Rețeta de zi e simplă, nu implică tehnici speciale, nu trebuie să fii grozav de talentat pentru a putea face această mâncare. Până la urmă, oricine poate să fiarbă niște cartofi, să-i zdrobească și să-i amestece cu lapte și unt, nu?
Poți coace curcanul în multe feluri (găsiți aici rețeta pentru confit-ul de curcan) sau îl poți fierbe și apoi rumeni ușor.
Cât despre sfeclă, dacă o fierbi cu un baton de scorțișoară, o linguriță de boabe de coriandru și apoi o lași două-trei ore într-un vas cu puțin oțet balsamic, obții o garnitură grozav de gustoasă.
Cât despre emulsia de coriandru, e ușor de obținut: toci o legătură de frunze de corandru, le pui într-un vas cu trei-patru linguri de ulei de floarea soarelui și puțină sare apoi le amesteci/mărunțești pe toate cu un blender la turație mare. Floare la ureche, practic. Să fii sănătos.
chiar nu va ganditi cati oameni nu au ce pune pe masa la copii si dv. veniti cu tot felul de bunataturi ? ma rog ……sa va ajute Dumnezeu sa nu stiti niciodata cum e foamea!
Daca oamenii nu ar avea nazuinte nu s-ar inregistra progres iar daca cei care au resurse s-ar abtine ca sa nu jigneasca, lumea nu ar mai avea sens. In fine, asta pe langa faptul ca cel mai scump ingredient e otetul balsamic de care te poti lipsi.
Doamna, cred ca v-ati ratacit pe aici. Mai incercati in alta parte!
Cine nu are ce pune pe masa copiilor nu are internet…
Cine nu are ce pune pe masa copiilor nu are internet? Ca sa iti continui logica as spune ca cine nu are ce pune pe masa copiilor nu are copii…
:( Pe pricipiul ” cine nu ii ca noi este impotriva nostra” sa sara toata lumea la gatul ei. Poate ar fi fost mai de bun simt sa ii spuneti ca sunt si retete rezonabile daca nu chiar ieftine pe aci, inainte sa o puneti la zid… Asta ca sa nu mai zic ca Adi se poate apara si singur…
Minunata reteta.Si pentru ca la mine a fost Pastele,ii indemn pe oameni la mai multa toleranta si iubire de semeni.Multumesc.
Tacâmurile de curcan sunt la fel de accesibile la pret ca orice alta carne de pe piata, nu trebuie sa iei un curcan intreg…si sunt mult mai sanatoase decat un piept de pui. Iar de sfeclă , ce sa mai zic,cu 2-3 lei iei o sfeclă suficienta pentru o salata intro familie de marime obisnuita. Si este mult mai sanatoasa decat o salata verde la acelasi pret. Aici este doar o chestiune de a creea un meniu special din alimente simple…asta este adevarata arta culinara. Multumim, Adi, pentru idee !
Voiam de mult sa te intreb, unde gasesti coriandru?
eu n-am gasit nici seminte, sa le pot semana.
va multumesc tuturor celor care ati inteles comentariul meu si in special MIkai!in rest….DOAMNE AJUTA!
Foarte grozava reteta si in special prezentarea (pozele)
Chiar este usoara reteta,in plus este si detaliata bine,nu are cum sa nu iti iasa.