Spumă de ciocolată cu ganache, fistic și înghețată de piquillos

229

Pentru că nu-s un mare fan al dulciurilor (da, fetelor, m-am dat în vileag), găsesc rar deserturi care să mă lase cu gura căscată. Din fericire, le găsesc, chiar și așa, rar. Unul dintre ele mi-a fost prezentat recent de Peter Korponai, pastry chef la Graf, în Oradea. Rețineți, nu-i o rețetă, e prezentarea unui desert, senzațional, e drept. Vizionare plăcută.

Join the Conversation

  1. cat de mult face un astfel de aranjament…poti sa pui si o bomboana pe farfurie…daca stii cum sa o decorezi :)

  2. Arata super, da’ chiar cu rigla? :)) in curand o sa se lucreze cu T-ul si comapasul in bucatarie.
    Oricum nota 10, dar nu vreau sa stiu cat costa desertul ala la restaurant :P

  3. anca a (akafix) says:

    Am cazut pe spate – design-ul m-a dat gata si pare si foarte bun. Imi vine sa dau o fuga pana la Oradea!

  4. adihadean Author says:

    în bucătărie se lucrează cu multe alte lucruri pe care nici nu ți le imaginezi:).
    desertul costă 17 lei.

  5. Laura Dragan says:

    Spuma e din frisca cu ciocolata topita si batute la rece?

    1. adihadean Author says:

      Laura, ar putea fi. Dar rețeta e secretul lor:)

  6. Senzational desertul.Adi poti sa ne dai te rog reteta adevarata de ganache?pe internet gasesti o mutime,si sunt diferite.Eu topesc doar ciocolata in frisca lichida si o las pana a doua zi la frigider sa se raceasca apoi o bat spuma.Am vazut ceva si cu unt……nu stiu exact cum e corect!

    1. adihadean Author says:

      sonia, pentru tot ce ține de deserturi recomand cu drag http://www.andaoana.com/

  7. adihadean Author says:

    aici ai o descriere bună a ideii:) http://en.wikipedia.org/wiki/Ganache
    partea faină-i că poți improviza cât de mult te țin fantezia și priceperea.

  8. Nice!!!!Merci pt site!

  9. Cu toata stima si respectul fata de tine, Hadene, nu cred ca vreodata ai merge cu prietena ta la o cina romantica in restaurantul acesta si ai scoate banii din buzunar, presupunand ca ai sta in Oradea.

    1. adihadean Author says:

      Daniel, tu acum presupui că mă cunoști, nu?

  10. NICOLETA says:

    Ardeiul de la inghetata …era iute ???? Frumos aranjamentul !

  11. adihadean Author says:

    nicoleta, nu e iute:).

  12. Vaaai, arata bestial :)

  13. Nu doar presupun, ci si ne cunoastem.
    Bineinteles ca nu ma numesc Daniel, asta e frumusetea internetului, si chiar daca m-as numi asa oricum cunosti o gramada de Danieli.

  14. adihadean Author says:

    Pentru mine internetul înseamnă altceva. De exemplu, înseamnă să ai libertatea de a-ți spune pe nume, așa cum fac eu mereu. Cât despre prețurile de la Graf, dacă faci o comparație cu Hanul Pescarilor sau Corsarul, vei vedea că la Graf e un pic mai ieftin. E un loc în care voi plăti oricând pentru a mânca pentru că, pentru mine, merită. La fel cu merită și alte locuri faine din țara asta (am scris despre ele).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close