Ravioli cu gorgonzola

362

Azi încep să-mi plătesc datoriile. Am postat acum câteva zile un joc. Participanții au câștigat câte o rețetă personalizată, bazată pe preferințele lor culinare. O să-mi ia ceva timp (cam o lună) să-i premiez pe toți, dar, nu-i așa, fiecare călătorie de 10 mii de kilometri începe cu un pas. Pasul de azi e pentru Dorian, care se dă în vânt după pastele proaspete. I-am făcut paste de casă, umplute cu gorgonzola, uite așa:

Am tăiat câteva felii subțiri din șunca de la tata.

DSC_0008

Gorgonzola, ușor picantă (primit de la Emil).

DSC_0014Două ouă, de la găini crescute acasă, libere și hrănite sănătos.

DSC_0016La două ouă pun șase linguri de făină, umplute bine. Apoi frământ bine, adaug puțină sare și o lingură de ulei de măsline și mai frământ un mint.

DSC_0022

Aluatul pentru paste nu are apă, nu are drojdie, nu se frământă mult. Trei minute ajung, altfel devine prea elastic și nu se mai întinde bine, se comportă ca un soi de cauciuc.

DSC_0036

Pun sucitorul la treabă și întind o foaie subțire-subțire.

DSC_0047Tai pătrățele cu pintenul.

DSC_0056Pe fiecare pătrățel pun o bucată de gorgonzola.

DSC_0063Îndoi aluatul peste brânză și sigilez cu o furculiță. Dacă aveam chef să întind două foi, puneam brânza din loc în loc pe foaia de jos, așezam peste ea o altă foaie și tăiam cu pintenul triunghiuri ori pătrățele, zimții pintenului ar fi sigilat „pliculețele”.

DSC_0067Am lăsat pastele să se zvânte zece minute apoi le-am pus la fiert în apă cu sare. Au fiert 12 minute.

DSC_0072Pentru sos am pus șunca, pușin ulei și o rămurică de rozmarin într-o tigaie.

DSC_0081

Puteam să fac un sos simplu din smâtnână dulce dar mi-am amintit că aveam în frigider un borcănel cu sos din mistreț și cerb, tot din Italia, ca uleiul și brânza.

DSC_0086

Am pus pastele fierte peste sos și am pus tigaia pe foc pentru două minute.

DSC_0093

Ravioli Dorian!

DSC_0095

O mână de parmezan a completat povestea.

DSC_0101Sper că mușteriul e mulțumit.

DSC_0107

Join the Conversation

  1. Daca nu e multumit… poate altcineva sa se serveasca? O saptamana prolifica si cu rezultatele dorite!

  2. mmmm…foarte misto!

  3. arata bine…intrebare:pot sa fac si altfel de paste din aluat,nu?Fetita mea iubeste fonditele….

  4. Elena… Daca nu e multumit, daca e multumit si f. multumit, eu ma servesc.
    E mmm… E-……da- DELICIOS

  5. ce fotografii! la noi pe net mai rar atata bucurie si lumina.
    o seara faina!

  6. Mă bucur mult că vă plac fotografiile și rețeta:-).

  7. Minunat! Ma tot gandesc de ceva vreme la paste facute in casa.. Nu stiu de ce ma asteptam sa fie vreo complicatenie dar acum cred ca o sa imi fac curaj! Super reteta!

  8. :-D :-D :-D :-D :-D Multam’ fain, da, evident ca sunt multumit. Sosul ala tre’ sa fie demential…plus home-made pasta…all’uovo… :-)
    Acum am ajuns acasa de la job, si…zambesc. Mersi mult!

  9. Dorian, cu multă bucurie:-).

  10. Inca nu mi-am facut niciodata paste acasa, mi le cumparam… Va trebui sa incerc, pana la urma nu poate fi nimic f. greu. Iar pt ravioli sau tortellini chiar n-ai nevoie nici de scule de taiat speciale, cum mi-ar trebui pt. fettucine sau paste gen spaghetti(lungi si egale).
    E fain ca dupa o zi naspa la job, sa ma astepte o surpriza de-asta. :-D
    Gata, tac.

    P.S. Mai vreau concursuri :-))

  11. norocos Dorian asta! tocmai speram sa refuze, cand…ma rog, treaca de la mine, pofta buna-i urez norocosului!si tie felicitari pentru poze, cuvinte si reteta!

  12. arata super. foaia de paste o intinzi pe blat de marmura, vad. sau nu vad bine?

  13. anadana:-)
    adnana, nu e blat de marmură, am întins o foaie de copt peste blatul meu de lemn ca să nu am de lucru cu curățatul :-)

  14. adi, încă o dată…. o să-mi stric vederea că mă uit prea mult la monitor din cauza reţetelor tale bestiale:) arată mirific şi fotografiile un festin vizual… mai nasol cu durerile de stomac provocate dar şi alea trec până la urmă. Să trăieşti!

  15. Cat timp ti-a luat cu totul, dar sincer te rog! Hai sa vad daca imi permit sa ma apuc de asa ceva, sau raman doar cu privitul….

  16. Irina, cam jumătate de oră cu tot cu fiertul pastelor, timp în care n-am făcut nimic:-).

  17. multumesc, o sa incerc si eu asa :)

  18. Hmmmmmm…………..gustos ,rapid ,si la indemina fiecaruia!
    Nu am cuvinte…….mie imi place cu mult usturoi la gorgonzola!

  19. „Aluatul pentru paste nu are apă” asta specifici in reteta aceasta; m-am uitat si peste celalte retete pt „paste facute in casa”, unde se specifica ca pui o cana de apa.M-ai derutat si vreau sa incerc reteta pt taiteti simpli pt inceput; spune-mi te rog se pune apa, nu se pune apa…mersi fain.

    1. Adi Hădean Author says:

      păi, e simplu, dacă respecți această rețetă o să obții rezultatul pe care-l vezi aici. dacă te iei după altă rețetă, io să obții alt rezultat

  20. Am sesizat ca faina o tii intr-un borcan inchis ermetic si ma intreb: se pastreaza mai bine asa fata de cea tinuta intr-un vas deschis? La noi in bucatarie e cam cald indiferent de anotimp si mereu am emotii ca nu o sa stea bine.

    1. Adi Hădean Author says:

      da:)

  21. Buuun. Multumesc!

  22. oare nu ai putea sa explici cat de cat cum e facut sosul ?

  23. Iulian Istratuca says:

    Salutare. Super faina reteta dar…eu am alta problema. Am vazut ”pintenul” si musai trebuie sa imi spui de unde il ai ca vreau si eu. Am unul cumparat de pe net dar parca nu e ce-am sperat. Te rog tare mult daca poti sa imi spui sau macar sa imi recomanzi unul bun pe care-l cunosti. Multam fain.

  24. Multumim mult. Arata delicios si foarte simplu de facut. Seara frumoasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close