Capunti sunt niște paste vândute în supermarketurile românești ca și cum ar fi din Puglia. E posibil ca așa să fie, nu cred că s-ar juca oamenii cu etichetarea. Eu unul abia aștept să ajung în Puglia și să întreb de ele. Acum două zile am răvășit dulapul din bucătărie în căutarea a ceva de mâncare (cred că asta ar trebui să fie probă la Masterchef, adică să faci mâncare bună fără mare lucru la îndemână). Am găsit o jumătate de pungă de capunti, o căciulie/măciulie de usturoi, ulei de bună seamă, fulgi de ardei iute și în frigider, o jumătate de borcănaș de pesto.
Am pus pastele la fiert în apă cu sare. le-am fiert opt minute.
Am strecurat apa de pe paste și le-am stropit cu puțin ulei.
Am pus trei căței de usturoi tocat cu cuțitul și câteva frunze de pătrunjel într-o cratiță. Cu câțiva stropi de ulei.
Am pus pastele în cratiță (atenție, usturoiul nu trebuie să se ardă, nici măcar să-și schimbe culoarea) și le-am ameestecat cu usturoiul, pătrunjelul, niște fulgi de ardei iute și lingurița de pesto extrasă din borcan.
Am mai pus brânză rasă peste paste și gata.
Simplu dar delicios. Și îndestulător.
Sigur, nu aveam carne în casă dar aveam vin:).
Nu aveam pahare cumsecade pentru un vin de felul ăsta da-mi cumpăr. Serios. Să fiți sănătoși.
pe langa masina de spalat vase vad ca ai nevoie si de o persoana care sa-ti faca cumparaturile:))
Hm… N-am combinat încă busuiocul cu pătrunjelul, dar dacă zici că e ok, am să încerc :)
Faine paste! O reteta originala !
http://www.whatkatieate.blogspot.com/
excelent
Ce cutit folosesti?
Pot sa iti fac eu cadou un set de pahare de vin ???
Tu nu ai timp de „shoping”, si mai faci si economie la bugetul de familie.
Intuitiv ai facut ceea ce in bucataria italiana se cheama ,,aglio,oglio,peperoncini”+pesto.Contributia ardeleneasca este patrunjelul si branza (cred ca s-ar potrivi si cu slana fripta)Esti talentat si se vede in orice creatie a ta .Bravo!
Ce bunatati ies din ramasitele din dulap sau frigi !! ;)
Am fost anul trecut in vacanta in Puglia (regiunea Apulia, in romana) si am revenit cu amintiri foarte placute. Desi e mai putin cunoscuta ca destinatie de vacanta, e spectaculoasa, iar preturile sunt foarte acceptabile. Sa nu mai vorbesc de mancarea delicioasa, care am inteles ca variaza foarte mult, chiar in interiorul Pugliei-Apuliei (noi, fiindca am stat pe malul marii, am mancat mai mult specialitati din peste, mai in interior am inteles ca se gateste cu mai multa carne. Pe scurt, daca v-a placut Grecia, Puglia va va incanta, marea e incredibila, un peisaj spectaculos, peste tot sunt orase si monumente istorice de vizitat (Basilicata, Salento, Otranto, Gallipolli, Lecce, Manduria, Locorotondo si Alberobello, pentru truli).
Nu imi aduc aminte de capunti, insa orecchiettele (urechiusele) sunt cu siguranta puglieze si cele mai faimoase sunt „orrechiette con cime di rapa” (adica orecchiette cu un fel de broccoli). De asemenea, patiseria puglieza e foarte vestita, cel mai mult mi-a placut un fel de prajitura din aluat sfaramicios umpluta cu crema pasticera (un fel de crema de vanilie), ii zicea, daca nu ma insel, pasticciotto leccese.
Daca, urmariti pe Rai Uno, emisiunea zilnica ” La prova del cuocco” veti invata multe despre preparearea pastelor italienesti si nu numai. Pentru mine e o inspiratie, avand in vedere ca ma dau in vant dupa bucataria italiana