…Sau cum să reciclăm resturile de carne rămase de la supă, friptură ori pui rotisat.
Povestea începe în felul următor: pentru prânz ieri am avut supă de pui cu găluște, delicioasă, aromată, numai bună pentru răcelile care ne încearcă, cu un singur defect – mereu rămâne carnea de pui nemăncată. Sunt sigură că și voi aveți mofturoși în familie care nu mănâncă carne fiartă – eu am… doi. Așa că atunci când am poftă de supă, îmi planific și altceva cu carnea de pui. Și plăcinta asta e salvarea mea întotdeauna. Carne de pui, de vită, chiar și de porc și legumele preferate sunt tot ce aveți nevoie pentru a vă asigura un prânz ori o cină delicioase!
Ingrediente: aproximativ 400g carne de pui, tocată, 2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă mică, tocată, 1 praz, feliat, 2 căței de usturoi, tocați, 1 morcov, tăiat cuburi, 1/2 păstârnac, tăiat cuburi, 1 lingură făină, 1 cană supă (sau apă), 1 cană mazăre congelată, sare și piper după gust, aproximativ 1kg cartofi, curățați, 1 lingură unt gras, câteva linguri lapte, Parmesan sau cașcaval pentru crusta de brânză de deasupra.
Încălziți uleiul într-o tigaie și adăugați ceapa, usturoiul, prazul, morcovul și păstârnacul și sotați câteva minute până când legumele s-au înmuiat ușor. Adăugați carnea de pui, apoi încorporați făina și cana de supă si dați în clocot 2-3 minute până compoziția se îngroașă. Adăugați și mazărea congelată. Asezonați cu sare și piper după gust și transferați amestecul într-o tavă de yena sau oală și dați deoparte.
Puneți cartofii la fiert într-un vas apoi scurgeți și pasați-i într-un piure fin. Adăugați untul și puțin lapte, exact ca la orice alt piure de cartofi. Asezonați cu sare și piper. Puneți piureul de cartofi peste legume în tavă apoi radeți puțin Parmesan sau cașcaval deasupra, suficient cât să formeze o crustă generoasă. Dați la cuptor pentru 30 minute până obțineți o crustă aurie.
Text&Foto: Oana Olguța Iliescu
Putin diferita de placinta ciobanului (asa cum am vazut-o gatita de Jamie Oliver), dar sunt convinsa ca e super.
Bv Olguta, din nou!
Monica
ps: te-am „iertat” de aluat dim-sum :); am „sapat” pe net (daca ma duceam de la inceput pe blog-uri de la „surorile” chinezoaice….(vb aia, daca ele n’or sti, atunci cine?)
daca vrei sa te distrezi iaca link-uri. tehnica e ridicol de simpla. filmuletele sunt scurte 8-10 min/ fiecare.
https://www.youtube.com/watch?v=Ous6qe1nhVM
https://www.youtube.com/watch?v=1PEOvakPx18
https://www.youtube.com/watch?v=WclLg8M0tJ8
https://www.youtube.com/watch?v=HK3iG2LyWnY
https://www.youtube.com/watch?v=tweNjZ6qVy4
Multumesc, Monica. DIn pacate, timpul meu a fost extrem de limitat ultimele luni de zile, imi pare rau ca n-am reusit sa te ajut cu aluatul de dim-sum. O sa arunc o privire peste filmuletele puse de tine, multumesc.