Puteți pune mâncarea asta ca garnitură lângă mielul de Paști, o puteți mânca așa cum e drept mâncare de post, o puteți include în unele diete slabe-n grăsimi, o puteți da copiilor sub formă de poveste exotică și prietenilor lângă alte bunătăți de pe masa unui brunch de sfârșit de săptămână. Sau vă puteți bucura de ea fără niciun motiv, e bine oricum. Veți afla că e foarte ușor de făcut și ieftin de produs. Iată:
Luați din piață o conopidă îndesată. Desfaceți-o în bucăți, spălați-o bine. Luați și o varză, tot îndesată și nu prea mare. Desfaceți frunză cu frunză, clătiți, scurgeți de apă și așezați frunzele într-o tavă pentru cuptor.
Puneți în fiecare frunză de varză două-trei bucățele de conopidă. Presărați peste ele mirodenii indiene (eu prefer un amestec de Madras curry, tikka masala și garam masala). Presărați și niște sare.
Mai puneți în frunzele de varză ceapă verde tocată mărunt, frunze de leurdă (cât mai sunt), spanac (dacă nu aveți leurdă) sau lobodă, pătrunjel proaspăt, roșii mititele și dulci.
Stropiți cu ulei de dovleac. Puneți o folie de staniol peste tavă și puneți tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius pentru 15 minute.
Dezveliți tava și mai lăsați la copt 5-7 minute.
Rezultatul vă va surprinde plăcut.
Atât pentru azi. Zile de Paști bune, cu drag și liniște vă doresc. Să fiți sănătoși.
Poate-mi dai un sfat,Adi! cum sa fierb ouale fara sa se crape?!👍 Paste fericit! O masa imbelsugata,sanatate si intelegere!
Iti multumesc din suflet pentru o asa de minunata reteta , va doresc sa aveti un Sfant Paste Luminat si Fericit , multa sanatate , multe bucurii si implinirea tuturor dorintelor alaturi de cei dragi , va pup .
Nu se poate folosi broccoli în loc de conopidă?