Coaste ca-n Asia

304

Asiaticii (cel puțin aceia pe care i-am vizitat eu) mănâncă foarte rar cartofi și aproape niciodată pâine. Știu ei ce știu:). Sigur, mănâncă în schimb mult orez, ceea ce-i ca și cum ai mânca pâine. Dar, să trec peste ce nu mănâncă și să vă spun ce le place: le place carnea, multora dintre ei. Și o gătesc inclusiv în feluri pe care le putem considera nesănătoase, adică friptă-n baie de ulei. De ce nu mor pe capete din cauza obezității? Probabil au genele bune și cu siguranță pentru că pe lângă carne, oricum ar prepara-o, mănâncă foarte foarte (nu mă bâlbâi) multe legume, de toate culorile, mai ales verzi, gătite la foc iute ori de-a dreptul crude, proaspete și foarte sănătoase. Mai jos veți vedea niște coaste tăiate-n bucăți mici, cum le place asiaticilor,  fripte-n baie de ulei – tot cum le place asiaticilor (dacă uleiul e suficient de fierbinte, nu se îmbibă, nu curge uleiul din ele când le scoți pe farfurie). Lângă ele, ardei iute, pătrunjel verde și, pentru a sugera faptul că-i o mâncare numai bună pentru muncitorii care ți-au tencuit casa, am pus lângă ele și cartofi aurii și pâine (frecată cu usturoi, ioi bună-i). Sosul de ardei iuți e made in Vietnam.

Join the Conversation

  1. Andrei Florea says:

    draga adi … am facut ieri „coastele perfecte!” … 3 table mari de coaste frumos indreptate , tinute la punga cu maglavaiz de arome , trase la gratar pentru fum si coloare si apoi bagate la cuptor la foc domol pentru … mai multe ore .. am pus pe ele in cuptor felii de mere care au lasat o zeama buna si aroma incredibila .. le am scos si le am lasat sa „hodineasca ” , le am gustat si dulci s bune erau .. si fiindca erau multe si ” dulci ” am facut langa ele un sos de visine proaspete …. am facut garnitura – la fiecare mesean un turn de legume grill .( vanata – dovlecel – rosie – ardei – dovlecel vanata – felie de cas – ciperca – seminte de floare ) gratinate la cuptor si o salata greceasca de rosii cu portocala , feta si dressing de iaurt cu marar .. Cei 20 de meseni , printre care si admiratori de ai tai de Ramada – Oradea au avut nevoie la final de un ceai de pelin …

    1. adihadean Author says:

      Andrei, toate-s faine până la ceai:). Sună grozav ce povestești aici, chiar foarte, dar cred că viața poate fi mai lungă și mai plină de desfătări ca asta descrisă de tine dacă ne oprim înainte să avem nevoie de ceai. Prin „ne oprim” înțeleg doar „luăm o scurtă pauză”, să fiu bine înțeles.).

  2. Andrei Florea says:

    ..hehehe .. deci nu sti bancul ..o calugarita tanara , calca stramb si are o minunata experienta pasionala .. plina de remuscari se confeseaza maicii starete pe care o intreaba ce canoane ar trebui sa faca pentru a fi iertata . Aceasta ii spune … ” sa bei in fiecare dimineata si seara cate un ceai de pelin ” … calugarita o intreaba daca asa va fi iertata … maica stareta ii raspunde ..- Nu ! .. insa cel putin ti se va sterge de pe fata zambetul de satisfactie !

    1. adihadean Author says:

      :)))))))

  3. Tulai, da ce poze faine. Tare bine arata coastele.

  4. bai, nu stiu ce le faci sau cum le pozezi, dar imi vine sa mananc monitoru ‘

    1. adihadean Author says:

      haolica, numa’ cum îmi iese.)

  5. vladimir says:

    hmmm, ca tot veni vorba de coaste, am o experienta de weekend ce trebuie incercata.
    Mersul a fost asta :
    * coaste de vitel lasate la marinat la racoare de duminica si pana sambata (aproape o saptamana) in vin rosu amestecat cu putina miere, foi de dafin, sare de mare, piper negru si verde, ceapa rosie si cateva fire de rozmarin proaspat.
    * sambata pe la pranz am atarnat coastele in afumatoare si le-am lasat la „fum cald”de fag – aprox 90-100 grade aproximativ 5 ore.

    1. adihadean Author says:

      vladimir, mi-ai făcut poftă:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close