Soră bună a omletei, fritatta se face fie cap-coadă pe aragaz, sub capac, la foc mic, fie se începe pe aragaz și se termină în cuptor. Eu una prefer frittata peste omletă, drept dovadă că am făcut această rețetă de 3 ori în ultima săptămână, asta spune suficiente despre cât de bună e. Și nici măcar nu prea-mi plac dovleceii în general, dar au fost o adevarată revelație în această rețetă. Zemoși și delicați, ei fac casă bună cu ouăle, puțin Parmesan și o aromă subtilă de usturoi și pătrunjel. E o rețetă văratică, dar poate fi ușor adaptată altor legume. O frittata cu dovleac, cu broccoli, spanac sau cu un mix de legume sună la fel de bine, nu-i așa?!
Aveți nevoie de: 2 linguri ulei de măsline, 2 căței de usturoi, tocați, 1 dovlecel mic, feliat subțire, 2-3 ouă, 1 lingură pătrunjel tocat, 2 linguri Parmesan ras, sare și piper după gust.
Înfierbântați uleiul într-o tigaie mică apoi adăugați usturoiul și feliile de dovlecel. Sotați câteva minute până încep să se înmoaie. Cât timp dovleceii se gătesc, amestecați ouăle, pătrunjelul, Parmesanul, sarea și piperul într-un bol. Turnați amestecul peste feliile de dovlecel și dați focul la mic.
Acoperiți tigaia cu un capac și gătiți până ouăle par închegate deasupra. Cu grijă, întoarceți frittata pe partea cealalta (folosiți-vă de o farfurie dacă vă este mai ușor) și mai gătiți 1-2 minute doar până devine aurie. Întoarceți frittata pe o farfurie și mai radeți puțin Parmesan deasupra.
Text&Foto: Oana Olguța Iliescu
Arata de-a dreptul delicios! O sa o pregatesc cu siguranta maine pentru micul dejun.
Grozav! Gustoasa si satioasa, eu am am preparat-o pentru pranz.
Suna delicios!
Si eu am sa incerc!
Prezinta potential de pranz delicious! Abia astept sa o testez!
Este o rețetă ok ce subliniază din nou faptul că omleta poate fi făcută cu tot felul de legume.Eu personal nu agreez uleiul de măsline(și moda cel precede),preferând uleiul clasic de floare sau chiar de porumb.
Adrian, dovleceii pane sunt preferatii mei dar am incercat reteta ta si nu iti pot explica cat de mult imi place.
Faci o treaba excelenta si retetele sunt si pentru noi „bucatarii amatori”.
Excelenta !!!! Poate nu este facuta dupa „regulile”frittaei dar ese minunata!