Grătarul Weber "in the house"

378

Blogăritul despre mâncare are și avantaje. Unul dintre ele e acela că uneori, unor oameni li se face drag de tine și-ți furnizează diverse lucruri care să-ți alimenteze pasiunea. Azi de exemplu am primit un colet de la Grillshop, sponsorul meu de grătăreală.� Măricel. În el se aflau niște treburi care au speriat rău atehnicul din mine (am cel puțin două mâin de stânga când vine vorba de șurubărit/măsurat/aliniat lucruri).

weber grill 01Din fericire componentele s-au îmbinat perfect după schemă (treabă făcută de americani, nu a mai fost nevoie să iau ușor din pilă pănă la rezultatul final) și după o jumătate de ceas aveam în curte o mândrețe de grill One-touch Platinum.

weber grill 02Încă nu l-am folosit, deocamdată îi fac curte, îl admir. E atât de fain că l-aș pune în vitrină. Totuși, nu o să fac asta, că doar grătaru-i făcut să grătărească nu să stea pe post de bibelou. O să-l vedeți destul de des pe parcursul verii. Mmmm.

weber grill 05

Join the Conversation

  1. Şi minunea asta merge cu gaze ?

  2. minunea asta-i pe cărbuni dar există și modele cu gaz

  3. SA-L STAPANESTI SANATOS…ASTEPTAM SI FAPTELE,PE LANGA EL!

  4. Si pentru cei care stau la bloc? :( il montam in balcon si facem pofta vecinilor. :))
    Sa-l folosesti sanatos si sa faci gratarele la care sa salivam cat mai mult.

  5. Super, sa vei ce fain e cel pentru afumat. Nu-i asa ca ai si un dispozitiv pentru adus carbunii la „rosu”?

    Sa-l incingi cu folos.

  6. Paula, grillul e pentru aer liber, asta-i clar, pentru bloc avem tigaia grill și grătarul aragazului:-)
    Alex, am primit și un dispozitiv pentru aprins cărbunii:-)

  7. trebuie sa-l uzi, nu?

  8. hihi, asta am primit si noi cadou de la niste prieteni anul trecut. e minunat! sa-l folosesti sanatos!

  9. Daniela!
    Fatduck, chiar în seara asta!
    Zazuza:-)multumesc

  10. Vaaaai, domnu Hădean! Frumos tare grillu ăsta al dumitale! Sfârâială plăcută! :)

  11. da, tcomai ce ne pregateam sa devenim vegetarieni…. pisici!!!!

  12. La gratarul asta prevazut cu ditamai caacul ne poti face pizza? :D Asteptam cu drag :D

  13. Tanti Jeni, multumesc
    Andreea, la naiba!

  14. Teo, cred că pot. Ori măcar pot să încerc:-)

  15. sa fie-ntr-un ceas bun! :) probabil ca ai deja trusa aia de scule de gratar, care arata ca geanta unui lunetist profesionist. e visul oricarui barbat! :)

  16. Zâno, nu mai am loc în casă de trusele de scule:-))

  17. tuburile pt ce sunt?

    1. Ari, unul e locul în care se adună cenușa iar celălalt e un dispozitiv pentru aprinderea focului. O să fac poze la prima folosire a lui, să vedeți și voi:-)

  18. Trebuie sa imi iau si eu unul

  19. Felicitari! Sa-l stapanesti (si folosesti) sanatos,in beneficiul propriu precum si in al blogului.

    andreea: …si care-i problema? Roaga-l pe Adi sa-ti prezinte si retete vegetariene la gratar…

    Off-topic: Nu ne oferiti va rog abonarea prin mail SI la comentarii (macar la comentariile ulterioare propriului comentariu)?

  20. Victor, multumesc. Din păcate nu pot, deocamdată. O să am grijă ca noua temă a blogului să cuprindă și opțiunea aceasta.

  21. no sa-l stapanesti sanatos si la multe preparate geniale (cum spuneam…)! indraznesc sa t rog sa ma sfatuiesti pt ciorba de burta k vad k nu ai pe blog si-am nevoie urgent da sfatul tau :) multu

  22. yo, care-i sfatul de care ai nevoie?

  23. Radu-Mihai says:

    De abia astept ziua de maine; mergem la tara sa gradinarim putin si spre dupa-masa o sa ma apuc de gratarit. Da Doamne vreme buna! N-am scula ca a ta, dar o sa ma uit prin shop sa vad ce au si poate-poate imi iau ceva de la ei.

  24. imi trebe sa arate k aceea de la „Cronică de restaurant: Club 21” :) si gustooaaasaaa… multumesc

  25. Radu, baftă:-)
    yo, în cazul ăsta va trebui să întrebi la club 21:-)

  26. of, of, of, am dat cautare pe blog dupa „ciorba de burta” si-am gasit-o p asta si dak tu suspini dupa ea, e clar k-i ce trabe :(

  27. Adrian Badea says:

    am dat si eu o simpla cautare pe google, tintind dupa „werber grill”, rezultate cautate numai in limba romana. Si ce gasesc? Prezentul blog si inca o persoana LOVITA de norocul de a avea un Weber.
    Cel pe care Adi l-a primit e un Weber One Touch Platinum, clasa imediat superioara One Touch Gold. Nu intru in detalii despre seriile si editiile grill-urilor, cu toate ca ma abtin cam greu, intrucat nu vreau sa plictisesc pe nimeni. Mentionez ca nu sunt un fan al acestei marci, ci sunt NEBUN dupa Weber si studiez aceasta firma si produsele ei de mai bine de 2 ani. In fiecare zi ma uit cu placere la produsele lor, chiar daca le-am mai vazut de mii de ori.

    Ca mentiune suplimentara, weber-ul este particularizat pentru a gati INDIRECT (in principal), adica BARBEQUE, LOW & SLOW, adica timp lung de gatire la temperatura cuprinsa intre 120 – 150 grade Celsius.

    Daca cineva de aici doreste, pot sa revin cu competari si link-uri catre alti impatimiti ai Weber-ului din intreaga lume. Cu unii dintre ei corespondez, la altii m-am abonat.

    Uite am spus ca nu ma retin, insa febra Weber m-a cuprins si nu ma mai pot controla.

    P.S. Burlanul e „chimney starter” (si eu sunt posesor), iar ce se vede in el sunt carbuni Weber Premium Briquetes. Cu un chimney plin cu bricheti (aprox. 2 kg.) se poate gati pana la 6 ore utilizand metoda indirecta. Puteti gati si pork shoulder, ribs, beer can chicken, etc.

    Va pup

    1. Adrian, pe mine unul mă interesează orice informație, am fost cucerit și eu de grătarul acesta și de slow cooking. Nu mai vorbesc de bijuteria care aprinde cărbunii și pe care cred c-ar trebui să o aibă oricine în trusa de grill (nici nu-i tare scumpă și oricum merită investiția).

    2. Cristian. E. says:

      Weber este cea mai de renume marca de gratare americana si chiar din lume, totusi au inceput in ultimul timp sa produca in china in special modelele cu gaz si modelele mici cu carbuni si asta a adus o dezamagire in randul fanilor. Modelele mari cu carbuni cica le mai fac in continuare in america. Ce este particular este ca dau garantie pana la 25 de ani la unele produse. Am gasit asta pe site-ul lor.
      „The Weber® Summit®, Genesis®, Q®, and charcoal grills are assembled in America using internationally sourced components. The Weber® Spirit® series gas grill and Compact charcoal grills (export) are assembled in China.”
      „•Weber Grills (Palatine, IL): all charcoal grills made in Huntley, IL, and Summit and Genesis gas grills are made in Palatine, IL with domestic and imported parts (other gas grills imported)” Sursa: http://www.stillmadeinusa.com/garden.html
      Pacat de ei, dar au pastrat totusi preturile foarte scumpe chiar daca le fac in china.
      Singurul concurent al lor sunt elvetienii de la outdoorchef ce produc mult mai putine modele, un pic mai ieftine ca weber, dar toate facute in elevetia nu china. Ambele marci stiu ca se gasesc prin supermarketul Hornbach.
      http://www.outdoorchef.com/index.php?lang=ro

  28. Adrian Badea says:

    Ei draga Adi,
    in primul si in primul rand apreciez promptitudinea ta. Vad ca ai raspuns extrem de repede ceea ce este de apreciat.

    Dupa ce am descoperit blog-ul tau am inceput sa fac sapaturi, sa incerc sa te deconspir :) si, dupa cateva ore de „cautari” mi-am facut deja o imagine:
    1. Pe amandoi ne cheama Adrian
    2. Suntem amandoi ardeleni
    3. Suntem din judete lipite (Cluj-Mures)
    4. Avem o pasiune comuna: gatitul (mie imi place mai mult bbq)
    5. Avem amandoi aprinzatorul de carbuni :)
    6. Nu mai continui intrucat s-ar interpreta in mod eronat de catre cititori :)

    E adevarat ce spuneai mai sus ca toata lumea ar trebui sa aiva in „recuzita” un aprinzator (chimney). Sustin si intaresc acest lucru si sfatuiesc pe toata lumea sa utilizeze acest dispozitiv si sa renunte la aprins carbuni, foc, bricheti, etc. uzand de tampaniile alea petroliere gen lichid de aprins carbunii, gel de aprins carbunii, motorina si mai stiu eu ce inventii care nu fac altceva decat sa ruineze din start mancarea.

    Totodata, a grill-ui, a face bbq sau a afuma (smokin’ goodness) nu e atat de simplu precum pare. Probabil pare usor atunci cand e facut de tine, sau poate citind randurile mele, insa, cum am spus in post-ul anterior, eu unul pana sa ajung sa gatesc ca la „retete fara secrete” mi-a luat foarte mult timp.

    M-am documentat in continuu, am parcurs si vizionat retete din Asia pana in USA, m-am abonat la blog-uri si in fiecare zi invat ceva nou.

    Acum in sfarsit am gasit un „meserias” si la noi.
    Asa ca, Adi, tizule, te salut si te asigur de toata consideratia pentru ceea ce faci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close