Săptămâna italiană sponsorizată de I Regali di Francesca vă aduce azi o rețetă de paste cu mazăre. Rețeta mea preferată, când vine vorba de paste (tocmai am realizat asta). Nu-mi place să mănânc sosul acesta cu paste scurte sau cu tagliatelle, musai să fie spaghetti. Nu mă întrebați de ce, hai să presupunem doar că am și eu dreptul la ciudățeniile mele și să o lăsăm așa cum e.
Încep cu sfârșitul, ca Tarantino. Parmezanul, Parmigiano Reggiano, stagionat, cum îi spun românii mutați de mai multă ori mai puțină vreme în Italia, maturat/învechit doi ani. Bun de poți să-l pui pe orice și să-ți transforme orice-ul acela într-o mâncare delicioasă.
Pastele, la fiert în apă cu sare, cât scrie pe ambalaj.
E sezon de mazăre proaspătă. Lângă ea, ceapă, usturoi și ardei, tocate mărunt. La 600 de grame de mazăre, 150 de grame din celelalte legume.
Toate pe foc potrivit, cu câțiva stropi de ulei.
După două-trei minute, apă peste ele. Din oala în care au foert pastele, apă cu amidon și sare.După alte două minute, o jumătate de litru de suc de roșii, o pișcătură de zahăr, piper și, dacă mai e cazul, puțină sare.
După primul clocot, pastele-n sos. Încă un minut pe foc.
Așchii de parmezan peste paste, amestecat, servit.
Pătrunjel proaspăt sau busuioc, pe deasupra. Poate și puțin ulei de măsline extravirgin.
ce bine arata!!!!! de cand asteptam aceasta reteta…ma apuc si fac…multumesc domnule Hadean!!!!
Arata minunat! Chiar vroiam sa culeg mazarea si uite si reteta fermecata! Multumesc!
azi am mai invatat ceva , sa servesc pastele cu mazare , alaturi de legumele delicioase , in felul acesta elimin painea din meniu .iti multumesc din suflet ptr. tot ce ne inveti .
Ajutati-ma va rog: unde gasesc parmezan ca-n articol in Cluj?
Da, este vremea mazarei asa ca am facut reteta, foarte buna si gustoasa. Am mai modificat-o pe ici pe colo, dar baza a ramas. Multumim pentru inspiratie Adi Hadean. Dar nu prea sunt de acord cu observatia ta despre „stagionat” si asta nu pentru ca nu imi place sa vorbesc romaneste. Imi place si vorbesc si corect ( am invatat bine gramatica in scoala ). Si cand spun ca nu sunt de acord te citez pe tine din reteta burgeri nefiltrati „Măcinați carnea prin ciurul mare”.
Nu mi se pare prea romaneste, poate mai curand tocati carnea ( chiar daca a toca are origini stravechi cand efectiv se toca ). Mi-a „gadilat” putin timpanul imediat cum am citit reteta si acum mi-am reamintit. In rest sa auzim numai de bine si mult spor!
Buna ziua! Ce cantitate de paste ati pus? Si sosul de rosii ce marca este (nu de alta, dar unele sunt foarte ciudata la gust). O zi buna!
Folositi paste din grau dur sau normale?
Atatea comentarii…retetele sunt explicate simplu.Daca nici asa nu inteleg unii…
O rețetă delicioasa, simplu de făcut, rapida, am mâncat doua porții. Mulțumim pentru o idee minunata.