Gnocchi cu leurdă

424

Nu mă feresc să spun că primăvara gătesc cu foarte multe verdețuri, mănânc multe salate și, bineînțeles, mănânc multă leurdă. De regulă, o adaug în salate sau o fac sos, cu puțin ulei și sare. Însă, de curând am decis să experimentez leurda gătită termic, să o adaug în mâncare. Am început cu gnocchi și nu regret deloc; leurda le oferă o aromă intensă de usturoi.

Ingrediente gnocchi:
  • 400 de grame de cartofi fierți
  • 50 de grame de leurdă
  • 250 de grame făină
  • sare
  • nucșoară
  • puțin unt
Mod de preparare

Pentru a prepara gnocchi, am fiert catrofii tăiați cubulețe și apoi i-am mărunțit bine să rezulte un piure. Am dat în blender leurda până a rezultat o pastă fină și am amestecat-o bine cu piureul de cartofi, făina, sarea și nucșoara, amestecând să rezulte un aluat omogen. Dacă aluatul este prea moale, completați cu făină cât mai cere aluatul.

Am împărțit aluatul în bucățele mici pe care le-am rulat peste 6-7 bețe de frigărui aliniate, păstrând o mică distanță între ele. S-ar putea să nu vă iasă din prima, dar nu renunțați, vor iesi în final, iar dacă e nevoie mai puteți să modelați aluatul cu mâna să rezulte forma dorită. Repetați procesul până rămâneți fără aluat.

Pentru gătirea lor, am pus la fiert apă cu sare și puțin ulei de măsline, iar când a început să clocotească, am pus gnocchi la fiert și i-am lăsat să fiarbă 2-3 minute, până s-au ridicat la suprafață. Atenție, în funcție de mărimea oalei, va fi necesar să fierbeți gnocchi în mai multe ture. Pentru a fi puțin crocanți, după fierbere, i-am strecurat și i-am dat la tigaie în puțin unt, până au prins o crustă aurie.

Ingrediente sos gorgonzola:
  • 4 căței de usturoi
  • puțin ulei de măsline
  • 200 de mililitri de smântână de gătit
  • 50 de grame de gorgonzola
  • sare și piper
  • oregano
  • fulgi de chili
  • o lingură de semințe de pin
  • parmezan ras
Preparare

Am pus la foc mediu o tigaie cu ulei de măsline în care am prăjit usturoiul tăiat cubulețe. Odată ce s-a prăjit, am adăugat smântâna de gătit și am condimentat cu sare, piper și oregano. Când a început să fiarbă, am adăugat gorgonzola tăiată cubulețe mărunt și am amestecat continuu până s-a topit și sosul a început să se îngroașe. Apoi am adaugat gnocchi în sosul de gorgonzola și am amestecat bine.
Pentru servit, am copt semințele de pin  într-o tigaie (fără ulei) și am decorat gnocchi cu ele, am presărat fulgi de chili pentru aromă și parmezan ras să fie totul mai gustos. Să aveți poftă!

Spor la gătit și nu uitați să fiți creativi!

Flaminia

Join the Conversation

  1. Rețeta este publicată de mult…știu. Dar am ajuns sa o fac azi și rezultatul a făcut furori. Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close