De multe ori simțeam nevoia să mănânc ceva fresh dimineața, dar în același timp să evit să mănânc doar o simplă salată – am găsit, totuși, o soluție de compromis.
Am ales să folosesc oul (unul dintre alimentele mele preferate), împreună cu câteva „vitamine”, numai bune să transforme începutul de zi într-unul plin de energie.
Am avut nevoie de ouă, sparanghel, 2 căței de usturoi pisat, 50 gr unt, ulei de măsline, sare, piper, 1 pahar couscous, 1 pahar apă, baby-spanac și rodie.
Am început prin a spăla și pregăti sparanghelul – eliminând tulpina inferioară (am ținut firul de sparanghel cu ambele mâini și l-am îndoit astfel încât să se rupă singur exact de unde trebuie). L-am pus în tigaia în care am încins uleiul de măsline și în care am înmuiat puțin usturoiul pisat. L-am gătit câteva minute întorcându-l destul de des, astfel încât să rămână „al dente” (nu am pus apă/nu l-am fiert înainte).
Apoi am fiert ouăle în apă (poșate/ouă românești) 2-3 minute, astfel încât gălbenușul a rămas moale.
În același timp am fiert un pahar de apă, iar după ce a dat în clocot am adăugat sare și o lingură de ulei de măsline, am pus couscous-ul peste și am lăsat 5 minute acoperit.
Pentru sos (olandez), am ales să simplific lucrurile – am folosit 2 gălbenușuri la temperatura camerei pe care le-am pus în blender cu sare și piper, peste care am turnat 50 gr unt topit fierbinte (imediat după ce l-am luat de pe aragaz l-am turnat peste).
Am mixat 10 secunde la viteză maximă după care am pus câteva picături de zeamă de lămâie.
A ieșit un mic dejun demențial și foarte aromat, rapid și ușor de făcut, care m-a ajutat să-mi încep ziua cu multă energie.
PS: Chiar dacă veți fi tentați să mâncați de unul singur tot sosul, m-am gândit să vă spun că este destul de greu, așa că tratați-l ca atare.
Text&Foto:
intr-adevar o reteta light si consistenta.