Proiectul Helen’s Place

166

Helen’s Place e un restaurant din centrul vechi al orașului Botoșani. În același timp, e cel mai dificil proiect de consultanță în care sunt implicat în acest moment. Am început să lucrez la acest proiect acum o lună și probabil vor mai trece șase-nouă luni până-mi  voi putea lua mâinile de pe el. Știți cu ce m-a convins proprietarul – o doamnă foarte inimoasă – să fac naveta între Cluj și Botoșani, prin viscol și stihii? Vă spun eu: cu mâncarea grozav de bună și cu dedicația cu care aceasta e făcută. Dacă vă întrebați ce nevoie are de ajutor un restaurant cu mâncare bună, vă spun tot eu: degeaba ești bun dacă nu ești căutat. Asta pe scurt. Pe lung, mâncarea trebuie să fie bună TOT TIMPUL și pentru asta e nevoie de lucru cu bucătarii. Mâncarea trebuie să fie echilibrată și din punct de vedere al porției, nu doar al gustului. Pentru asta e nevoie de lucru cu bucătarii. Mâncarea trebuie să fie vândută. Și pentru asta e nevoie de lucru cu tot personalul, inclusiv cu proprietarul.

muschi de porc

ceafă cu cartofi zdrobiți cu usturoi

Sigur, e greu să câștigi în câteva luni ce n-ai câștigat în patru ani, dar nu e imposibil. E nevoie de multe, multe ore de exercițiu, de multă repetiție, de multe degustări, de multe lacrimi și de nervi trântiți pe jos. Nici o naștere nu-i ușoară, nici un succes nu vine pe tavă. Bucătarii sunt o specie rezistentă la schimbare, ospătarii sunt mereu mai deștepți, concurența (apropo, o mare parte a timpului dedicat acestui proiect s-a dus pe studierea concurenței) lucrează și ea, că nu-i proastă, vremea e ca …vremea și trebuie luată în considerare, postul e lung și-i ține pe oameni departe de restaurante în Bucovina, furnizorii nu pot livra constanță iar distanța de 374 km dintre Cluj și Botoșani nu-i un prieten bun în cazul acesta. Nu-i bai. Obstacolele au fost inventate pentru a fi depășite, nu? Dacă ar fi simplu, ar putea oricine.

coaste

crema de branza

Vă voi ține la curent cu evoluția proiectului (nu obișnuiesc să vorbesc prea mult despre munca mea de consultanță dar consider că experiența aceasta poate fi o lecție pentru mulți). Deocamdată am construit niște farfurii în care am pus mâncarea aceea făcută cu dedicație, lucrez cu bucătarii pentru a-i aduce în stadiul în care le vor putea stăpâni bine apoi vom lansa nou meniu, frumos, aerisit, modern, echilibrat și-n armonie cu lista de vinuri (asta-i o poveste separată). Să fiți sănătoși.

cartofi copti cu rozmarin

tochituraPS: pozele de mai sus vă arată mâncare din noul meniu de la Helen’s Place :).

Join the Conversation

 1. Abia astept sa ajung iar acasa la botosani ca sa trec pe la ei , mult succes adi

 2. cat ma bucur ca faci asta undeva mai aproape de mine…!!e mai usor sa ajung la botosani decat la cluj de la bacau ca sa iti gust, in sfarsit, ideile. abia astept! succes!

 3. Arata, ca de obicei, f bine. Felicitari.

  Dar cu meniul vegan cum stam? Are rost sa trec si eu pe acolo sau numai cartofi gasesc?

 4. Cat adevar in vorbele tale! Mult succes!

 5. Imi place. Bravo, Adi!

 6. LaurentiuTM says:

  Multa bafta in ceea ce incerci sa faci.Schimbarea obiceiurilor vechi e atat de dificila….Vorba aia „Calu batran nu se mai invata in buiestru”.
  Oricum,prezentarea e reusita(cu acordul tau folosesc ultima fotografie peost de wallpaper).
  Bafta in continuare!

 7. sutzu-miri says:

  Ce mult ma bucur ca mai sunt oameni care stiu ca au nevoie de ajutor de la experti! Abia astept si finalul acestui proiect si sa ajung in Botosani pentru a gusta „rezultatele”. :) Mult succes in continuare!

 8. Cu cat e mai greu, cu atat e mai frumos -:)
  Bafta!

 9. Adi Hădean Author says:

  vă mulțumesc tuturor:)

  1. Vin în fața dumneavoastră și a clienților cu speranța că vom reuși, că atât eu cât și echipa, nu vă vom dezamăgi, nici pe dumneavoastră, nici pe cei care vor avea bunăvoința să ne treacă pragul.
   Ar mai fi ceva – se spune: „Omul sfințește locul”, așa simt și eu. Sub bagheta, sau mai bine zis, sub cuțitul și priceperea dumneavoastră, sper că vom ajunge acolo unde ne dorim și vă doriți.
   Mulțam fain!

 10. Cand putem proba din rodul maiestriei/consultantei tale?
  Sa stii ca ai fani si in Botosani si ma bucur nespus de acest proiect.

 11. cristina says:

  Asta e exact ca si emisiunea Gordon’s Kitchen Nightmares :) Ai putea sa ai si tu o emisiune a ta, sigur ar avea mare succes si la noi. Multa bafta cu restaurantul din Bucovina. Sper doar ca membri personalului sa fie constienti cat sunt de norocosi sa te aiba acolo si sa nu fie reticenti la sfaturile tale. Daca va fi asa, sunt sigura ca vei reusi sa faci din acel restaurant unul de top ! :)

  1. Cristina , botosani e in moldova nu in bucovina. sigur unii suceveni nu vor fi de acord ca ai bagat botosaniul in aceeasi oala cu ei :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close