Mămăligă cu patru feluri de brânză

757

Unora le place pizza cu patru feluri de brânză (posibil să-mi placă și mie, încă n-am mâncat una cu adevărat bună), unii spun că gorgonzola nu-i o brânză pe care să o pui în mămăligă, unii fac și alții dreg. Treaba e că mie, dacă-mi tună o idee, o duc până la capăt, cu riscul că plătesc pentru ea. Că o idee se poate dovedi a fi fost neinspirată sau proastă, nu-i un bai mare, se cheamă experiență și, prin urmare, educație. Ideea despre care vreau să vă vorbesc astăzi nu a fost proastă, ba din contră. Am folosit la realizarea ei patru feluri de brânză (telemea, gorgonzola, mozzarella și brânză de burduf). Am căutat brânză de calitate (am preferințele mele, cel puțin în ceea ce privește telemeaua și burduful, gorgonzola îmi place dulce iar mozzarella să nu fie din ulei de palmier sau mai știu eu ce alte grăsimi vegetale), o smântână bună și cam asta a fost.

Am fiert mai întâi o mămăligă, și am fiert-o bine (20 de minute pe foc mic, 600 ml apă, 110 g mălai, două pișcături de sare).

mămăligăOdată fiartă mămăliga, am pus o lingură de smântână pe fundul unei farfurii, am rupt brânzeturile-n bucățele și le-am așezat binișor, am stropit cu ulei de dovleac.

brânzăAm pus mămăligă peste brânză.

mămăligăAm repetat manevra cu smântâna, brânza și uleiul de dovleac. Am adăugat în plus câteva frunze de busuioc.

mămăligă cu brânzăNe-a plăcut. Să fiți sănătoși.

mămăligăPS: varianta cu un ou deasupra e și mai bună.

mămăligă

Join the Conversation

  1. sunt fan branza. este alimentul preferat. iar despre o combinatie mai nastrusnica am invatat sa nu spun nimic pana nu prepar si gust. de unde sa stiu daca este sau nu bun daca nu gust (aviz celor care comenteaza cu pretentia ca le stiu pe toate). n-am decat sa multumesc pentru idee.

    … iar mamaliga este subiect de interes national, vesnic in atentia internautilor, dar mai sensibil decat as fi crezut. pe roman sa nu il ataci „la mamaliga” si sa nu il inveti pe el cum se face si mananca mamaliga :). stiu asta de la Ioana Cocian

  2. Adi, imi spui te rog cateva feluri de mancare cu oua , gainile noastre au luat-o razna si avem foarte multe oua :)) , am facut o gramada de chechuri , cremes ! dar as vrea sa fac si mancare si nu am nici o idee. Reteta de azi e o idee buna , pentru ca … poate fi si cu oua !

    1. lapte de pasare, crema caramel, oua umplute…

    2. Multumesc delia & gogu !

  3. Alexa Georgeta says:

    Iti multumesc din suflet ptr. rasfatul de a ne servi ceva atat de bun la prima ora .

  4. mmm…pansament!

  5. Ce minunatie, salivez pe tastaura!
    Eu cred ca n-as pune ulei de dovleac daca as cumpara o mozzarella de bivolita, de-aia adevarata, de frica sa nu-i mai simt gustul fin (al mozzarellei). Trebuie neaparat sa incerc combinatia si-ti multumesc pentru idee!

  6. Multumesc pentru ca ne reamintesti de gustul bucatelor simple ce,din pacate, multi le-am uitat.
    Placute aduceri aminte!

  7. Buna seara, am o intrebare in legatura cu o reteta de sos barbeque : in reteta se cere o cana de miere dar am alergie la aceasta, pot inlocui cu zahar brun? Multumesc!

    1. Adi Hădean Author says:

      desigur

    2. Il mai amestec cu apa sau pun direct in cratita cu celelalte ingrediente? Presupun ca tot aceeasi cantitate cat era si mierea.

  8. O idee minunat de… gustoasă ! Vom încerca și noi rețeta asta de mămăligă cu patru feluri de brânză.

  9. Sunt curios cum merge cu balmos in loc de mamaliga. Eu in balmos pun si 2-3 oua batute.

  10. Daca aveti vreo indoiala in ceea ce priveste materia prima a mozzarellei, puteti incerca sa o faceti acasa, e simplu, necesita niste pasi si instrumentar nu foarte complicat, dar veti avea satisfactia ca ati facut o mozzarella cu mana voastra. Pe mine ma relaxeaza in zilele de week-end, desi necesita niste ore bune de lucru, dar repet, sa vezi cum ies din mana ta bilele de branza ca cele din ambalaje, te face sa te simti foarte bine. Si cum chiar nu e mare branza sa o faci si se gasesc in lumea virtuala tutoriale despre „cum sa”, ar fi si pacat sa nu incercati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close