Pastele proaspete sunt acelea care nu-s uscate și pe care trebuie să le consumi într-un timp destul de scurt de la producere, altfel nu mai sunt proaspete ci …uscate. Am început cu fraza asta pentru că era nevoie de ea. Credeți-mă. Acum, să mă ocup și de rețeta de azi, care-i doar imaginea cinei de ieri (pe care am luat-o pe la 6 și jumătate).
O mână zdravănă de paste proaspete, destul pentru două persoane (și Tito). Le-am fiert patru minute în apă cu puțină sare.
Patru felii de bacon afumat discret – le-am făcut cubulețe și le-am pus în tigaie, să se rumenească.
Peste bacon am pus 6-7 roșii cherry și o jumătate de roșie bulgărească (Era deja tăiată-n frigider, nu am vrut să o cazez acolo peste noapte) iar pe lângă ele, o jumătate de vânătă, tăiată-n cuburi mici. Am presărat puțină sare și puțin piper.
În cinci minute aveam sosul acesta gros, consistent. De fapt, niște bucăți de legume și bacon legate între ele de un sos subțire, dacă vreți.
Am luat tigaia de pe foc după ce am amestecat pastele-n sos și am ras parmezan pe deasupra. Câteva frunze de mentă și-au găsit și ele loc în poveste.
arata exceptional! Sincer!
uite cum îmi dai tu de lucru în weekend la cluj:) arată demenţial:)
super, o reteta minunata!!!!!!!!!!!!!! am sa le pregatesc cu dedicatie pt sot, cu siguranta va fi fff incantat !!!! merci de reteta .
arata superb si sunt convinsa ca si gustul este minunat, drept pentru care am sa le gatesc azi :))))))
Pastele au fost facute de tine? Daca da era fain sa spui cum se fac…pentru cei care nu stiu…
Florian, nu le-am făcut eu. Am însă rețete de paste de casă pe blog.
si eu cred ca am sa le gatesc omului drag, azi sau cel tarziu maine. o reteta simpla si gustoasa! multumim.
PS. Adi, pentru un bucatar esti un fotograf al naibii de bun! Iar intre fotografi, sigur gatesti cel mai bine! Sincere felicitari pentru 18-55!
Foarte bine arata si cum eu sunt un mare fan al pastelor ma gandesc ca reteta aceasta nu se merita ratata. Maine ca tot e sambata, ma ocup personal, sa vedem cat de bine imi iese :D
Adi, o reţetă excelentă, foarte atrăgătoare. Nouă ne plac pastele foarte mult şi ma bucur să aflu reţete noi. Aici noutatea, pentru mine, este vânăta şi abia aştept să fac sosul acesta.
zina, sper să-ți placă:)
Adi, am facut si eu pastele si au fost un deliciu. Adevarul este ca esti o adevarata inspiratie cu retetele tale. Aveam vanata de vreo 2 zile in frigider si nu stiam ce sa fac cu ea, pana nu ti-am vazut reteta. :)
Ioana-Medias
Am facut si eu aceste paste pentru masa de pranz. extrem de simplu si gustos.