Bruschetti

461

Că le spunem bruschete ori bruschetti, e clar că ne referim la felii de pâine prăjită, acoperite cu un amestec de roșii, usturoi, pătrunjel și ulei de măsline extravirgin. Nu? Sigur că nu te excomunică Papa de la Roma dacă le faci altfel (sper) dar cam asta-i definiția clasică. Eu am încercat să le combin cu la fel de clasicul dar fără îndoială orientalul za’atar. Au ieșit pozele de mai jos și câteva bruschetti fusion delicioase, bune de amăgit foamea într-un moment în care nu ai vreme să gătești. Arpopo, voi ce faceți când nu aveți timp să gătiți? Răspunsul vostru mi-ar fi de folos. Mulțumesc:).

 

 

Join the Conversation

  1. Catalina says:

    Daca e dimineata atunci fie un platou rece cu ce e prin frigider, fie oua fierte, ochiuri sau omleta.
    Daca e pranz sau seara atunci paste cu un sos cat mai simplu sau carne pe grill cu salata.

  2. AURELIA says:

    De obicei,salata cu de toate : rosii,castraveti,ardei gras si iute,ceapa,oua,branza si rar ,putina carne slaba ( daca e prin frigider deja facuta ).
    ps.si mult patrunjel sau marar

  3. cartofiori fierti in coaja,care vin taiati cubulete,care se amesteca cu ceapa si cu patrunjel mult si cu ulei.iasa o salata….

  4. Intrebare grea:
    1. Salate (acum sunt fan salata de varza cu branza, otet balsamic, rosii, verdeturi, usturoi, ceapa şi depinde ce mai am prin frigider).
    2. Cuş-cuş – se face repede şi e o garnitură rapida pentru orice gratar (peşte sau vită/pui).
    3. Aproape orice facut la wok – in 10-15 minute poti face suficient pentru 5 oameni.
    4. Supa crema de …. morcovi/dovleac/sparanghel/legume/rosii ..
    5. Tarator
    6. Scoici – sos alb sau rosu (se fac repede daca sunt curatate :)) ).

    Mai găsim ceva, da e prea dimineaţă :)

  5. Ceva sandwich-uri rapide cu ceva de prin frigider pe ele, putin cascaval, o rosie si verdeturi bagate la cuptor 10 minute sau ceva paste ori o omleta

  6. daca e dimineata fac in 2 min o clatita cu branza de vaci+tarate ovaz+ou si daca e seara fierb sunca si o mananc simplu cu paine si cu mult usturoi crud

  7. Folosesc oala de fiert sub presiune pe care abia am descoperit-o!!!!! Sau rosii cu branza. Una din doua.

  8. Cand nu am timp sa gatesc, mananc ce au gatit altii :))) si, trebuie sa recunosc, uneori este la fel de placut :)

  9. Bruschetti, numai ca, ca sa fie mai satioase, cand coc painea pe teflon, cu ptuin ulei de masline, pun cate o felie subtire de cascaval, si le iau de pe foc, cascaval s-a inmuiat putin, pun multe rosii cubulete si ulei din samburi de struguri pe deasupra si sare si piper, daca am si un pic de busuioc verde. Nu ma satur de ele.

  10. – pâine prăjită şi o cutie de iaurt în care amestec o mână de pătrunjel tăiat mărunt;
    – pasta all’aglio, olio e pepperoncino (niciodată nu durează mai mult de 15 minute, jur) :)
    – paste integrale fierte, reci, cu iaurt şi usturoi; dacă-i rost, merge şi-o bucată de friptură slabă rece lângă ele :)
    – ou fiert cu sarepiper, lămâie, muştar, ulei de măsline şi poate câteva capere sau un castravete murat in saramura;
    – cubuleţe de telemea înmuiate zece minute într-un ulei de măsline cu ce condimente par potrivite gustului ei (verdeţuri uscate pun eu de obicei, plus felii ori de usturoi, ori de ardei iute proaspăt).
    – şi desigur, în sezon, pepene cu brânză; îi duc dorul în tot restul anului :)

  11. Buna observatia cu ”depinde cand”
    Dimineata: oua sub toate formele si aspectele, omleta fierte, ochiuri, cu salam sau cu cascaval + rosii, ceapa, ardei
    La pranz: supica de chimion ( sotiei mele ii place mult), mici, cefe sau ce mai am prin congelator. daca nu e chiar asa de pe viteza mai aditionez un cartof pai sau un spanac sau un sosulet de brocoli.
    Seara: ca orice bun roman frig ceva. Un mic, un picior de pui. Sau destul de des paste. – cu ciuperci cu bacon + multa smantana si cascaval.

    PS: am facut o laksa pe viteza zic eu si mi-a placut mult. Opinia publica… vecinii + sotia, au ramas asa intre ape. Nu au agreat aroma, mirosul de lapte de cocos. Dar si supica asta merge repede. Inca nu sunt clar daca o pot adauga la meniu asa ca nu ma pronunt daca sa o pun sau nu pe lista.

    in rest… doar de bine si POFTA MARE orice a-ti avea pe masa.

  12. Sandwich-uri reci cu orice – omleta, salata de ton etc.
    Sandwich-uri calde cu brinza si oarece mezeluri la grill.
    Paste cu sos de casa portionat la congelator, sau cu un borcan de sos cumparat tinut pentru urgente.
    Salata greceasca. rosii, castraveti, masline, feta, busuioc din glastra.
    Pilaf – in 20 de minute e gata.
    SAU COMAND CEVA!

  13. 1.bruschetti, dar pun si mozzarela
    2.paste cu sos pesto
    3.salata de varza rasa cu mult marar si bucatele de branza sarata
    4.sandwich – ton amestecat cu ou fiert
    5. salata de cartofi fierti (rosii, ceapa, ulei de masline, condimente)
    6.snezhanka – salata bulgareasca din iaurt, castraveti, usturoi, marar si putin miez de nuca
    7. salata de morcovi si telina (se rad, se pune ulei de masline si miez de nuca, plus condimente)
    8. papara cu legume si castraveti murati
    9. mamaliga cu lapte
    10. balmos

  14. – salate rapide. Una din preferate: salata de ton (din conserva) cu porumb (tot din conserva) si cu sfecla rosie (in otet, tot din conserva), cu mult oregano si, pentru mine, si cu ardei iute;
    – bruschetti, diverse variatiuni;
    – sandwich-uri cu ce am, cel mai mult imi plac cu friptura rece combinata cu diverse;
    – paste cu ce am, pe care uleiul de masline si ierburile de tot felul le fac intotdeauna bune. Nu imi plac sosurile cumparate, ca sunt prea sarate si prea prea acide pentru mine si au amidon modificat, care imi da dureri de burta; ieri le-am facut cu morcovi feliati subtire (pe razatoarea care feliaza) si o mana de legume congelate, calite putin in ulei de masline, adaugat oregano, busuioc, praf de usturoi, o lingura de smantana.
    – iaurt cu cereale;
    – oua (fierte, ochiuri, omleta- cu sau fara ceapa si alte legume, cu sau fara branza/cascaval), cu salata sau fara, cu sau fara branza cu smantana;
    – mancare gatita, pe care o am in frigider tocmai pentru cazurile in care n-am timp sa gatesc. Pot (cu placere) sa mananc si supa dimineata. :D

  15. adihadean Author says:

    sunteți foarte tari! :)

  16. Paste cu ton daca am macar 30 de min timp. Daca nu am timp deloc deloc, atunci salata de rosii cu ulei de masline si busuioc e nelipsita. O mananc cu orice am prin frigider de la branza, oua, icre, unt etc.

  17. dimineata : omleta simpla cu o leguma taiata sa-i tina companie

    pranz/seara: piept pui la tigaie grill cu teflon (se face in cateva minute) cu legume, muraturi, depinde de sezon si stocuri

    pizza de la furnizorul preferat

    mezeluri, branzeturi cu paine si eventual legume

  18. iuce, iuce, numa’ iuce!:))
    1. pe o farfurie pun rosii taiate felii, cascaval, si salam(sau nu), presar sare, piper, si oregano. 1 min la cuptorul cu microunde. super!
    2. mamaliga cu mujdei. :))))
    3. pasta de peste. o conserva ton, marga/unt, ceapa, sare si piper.
    4. paste cu rosii. intr-o tigaie, pun putin ulei, apoi rosiile taiate cubulete, cand s-au inmuiat pun ciuperci, daca am, condimente. si mozarellaaaaa
    5. felii de vinete prajite in ulei, cu mujdei si rosii
    6. mancarea ardeleanului: slaina, branza, ceapa!
    7. intr-o tigaie tefal, o lingura ulei, piept de porc afumat(de casa) taiat fasii, oua, si pun capacul. e super!

  19. Am vrut sa incarc o fotografie cu micul meu dejun preferat, care poate sa spuna mai mult decat 1000 de cuvinte, dar… nu se poate. Ce zici Adi? O sa se poata? Si inca ceva… Peste? Nexam? :)

    1. adihadean Author says:

      misi, pe blogul meu? mă tem că doar eu pot să încarc lucruri. dar există facebook:).

  20. ton cu ceapa verde si lamaie (facut de sotu’) pe paine (facuta de mine) :)

  21. adihadean Author says:

    vă mulțumesc pentru răspunsuri. mâine vin cu o nouă întrebare:). să fiți iubiți.

  22. o salata caprese cu paine prajita. merge si cu telemea daca n-ai mozzarella :-)

  23. @simona: caprese, da. iam iam. pacat ca la noi e prea rara

  24. Cate idei bune !!!!
    La noi se fac…
    – sandwichuri la cuptor cu cascaval, rosie si feliute de ardei&ceapa;
    – paste cu sos de smantana si usturoi;
    – gnocchi cu smantana si mozzarella;
    – pizza (din aluat de paine de la brutarie sau facut de mine) marguerita;
    – diverse legume (morcovi, ceapa, ceapa verde, varza, ardei, ciuperci) taiate juliene si „trase” in wok la foc rapid cu ulei de masline, sos de soia, peanut oil, ceva carne de pui acoperita de un praf de amidon (se face mai repede si ramane mai frageda carnea)
    – legume la gratar amestecate apoi cu putin unt si usturoi

    …. si orice alta combinatie iese din ceea ce avem in frigider in acel moment :)

  25. Tot bruschetti! Dar cu somon afumat, unt si lamaie. Sau cu pasta de ansoa si unt. Sau cu ansoa file si ulei de masline + usturoi. Sau cu pasta de masline si-atat. Oricum, bruschetti pan’ la moarte!

  26. ma gandeam ca te referi la mancaruri (cat de cat ) gatite , ca asa poate pune toate lumea ”paine cu salam si branza”
    1. piept de pui bucatele in tigaie cu usturoi si cu sos de soia si vin + salata ca si garnitura (sal iceberg+ rosii + porumb dulce + ulei , sare , balsamic) = 15 min
    2. tortilla – omleta cu cartofi si ceapa = 15 min
    3. bruschete :)
    4. cascaval pane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close