De fiecare dată când îmi vizitez părinții, plec de acolo cu geanta plină. Ca oricine, când vine de acasă. Și de data aceasta m-am aprovizionat cu diverse legume și fructe de sezon. Anul acesta, ai mei au pus roșiile în grădină ceva mai târziu și încă sunt verzi. Dar tot nu le-am ignorat. Am avut ideea să prepar un gazpacho din roșii verzi.
Pe scurt, gazpacho este o supă din legume crude, care se consumă rece. Ce poate fi mai potrivit vara?
Am folosit 4-5 roșii verzi, mărișoare, 3 castraveți, 1 avocado, 1 ceapă mică, câteva frunze de mentă proaspătă.
Pentru început, am tăiat cuburi legumele și le-am pus într-un bol cu pereții înalți. Folosind blender-ul de mână, am făcut un piure.
Am adăugat sucul de la o limetă, sare, puțin coriandru, 2 căței de usturoi zdrobiți și puțin piper. Am amestecat bine și am dat la rece.
Este o supă extrem de racoroasă și poate fi personalizată ușor, în funcție de gustul fiecăruia.
Text&Foto: Aura Crăciun
Bake-Up Artist
Esti grozav si in scris,si in gatit.Multumesc,acum citesc cartea 24 centimetri…..capitol aicarteaiparte ma uns pe suflet.Continui cu celelalte…..Numai bine iti doresc.