Multumesc si o zi buna.
Iată cum îmi fac eu singur totillas. O conservă de porumb dată prim blender cu puţin ulei, amestecată cu 300g de făină albă, sare şi piper, o cană de lapte crud, frământat bine, tigaia super încinsă (de fontă veche) pensulată cu ulei, foile trase pe sucitor ca pentru plăcinta fragedă, prăjite până fac băşici, stropite cu puţină apă la final şi înăbuşite sub un prosop gros.
Le ung de obicei cu pastă de tomate amestecată cu pastă de gogoşari şi mult usturoi şi le mănânc aşa. Curat, sănătos, ieftin şi bun.