Deși au trecut sărbatorile pascale, nu refuz niciodată combinația ou cu avocado. Iar dacă v-au rămas niște ouă fierte, hai să nu le risipim și să le transformăm într-o rețetă simplă și gustoasă.
Pentru această rețetă avem nevoie de următoarele:
- 1-2 bucăti avocado
- ouă proaspete sau fierte
- bacon fâșii
- unt
- usturoi
- verdețuri
- cartofi mici
Pasul 1
Am spălat cartofii și i-am pus la fiert în coajă la foc mic, cu puțină sare. Nu i-am lăsat mai mult de 10 minute. I-am scos și i-am pus pe o tavă peste care am pus ulei de măsline și sare grunjoasă și i-am dat la cuptor alte 15 minute. Ca să iasă ușor în crustă, apăsați cartofii puțin cu o furculiță.
Pasul 2
Am amestecat untul cu verdețurile proaspăt tocate, sare și un cățel de usturoi. Eu am folosit busuioc, tarhon, cimbru și rozmarin. Însă puteți încerca și alte combinații (codițe de ceapă verde, leurdă, usturoi verde, cimbrișor, coriandru). După ce le-am amestecat pe toate am pus untul în folie alimentară si l-am rulat ca un baton, pe care l-am pus la congelator o oră.
Pasul 3
Am curățat ouăle rămase de la paști de coajă, am tăiat un avocado în două și am potrivit oul înăuntru, în locul sâmburelui. Dacă nu încape, folosiți o linguriță să mai scoateți din mijlocul avocadoului puțin.
Apoi am înfășurat avocadoul în feliile de bacon si l-am pus în tigaie la prăjit câteva minute. Puteți să vă folosiți de câteva scobitori ca să nu se desfacă.
Pasul 4
Am așezat cartofii pe farfurie, peste care am pus untul aromatizat care s-a topit instant pe cartofii fierbinți, aromandu-i fix cum trebuie. Am taiat avocadoul în două și am poftit lumea la masă.
Poftă bună vă doresc!
Cu drag,
Avocado, e curățat de coajă? In poze pare să fie cu tot cu, coajă.