Desert cu ciocolată la pahar

2.8K

Ori de câte ori am puțin timp liber îmi place să mă „joc” în bucătărie. Untul, frișca ori ciocolata rareori lipsesc de la mine din casă așa că adesea această joacă devine un desert decadent. De această dată am ales ciocolata și dulce de leche pentru acest desert la pahar care poartă și un nume interesant – verrines – și oferă nenumărate posibilități de a combina creme, mousse-uri, jeleuri și blaturi. Găsiți dulce de leche în magazinele mari sau îl faceți dupa indicațiile de mai jos. Din aceste cantități obțineți 6-7 pahare.

desert la pahar1

Pentru crocantul de ciocolată aveți nevoie de: 80g unt rece, 140g făină albă, 20g cacao, 20g zahăr pudră, 1 praf de sare.
Puneți toate ingredientele în vasul robotului de bucătărie și pulsați până obțineți un amestec nisipos. Întindeți amestecul într-o tavă și coaceți la 180C pentru 10-15 minute.

desert la pahar2

Pentru mousse-ul de dulce de leche aveți nevoie de: 1 conservă lapte condensat îndulcit, 200ml frișcă lichidă, bătută și 2g gelatină (plus 10ml apă rece).

desert la pahar3

Faceți o gaură mică în centrul părții de sus a conservei de lapte condensat și puneți conserva într-un vas. Adaugați apă să acopere 3/4 din conservă și fierbeți pe foc mic pentru 4-5 ore, adăugând apă în vas pe masură ce aceasta se evaporă. E gata când vedeți că laptele condensat care iese prin gaura făcută mai devreme are culoarea caramelului. Pentru a face mousse-ul, lăsați dulce de leche să se răcească complet. Hidratați gelatina în apă rece pentru 10 minute apoi topiți-o pe baie de aburi. Amestecați gelatina cu dulce de leche apoi încorporați frișca bătută. Turnați mousse-ul în mod egal în pahare și dați la rece 30 minute. Acoperiți acest mousse cu un strat de crocant de ciocolată.

Pentru mousse-ul de ciocolată aveți nevoie de: 250ml frișcă lichidă, bătută, 180g ciocolată neagră (60% cacao), topită, 2 gălbenușuri, 40g zahăr, 25ml apă, 2g gelatină (plus 10ml apă rece), 2 linguri rom.

Hidratați gelatina în 10ml apă rece pentru 10 minute.

desert la pahar4

Amestecați zahărul și apa într-un vas mic și puneți pe foc. Fierbeți 2-3 minute până zahărul se dizolvă complet și obțineți un sirop. Între timp începeți să mixați gălbenușurile, apoi turnați în fir subțire siropul de zahăr fierbinte și continuați să mixați până gălbenușurile își dublează volumul și se deschid la culoare.

desert la pahar5

Topiți gelatina și încorporați-o în crema de galbenușuri, apoi adăugați romul și ciocolata topită. Lăsați amestecul să se răcească apoi încorporați frișca bătută. Turnați mousse-ul peste crocantul de ciocolată și dați la rece cateva ore. Decorați după preferință.

desert la pahar7

Text&Foto: Oana Olguța Iliescu

www.pastry-workshop.com

Join the Conversation

  1. Combinatia perfecta!!!!

  2. Cati ml are o conservă lapte condensat îndulcit?

    1. 370ml a avut a mea.

  3. Florentina says:

    Trebuie neapărat sa o încerc !Ce frișcă ați folosit ?

    1. Eu cumpar frisca de la un producator local, deci neaparat frisca naturala, smantana adevarata pentru frisca.

  4. Ce bine arata si ce pofta mi s-a facut!! O sa dau reteta sorei mele, care e cu mult mai priceputa decat mine la prepararea prajiturilor si o sa-i fac o vizita, sper eu cat mai curand cu putinta :)).

  5. Arata de-a drptul decadent dar o sa incerc si eu … Deja mi s-a facut pofta … :)

  6. intotdeauna am fost fanul unui desert bun. merita incercat, zic eu, pentru ca arata delicios si nu pare asa greu de facut. vom vedea

  7. Va rog mult, am obosit si renuntat cautand conservele de lapte condensat indulcit. Unde dumnezeu se gasesc?

    Cora, cf, mi, kauf, auchan, lidl – canci lapte condensat. Am incercat si pe net, fail total.

    Multumesc,
    Cristi

  8. Multumesc pentru raspuns, este foarte util!

    Cu stima,
    Cristi

  9. Eu am găsit în lidl. De la pilos parcă.

  10. Tocmai am cumparat si din carrefour, se pare ca cineva a realizat lipsa acestui tip de produs.

    Voi incerca acest desert de Pasti, btw.

    Zi faina

  11. Imi place reteta dumneavoastra la pahar. O sa o incerc cu siguranta.

  12. Foarte apetisant, imi place ciocolata, voi incerca si eu reteta.
    Multumim pentru sfaturi

  13. Buna , cat inseamna 2 grame de gelatina , aproximativ?

  14. Acu mult timp ati presentat un desert rapid fara coacere cu branza de vaci si piscoturi…nu o mail gases. M at putea ajuta ?

  15. Adaugați apă să acopere 3/4 din conservă și fierbeți pe foc mic pentru 4-5 ore , poate nu am înțeles eu bine dar 4 -5 ore ?

  16. Dureaza destul de mult, da, mai alea daca iti doresti un grad de caramelizare destul de intens. Alternativ, puteti cumpara dulce de leche gata preparat sau folositi alta metoda pentru a-l prepara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close