Calamari fripți, orez aromat

479

Ieri am cumpărat niște calamari mici. De poftă. I-am curățat (nu știu dacă am mai scris despre asta, curățarea presupune îndepărtarea pielii, care vine jos ușor, îndepărtarea tentaculelor, care vin jos ușor, scoaterea ciocului dintre tentacule, care vine jos ușor, separarea tentaculeor de cap, care se realizează ușor și golirea „sacului” și curățarea acestuia sub jet de apă). I-am lăsat la păstrare în ulei de măsline cu usturoi și busuioc.

calamariAm spălat bine niște orez, l-am pus la fiert în apă cu sare și garam masala, amestec indian de mirodenii.

orezAm spălat și curățat de sâmburi o mână de vișine din vișinul părinților mei.

vișineAm pus vișinele în blender împreună cu o cană de strugurași și coacăze (tot de la mama&tata), o pișcătură de fulgi de sare și una de zahăr.

coacăzeAm trecut piureul prin sită apoi l-am pus pe foc mic, cu puțin unt.

sosDupă ce sosul a scăzut cât am vrut, l-am lăsat să se răcească.

sosAm fript câteva fire de sparanghel cu o mână de germeni de fasole mung, coriandru proaspăt, un strop de ulei de măsline și unul de sos de soia. Două-trei minute, nu mai mult.

sparanghelAm fript apoi calamarii, despicați și crestați cu vârful cuțiului la interior, în romburi. Tigaia trebuie să fie încinsă, uleiul puțin și timpul scurt (30-35 de secunde, dacă vorbim despre calamari mici). În aceeași tigaie, am încălzit orezul fiert, cu unt și cozi de ceapă verde.

calamariAșadar, orez, sparanghel, fasole mung, puțin sos de fructe de vară, Sriracha (ardei iute cu usturoi), calamari, coriandru proaspăt.

calamariPe gustul meu.

calamariDurează 35-40 de minute să le pregătești pe toate. Ai nevoie apoi doar de 5 minute pentru a frige calamarii și vegetalele, pentru 4 porții. Poți să faci toate pregătirile dimineața pentru prânz sau după prânz pentru cină.

calamariAtât pentru azi.

calamari

Să fiți sănătoși,calamari

Join the Conversation

  1. De mult vroiam sa mai fac o reteta cu fructe de mare si nu stiam ce anume sa fac.
    Multumesc de idee!

  2. poate ajuta,misto reteta dar habar nu am de ce,eu ii prefer gata curatati
    http://www.youtube.com/watch?v=AqnwFNko6j8

  3. Asa o bogatie de arome si de culori trebuie sa fie divina :)

  4. Sandu Moldovan says:

    Excelent !
    Multumim Adi

  5. Sandu Moldovan says:

    Am uitat : oare , candva cand vei avea timp si pentru asa ceva , crezi ca ai putea posta un filmulet in care sa vedem si noi exact cum se curata calamarii ?
    Multumim .

    1. Adrian Dobre says:

      cauta pe youtube ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close