Despre demo-ul meu de ieri

341

Unii spun „show culinar”. Mie nu-mi place să-i spun așa, poate pentru că nu vreau ca oamenii să-și închipuie că fac mâncare spânzurat de tavan, într-un picior, legat la ochi sau în șpagat pe două scaune (cam asta înseamnă „show” în România). Îmi place să-i spun „demonstrație”. Pentru că demonstrez aplicarea unor tehnici, modul de utilizare al unor aparate, felul în care relaționează ingredientele. Și vorbesc despre asta.

DSC_8322

premium

premium

Nu fac o piesă de teatru „one man show” ci încerc să implic și publicul în poveste (atât cât se lasă implicat), nu fac stand-up comedy dar nici nu mă încrâncenez cu cuțitul în mână. De obicei îmi iese așa cum mi-am propus de acasă.

premium (11)

premium (28)

premium (29)

premium (33)

premium (36)

Așa și ieri, cu ocazia deschiderii magazinului Premium din Cluj Napoca. Seară frumoasă, răcoroasă, magazin aerisit, oameni de înțeles și de ajutor, invitați frumoși și interesați. Am gătit la cuptor și pe plită, cu aburi și fără aburi. Am pregătit câte o piesă din cele trei feluri prezentate, pentru fiecare dintre cei 60 de invitați.

premium (12)

premium (25)

premium (27)

premium (44)

premium (46)

premium (56)

premium (58)

premium (42)

Am făcut tartine cu emulsie de busuioc, roșii cherry cu ulei de măsline și oregano și mușchi de porc în crustă de mirodenii. Apoi o cremă de legume (morcov, cartof, țelină) aromată cu cimbru, oregano, busuioc și mentă. Pentru desert, un cheesecake destructurat cu sos de fructe de pădure și căpșune marinate în vin alb cu levănțică. A fost o seară distractivă. Mulțumesc AMM și Premium pentru ocazie, Electrolux pentru cooperare, Sonia Nechifor pentru fotografii:). Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Mușchiul în crustă de mirodenii merită o detaliere. Arată bun de plouat în gură. Ma așteaptă o amenajare de bucătărie și cred că inaugurarea cuptorului, primul pentru mine, de ăsta cu firifanțuri, e cea mai importantă.

    1. Adi Hădean Author says:

      e pe blog în mai multe versiuni, de ani buni:)

  2. mosubibe says:

    „…felul în care relațiOnează ingredientele.” ;)

    1. Adi Hădean Author says:

      desigur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close