Piept de porc cu champignon și "salăți" felurite

376

Dragii mei, în cazul în care așteptați un epilog la povestea mea cu Altex, nu vi-l pot da acum, că nu-i gata. Sigur, relația mea cu magazinul din Cluj, iulius Mall, nu va ajunge în instanță pentru că, în urma unei înțelegeri cu Sony, s-au hotărât să-mi schimbe camera cu una nouă și în urma vizionării unui material pe TVR3 s-au hotărât să-mi de orice altă cameră din magazin, după ce, în urma unor tratative, am reușit să echivalăm valorile. Totuși, eu nu-s mulțumit. Poate pentru că știu că în situația mea sunt mulți alții care nu au la îndemână pârghiile pe care le-am avut eu ori sunt speriați de gândul că pot ajunge la tribunal, sunt speriați de ideea cheltuirii unor bani în plus la avocați și pur și simplu renunță la luptă și iau ce li se oferă prima dată. Pentru ei și pentru mine (sigur nu mai vreau să trec prin asta) am început să adun și să scriu documentație (avocatul meu mă va ajuta să fac asta în mod coerent și explicit) cu care să mă pot prezenta cât mai curând în fața unor politicieni. Oricât de puțină simpatie aș avea pentru politică și reprezentanții ei, sunt conștient de faptul că doar ei pot schimba ceva cu adevărat. A venit momentul să schimbe legea referitoare la protecția consumatorului, să facă una clară, pe care comercianții să nu o poată suci cum vor ei, o lege pe care ANPC să o poată aplica pe loc și fără strângeri de inimă. Zic să-i ajutăm pe politicieni să facă asta și mai zic așa: dragii mei, dacă aveți dreptate, nu cedați până nu obțineți satisfacție.

Ar fi bine să vă dau și o rețetă, dacă tot am deschis postarea asta. Pozele-s făcute cu noua mea cameră, Nikon D3000.

Am cumpărat câteva felii de piept de porc.

piept de porc cu champignon 01

Aveam de acum câteva zile o caserolă cu ciuperci champignon brune, produse de o fermă din Zalău.

piept de porc cu champignon 02

Emil mi-a adus din Italia un ulei de măsline extravirgin, cu gust fin și ușor fructat.

piept de porc cu champignon 03

Ceapa verde-i în sezon, o folosesc destul de des.

piept de porc cu champignon 04

Gorgonzola e de la mama ei.

piept de porc cu champignon 05

Am cumpărat un amestec de frunze verzi (ruccola și trei lăptuci) pentru salată.

piept de porc cu champignon 06

Am condimentat carnea cu sare și piper și am pus-o în tigaia antiaderentă încinsă, fără ulei sau alte grăsimi.

piept de porc cu champignon 07

Am tăiat ciupercile și ceapa.

piept de porc cu champignon 08

Le-am pus în tigaie, în locul pieptului de porc, un sfert de oră mai tîrziu (atât i-a luat pieptului să se facă destul de bine). Am ținut ciupercile și ceapa aici doar trei minute și jumătate.

piept de porc cu champignon 12

Am rupt brânza, am aruncat-o peste frunze și am stors o jumătate de lămâie peste ele.

piept de porc cu champignon 09

Am adăugat două linguri de ulei de măsline din cel bun.

piept de porc cu champignon 10

Am condimentat cu sare și piper, am amestecat bine și gata salata.

piept de porc cu champignon 11

Mi-a mai rămas doar să le împreunez pe farfurie.

piept de porc cu champignon 13

Eu spun că a fost bun.

piept de porc cu champignon 14

Puteam și fără pâine dar îmi place mult versiunea asta neagră și cu multe semințe.

piept de porc cu champignon 15

Să fiți sănătoși.

piept de porc cu champignon 16

Join the Conversation

  1. Radu-Mihai says:

    Tumna azi, in zi de post, ai facut o asemenea reteta. Ispita blonda ce esti! :)

  2. Arată demenţial Adi, încă o dată ai făcut un adevărat festin vizual pentru retina mea:)
    Off topic: Şi eu aş dori să-mi iau un D3000 şi vreau să ştiu dacă eşti mulţumit de el. Mulţumesc şi… să fii sănătos.

    1. AlexT, ieri l-am folosit prima dată, prima impresie e bună:-).

  3. cam greutz. o sa renunt la porc.

  4. Nikon D3000 e minunat! Tocmai vazusem pe un blog o poza jos cu palaria, (cu o pasare draguta) si am citit la comentarii ca e facut cu acelasi aparat ca al tau. Deci ai ales bine. (pozele le poti vizualiza aici http://anutza.wordpress.com/2010/03/22/fotoreportaj-tot-din-vacanta/)

  5. Hm, se pare ca si paranteza s-a inclus in link. Copiaza link-ul fara ultimul semn, paranteza, pentru a merge.

    PS: De unde cumperi painea neagra cu seminte (ca cea din foto)?

    1. Lexa, de la Auchan. Le iese destul de bine:-)

  6. Pozele sunt incredibile. Eu zic ca a meritat investitia.
    In fiecare zi ma faci sa salivez pe tastatura. Apreciez sincer tot ceea ce faci. Sa fii sanatos!

  7. Toate bune si frumoase (inclusiv – clasica, de-acum – „ferire” in laturi a capului de deasupra tastelor, ca sa nu le „inund” in urma retetei), da’ ceva TOT n-am priceput: CE anume inseamna acea „echivalare a valorilor”?
    In viziunea mea, lucrurile sunt limpezi-lacrima: ei au fost pana la urma de acord sa inlocuiasca aparatul „vechi” cu unul nou, deci si-au asumat o obligatie financiara egala cu costul acelui tip de aparat. Dumneata platesti suplimentar diferenta de pret de la aparatul dumitale la cel nou ales, care speri sa fie superior calitativ.
    CE altceva era de tratat si/sau de convenit?

    Off-topic: Rog insistent sa oferiti si posibilitatea de abonare prin email nu numai la blog, ci si la comentariile ulterioare de pe blog, altfel un eventual raspuns il mai gasesc numai din intamplare.
    Multumesc anticipat pt intelegere si bunavointa!

  8. Thorski, mulțumesc frumos
    Victor, echivalarea înseamnă să obțin un discount egal cu diferența sau măcar apropiat de ea, pentru că din toată povestea asta doar eu am de pierdut, întrucât din 7 luni am putut folosi aparatul doar 5, deși l-am plătiti integral și pe loc. În ceea ce privește abonarea la comentarii, probabil va veni odată cu noua față a blogului.

  9. draghe, eu te împresor pe toate fronturile.
    am o întrebare așe ca prostanu. fui la o madam doctoresă-n vizită .e a se ținea măreață cum că în jermania acolo unde-și lasă la hodină obositele-i oase telectuale se papă rucola în draci. așe că m-o sil(u)it să înfulec și o salată de-asta nelipsite dupe mesele teutonilor…
    mnoa, mie mi se pare cea mai tare glumă plăntuța aiasta, e nașpa gustu.. o fi la modă sau ce??
    PS să nu sufli o vorbă la madam, e cam ofticoasă.. :))

    1. practic, dacă nu ți-a plăcut, ai halit-o degeaba. nu o să te mint, nici mie nu-mi prea place. nu-i văd farmecul iar gustul nu m-a impresionat. o fi având ea antioxidanți și qiutenarigato în dotare da’ ar trebui să paști direct din lan, trei ore pe zi, altfel nu văd cum ar ajuta.

  10. ..conșine concentația optimă de astronauți, e plină de Q 10…e izvor de tinerețe fără bătrânețe..te rog,spune-mi că nu am halit giaba buruiana !! pliiiz, pliz, pliz!

  11. Salut Adi.
    Imi place cum combati Altex-ul, asa am ajuns aici, dar altundeva vreau sa ajung.
    TREBUIE sa pui in antetul siteului un disclaimer „a nu se citi daca nu esti satul”.
    Este pranzul in oltenia, si da-mi voie sa iti spun ca ma apuca lesinul daca mai vad ceva din pozele tale.

    Numai de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close