Felul ăsta de mâncare e..simplu. Da, exact cum deja v-am obișnuit cu feluri simple sau extrem de simple. Spaghetti alla Carbonara un pic altfel, cu un iz mioritic și spun asta pentru că în rețeta de azi o să folosesc jumări. Bine, dacă aveam și un fel de brânză de oi de aia ca la mama ei, stătea puțin altfel treaba, dar să zicem că nu i-am furat, acestei rețete, tot farmecul ei adus de pe meleagurile Italiei, și o să folosesc Parmigiano Reggiano.
Ce e important de reținut e că puteți să faceți rețeta asta cu un tip de spaghette bun, câteva oua, o mână de jumări, oleacă de parmezan ras, iar la urmă, dacă vreți să dați un gust și mai interesant, puteți să adăugați niște cozi de ceapa verde și pătrunjel proaspăt, tocat.
Si acuma să vedem lista de cumpărături pentru Spaghetti alla Carbonara
- Spaghette
- Oua
- Parmezan
- Jumări
- Lapte
- Cozi de ceapă verde
- Pătrunjel proaspăt
- Sare și piper
- Ulei de măsline
Cum am pregătit aceste Spaghetti alla Carbonara
Păi ia să vedem ce-am făcut eu aici.
Mi-am pregătit o tigaie în care am pus jumările la rumenit un pic. Între timp am bătut ouăle bine de tot, peste care am ras o porție consistentă de parmezan și le-am amestecat. Tot acum am pus si laptele în acest amestec.
Apoi, într-o oală cu apa și sare am pus spaghettele la fiert.
Până m-am ocupat de cele descrise mai sus, jumările au fost gata. Le-am tocat cât de bine am putut, dar nu prea bine, să le simt textura când le mănânc. Le-am pus și pe acestea în amestecul de ou cu lapte si parmezan, am condimentat cu un pic de sare si piper. Gata și spaghettele, pe care le-am amestecat cu restul ingredientelor. Pe toate părțile să fiu sigur ca le îmbrac bine.
Cum le-am servit?
La final am montat pe o farfurie, o porție de spaghette, peste care am râșnit un pic de piper, cozi de ceapă verde și pătrunjel tocat. Le-am amestecat să se îmbine fain aromele, apoi am pus câțiva stropi de ulei de măsline și cam asta a fost tot.
V-am zis că e o rețetă simplă, cu ingrediente puține, care se și pregătește repede. De gust nu vă mai zic, vă las pe voi să-l descoperiți.
S-aveți poftă și să fiți sănătoși.
Rețeta video este mai jos.
Pe mine si pe Ionela Năstase ne puteți urmări în fiecare sâmbătă seara “La cină”, la Digi 24.
Rețeta este din emisiunea difuzată în data de 28.05.2022.
Multumesc pentru reteta!E super!