Blogal Initiative – prima campanie

168

Nu mai știu dacă am scris pe blog, dar pe Twitter și Facebook m-am bucurat de față cu toată lumea când am aflat că a apărut Blogal Initiative, un organism care are ca scop sprijinirea bloggerilor care doresc să se profesionalizeze, adică să câștige bani cu blogurile lor. De ce să vrei să câștigi bani cu blogul? Asta-i o poveste întreagă și nu-i locul ei aici. De ce ai nevoie să te ajute cineva? Pentru că nu-i ușor să faci proiecte, să bați la uși și geamuri ca blogger mic și pentru că nu-i ușor să fii luat în considerare de agenții. E un soi de cerc vicios, agențiile nu te bagă-n seamă cât ești mic dar nu prea poți să crești dacă nu te bagă nimeni în seamă, nu poți să demonstrezi că ești capabil să livrezi rezultate, că ești capabil de creativitate și implicare, dacă n-ai cui.

Ei bine, acum ai. Prietenul Chinezu a înființat Blogal Initiative tocmai pentru că lipsea. Iar acum, Blogal Initiative a reușit să convingă un client important, BCR, să cheltuie niște bani în social media, cu ocazia lansării noului lor produs de refinanțare. Tu ca blogger poți să creezi propria ta campanie (mini campanie, dacă vrei) în social media, să postezi pe blog, pe Twitter (hashtagul e #refinantare) și pe Facebook părerea ta despre produs (vei primi brieful dacă te înscrii în povestea asta  iar ca să te înscrii trebuie să trimiți un mail în care să anunți intenția ta la contact at blogalinitiative.ro). Cu alte cuvinte, iată, că ești blogger mic ori mare (ori poate mediu – era să zic medium rare), cineva e dispus să-ți dea bani pentru prestație. Dacă simți că ți se potrivește produsul care trebuie promovat, implică-te, n-ai ce pierde în schimb ai ce câștiga:

– Premiul 1: 1500 de euro

– Premiul 2: 2 iPad de 16 G

– Premiul 3: 5 smartphones HTC

Sigur, prestația ta în campanie va fi evaluată de un juriu din care fac parte un reprezentant Blogal Initiative, un reprezentant al revistei Biz, care-i partener oficial al campaniei și un reprezentant al BCR, pentru că, nu-i așa, un produs din portofoliul lor e supus acestui experiment.

Eu unul sunt pentru  campanie (chiar o să studiez produsul de refinanțare al BCR, poate mai învăț ceva cu ocazia asta) dintr-un motiv foarte simplu: o campanie reușită atrage altele și chiar dacă nu mă voi implica personal în asta pe care o sprijin acum cu tot ce am la îndemână, mizez pe cele viitoare, care vor promova produse mai aproape de sufletul meu și de înțelegerea mea. În concluzie, vă propun să băgați pe foc cum se spune pe la noi, mai ales că știu că între voi sunt unii cu mintea atât de zglobie că ar fi păcat să nu fie exploatată. Să fiți sănătoși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close