Gelato cu căpșuni

450

Am rămas restant cu câteva rețete de gelato dintre cele pregătite din baza galbenă (dacă dați click pe cuvintele „baza galbenă„, ajungeți pe pagina care descrie baza și modalitatea de obținere a ei) și diverse fructe sau ne-fructe, în funcție de inspirația pe care am avut-o în acele zile. Când am făcut înghețata din rețeta de azi, sezonul căpșunilor era la început, fructele, deși aromate, nu erau extrem de colorate, motiv pentru care nici înghețata n-a fost foarte colorată (sigur, cu o cantitate mai mare de fruct puteam obține mai multă culoare, pe de altă parte, cu o cantitate mai mare de fruct aduceam și o cantitate mai mare de apă, deci riscam un dezechilibru în formulă și niște ace de gheață). Am trecut ușor peste lipsa de culoare, înghețata fiind, totuși, foarte plăcut aromată.

Așadar: 400 de grame de căpșuni proaspete, fără frunze, fără codițe.

căpșuni

Blenderblender

Piure de căpșuni. Dacă doriți, puteți să-l dați printr-o sită fină după ce-l scoateți din blender. Nu-i neapărat cazul. vitamixRepet, nu-i napărat cazul să scoateți piureul de fructe din blender, puteți să turnați baza peste el (900 g- 1 kg).

gelatoMai mixați puțin, ajută la omogenizarea ingredientelor.

blenderTurnați amestecul în cuva aparatului de făcut înghețată. Apăsați butoanele conform instrucțiunilor din cartea tehnică:).

gelato

Gata!gelatoÎncă se mai găsesc căpșuni prin piețe. Puteți profita.

gelatoSă fiți sănătoși.

gelato

Join the Conversation

 1. Voi profita chiar azi, chiar dacă nu am aparat de făcut înghețată. O voi pune, simplu, la congelator.
  Mulțumesc pentru idee.
  Numai bine, Adi ! :)

 2. gabriel ion says:

  Multumesc Chef Adi Hadean,chiar azi am sa fac inghetata cu capsuni!

 3. :) am facut reteta zilele trecute (fara sa consult blogul), sunt surprinsa placut sa vad aici aceleasi cantitati. deci, am avut profesor bun.
  Inspirata de acest blog am cumparat masina de inghetata din imagine (familia mea nu mananca inghetata din comert niciodata) si fara pic de reclama, o recomand tuturor, merita investitia-pe care o amortizati in scurt timp.
  Multumim domnule Hadean pentru…tot!
  O zi minunata!

 4. Iulia puscas says:

  Adi , cum sa fac in loc de frisca/smantana pt baza? Copilul Meu e alergic la proteina din lapte iar frisca vegetala contine proteina din lapte? Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close