Pentru că nu-s un mare fan al dulciurilor (da, fetelor, m-am dat în vileag), găsesc rar deserturi care să mă lase cu gura căscată. Din fericire, le găsesc, chiar și așa, rar. Unul dintre ele mi-a fost prezentat recent de Peter Korponai, pastry chef la Graf, în Oradea. Rețineți, nu-i o rețetă, e prezentarea unui desert, senzațional, e drept. Vizionare plăcută.
cat de mult face un astfel de aranjament…poti sa pui si o bomboana pe farfurie…daca stii cum sa o decorezi :)
Arata super, da’ chiar cu rigla? :)) in curand o sa se lucreze cu T-ul si comapasul in bucatarie.
Oricum nota 10, dar nu vreau sa stiu cat costa desertul ala la restaurant :P
Am cazut pe spate – design-ul m-a dat gata si pare si foarte bun. Imi vine sa dau o fuga pana la Oradea!
în bucătărie se lucrează cu multe alte lucruri pe care nici nu ți le imaginezi:).
desertul costă 17 lei.
Spuma e din frisca cu ciocolata topita si batute la rece?
Laura, ar putea fi. Dar rețeta e secretul lor:)
Senzational desertul.Adi poti sa ne dai te rog reteta adevarata de ganache?pe internet gasesti o mutime,si sunt diferite.Eu topesc doar ciocolata in frisca lichida si o las pana a doua zi la frigider sa se raceasca apoi o bat spuma.Am vazut ceva si cu unt……nu stiu exact cum e corect!
sonia, pentru tot ce ține de deserturi recomand cu drag http://www.andaoana.com/
aici ai o descriere bună a ideii:) http://en.wikipedia.org/wiki/Ganache
partea faină-i că poți improviza cât de mult te țin fantezia și priceperea.
Nice!!!!Merci pt site!
Cu toata stima si respectul fata de tine, Hadene, nu cred ca vreodata ai merge cu prietena ta la o cina romantica in restaurantul acesta si ai scoate banii din buzunar, presupunand ca ai sta in Oradea.
Daniel, tu acum presupui că mă cunoști, nu?
Ardeiul de la inghetata …era iute ???? Frumos aranjamentul !
nicoleta, nu e iute:).
Vaaai, arata bestial :)
Nu doar presupun, ci si ne cunoastem.
Bineinteles ca nu ma numesc Daniel, asta e frumusetea internetului, si chiar daca m-as numi asa oricum cunosti o gramada de Danieli.
Pentru mine internetul înseamnă altceva. De exemplu, înseamnă să ai libertatea de a-ți spune pe nume, așa cum fac eu mereu. Cât despre prețurile de la Graf, dacă faci o comparație cu Hanul Pescarilor sau Corsarul, vei vedea că la Graf e un pic mai ieftin. E un loc în care voi plăti oricând pentru a mânca pentru că, pentru mine, merită. La fel cu merită și alte locuri faine din țara asta (am scris despre ele).