Despre alegeri, calitatea mâncării și calitatea vieții

198

Fiecare alegere pe care o facem are consecințe, creează un soi de undă (ca-n filmele cu fizică cuantică, sau așa ceva) care atinge destinele, viețile nostre și ale celor din jurul nostru, ori, cine știe, poate și ale celor pe care nu-i cunoaștem, pentru perioade de timp nedeterminate, până când unda se estompează. Din calea consecințelor acțunilor noastre nu avem cum să ne ferim. Ca o concluzie, înainte de a deveni prea grav ori profund, spun doar că dacă tot avem de luat decizii în fiecare zi, măcar să luăm cât mai multe din cele ale căror efecte sunt pozitive pe termen lung.

macaron
Dacă treceți pe aici mai des ori mai de la începuturi, ori dacă „răsfoiți” blogul meu, puteți observa evoluția felului în care privesc mâncarea, evoluția felului în care înțeleg că-i bine ori înțelept să gătești, să mănânci, să-ți hrănești familia. Felul în care ne alimentăm e responsabil în mare parte de calitatea vieții noastre, mi-e clar mai mult decât oricând. Am învățat asta pe propria-mi piele, pe propria-mi viață. Și de când am învățat, încerc să-i învăț și pe alții, îmi tratez cumpărăturile – fie că-i vorba despre alimente, ustensile, echipamente – ca pe niște investiții în starea mea de bine, în bucuria de a găti pentru mine și pentru cei pe care-i îndrăgesc. Am învățat să caut eficiența, poate și pentru că mi s-a cerut mereu să fiu eficient, am învățat să caut inovația, poate și pentru că mi s-a cerut mereu să fiu inspirat, am învățat să cred în economii pe termen lung și în inteligența care dă rost obiectelor. Am învățat să pun în scenă mici spectacole în farfuriile mele, chiar și în cele de acasă, de fapt, mai ales în cele de acasă, pentru că de acolo pleacă totul, dacă acasă e bine, și-n locurile în care-mi fac meseria e bine.
Nu vreau să mă transform în cine știe ce sfătos, m-aș bucura doar să știu că încercați să faceți alegerile cele mai înțelepte pentru voi, că începeți să vă schimbați viața în bine pas cu pas, începând cu lucrurile cele mărunte, „one day at a time”. Știu, unii se lasă descurajați foarte ușor și își închipuie că lucrurile bune le sunt destinate doar celor cu o stea în frunte. Eu spun că nu-i chiar așa. Sunt fiul unui tăbăcar din Pâncota, Arad. Părinții mei n-au fost privilegiați de soartă și au făcut pentru mine și pentru frații mei tot ce au considerat ei că-i mai bine. Mai mult decât orice, ne-au învățat să fim responsabili pentru alegerile noastre și să ne sporim singuri șansele. Și apropo de șanse și de sporirea lor, închei povestea de azi cu o veste faină: pâna pe 31 mai 2013, cei ce vor să participe la concursul “Momente speciale cu Beko” sunt invitați să trimită o fotografie de la o masă festivă ce a însoțit un moment special în compania familiei sau a prietenilor. Fotografia trebuie să aibă un titlu sugestiv și o scurtă descriere a momentului ilustrat în imagine.
La finalul concursului, prin tragere la sorți, participanții pot câștiga premiul cel mare, respectiv setul de electrocasnice incorporabile Beko (cuptorul Beko InnovaChef OIM 25901X, plita Beko cu inducție HII 64400AT, hota Beko cu sticlă decorativă CWB 6600X), sau cele trei premii secundare, fiecare constând într-o cină specială alături de cei dragi, în valoare de 300 RON.

KEY VISUAL BEKO landscape rgb 1

Participă și tu la concursul “Momente speciale cu Beko” pe www.beko-innovachef.ro/concurs și petrece mai mult timp de calitate cu cei dragi. Să nu zici că nu ți-am spus. Să fii sănătos!

Chapeau

Join the Conversation

  1. Buna aia cu alegerile. Daca tu ne sfatuiesti sa incepem cu cele mici, eu zic sa nu le neglijam nici pe cele mari si mai ales modul in care ii afecteaza ele pe cei din jur.

  2. marianna says:

    Superba fotografia! In mod sigur un desert sanatos si o alegere „gustoasa”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close